Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007

Επιστολή Εργαζομένων ΑΤΕ προς πελάτες

Αναδημοσιεύουμε επιστολή των εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας προς τους πελάτες της, που μοιράστηκε και τοιχοκολλήθηκε σε όλα τα καταστήματα της τράπεζας.
Θα μπορούσε να είναι και δική μας επιστολή....


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ Α.Τ.Ε.


Αγαπητοί πελάτες,

Μας γνωρίζετε και σας γνωρίζουμε !...
Ξέρουμε ότι είστε εκείνοι που εμπιστεύεστε σε μας τις συναλλαγές σας. Ότι οι δικές σας οικονομίες είναι εκείνες που δίνουν τη δυνατότητα στην ΑΤΕ να υπάρχει.
Σας ευχαριστούμε γι΄ αυτό.
Ξέρετε ότι προσπαθούμε να σας εξυπηρετούμε με τον καλύτερο τρόπο.
Ξέρετε, το έχετε ζήσει, ότι αυτή μας η προσπάθεια γίνεται πολλές φορές σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Γνωρίζετε, και μας το λέτε συχνά, πως γι΄ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, δεν είμαστε εμείς οι υπεύθυνοι. Δεν είμαστε εμείς που προγραμματίζουμε και αποφασίζουμε για το χρόνο και για τον τρόπο της εξυπηρέτησής σας.


Αγαπητοί πελάτες, είμαστε στην ίδια πλευρά του λόφου !...
Έχουμε τα ίδια οικονομικά προβλήματα, την ίδια αγωνία για την κάλυψη των υποχρεώσεών μας, για τη συντήρηση των οικογενειών μας.
Οι αμοιβές μας δεν έχουν καμία σχέση με όσα εντέχνως κάποιοι διαδίδουν, είμαστε το ίδιο φορτωμένοι με δάνεια όπως κι εσείς. Δανειζόμαστε και εμείς για να καλύψουμε στοιχειώδεις ανάγκες και έξοδα. Πληρώνουμε και εμείς τόκους και δόσεις κάθε μήνα.

Η Διοίκηση της ΑΤΕ μας αντιμετωπίζει απαξιωτικά.
Χρησιμοποιεί και εκμεταλλεύεται την ανάγκη μας για δουλειά. Μας προσβάλλει και μας ειρωνεύεται.
Μεταξύ των άλλων :
1) Θεωρεί πως οι άνθρωποι που σας εξυπηρετούν στα ταμεία της Τράπεζας δεν πρέπει να πάρουν ούτε 8 ευρώ αύξηση, το μήνα.
2) Πιστεύει ότι οι συνάδελφισσες που καθαρίζουν τους χώρους της Τράπεζας με αμοιβή 300 ευρώ τον μήνα, παίρνουν ήδη πάρα πολλά χρήματα και δεν δικαιούνται άλλα !...
3) Θέλει να μας επιβάλλει ένα σύστημα, όπου ο μισθός μας θα εξαρτάται από τον αριθμό των δανείων που θα σας «πείθουμε» να πάρετε. Θέλει να αποδεχτούμε, με το ζόρι, ένα σύστημα «ατομικής στοχοθεσίας», όπου ο «στόχος» θα είστε εσείς. Θέλει εσάς για θύματα και εμάς φυσικούς αυτουργούς, σε μια διαδικασία υπερδανεισμού σας.
Για τον εαυτό της η εργοδοσία κρατάει το ρόλο του ηθικού αυτουργού και της «επιτυχημένης» Διοίκησης, αφού έτσι θα πολλαπλασιάζονται τα κέρδη της Τράπεζας.
Αγαπητοί πελάτες,

Οι Τράπεζες είναι ο μοναδικός τομέας της οικονομίας που ευημερεί. Δείτε τα υπερκέρδη, που ανακοινώνονται κάθε τόσο. Προσπαθούν και φαίνεται, πως τα καταφέρνουν να βγάλουν και «από τη μύγα ξύγκι».
Η ΑΤΕ ανακοίνωσε πριν λίγες εβδομάδες 90% αύξηση στα κέρδη της για τους πρώτους 9 μήνες του 2007. Τα κέρδη αυτά, φαίνεται πως κατά τη γνώμη των Διοικούντων την Τράπεζα, οφείλονται αποκλειστικά στη Διοίκηση και σε 10-15 μεγαλοδιευθυντές, οι οποίοι και δικαιούνται να πάρουν γενναίες αυξήσεις.
Στον εαυτό της, η Διοίκηση της ΑΤΕ έδωσε, τον περασμένο Ιούνιο, αύξηση 17% και φρόντισε για ειδικές παροχές και εξυπηρετήσεις για την ομάδα των μεγαλοδιευθυντών, που την εξυπηρετεί.
Για μας ο κόμπος δεν είναι, πια, στο χτένι, το έσπασε και τόχει ξεπεράσει!
Προσπαθήσαμε πολλές φορές να κουβεντιάσουμε με την εργοδοσία τα προβλήματα που προαναφέραμε. Η απάντηση που εισπράξαμε ήταν η σιωπή, η προκλητική ειρωνεία και η απαξίωση.
Η Διοίκηση της ΑΤΕ για περισσότερο από δύο χρόνια αρνιόταν να συναντήσει το Σωματείο μας και να συζητήσει μαζί του τα προβλήματά μας.

Αγαπητοί πελάτες,
Δεν έχουμε άλλα περιθώρια παρά να αντιδράσουμε.

Θέλουμε να φωνάξουμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Δεν ζητάμε μόνο την κατανόησή σας, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ για την συμπαράστασή σας.
Στις 20 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουμε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Για μας η απεργία δεν είναι εύκολη λύση…
Γιατί τα μεροκάματα, που θα χαθούν επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τα οικονομικά μας αδιέξοδα.
Γιατί όταν απεργούμε ξέρουμε πολύ καλά ότι κάποιοι από σας θα ταλαιπωρηθείτε.
Κι αυτό είναι το τελευταίο που επιθυμούμε.
Γιατί εμείς είμαστε που σας εξυπηρετούμε καθημερινά , εμείς είμαστε οι αποδέκτες των παραπόνων σας.
Άλλο τρόπο κι άλλο μέσο, όμως, δεν έχουμε.
Ζητάμε την συμπαράστασή σας για να προστατεύσουμε στοιχειωδώς την αξιοπρέπεια τη δική μας και των οικογενειών μας.
Πιστεύουμε ότι σε αυτόν τον αγώνα θα είμαστε νικητές. Και θα διαπιστώσετε σύντομα ότι η δική μας νίκη θα είναι και δική σας.



ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ Α.Τ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: