Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Γράμμα προς το κοινό των τραπεζών

Ανοιχτή επιστολή


Εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι
Ο κλάδος μας ξεκίνησε έναν απεργιακό αγώνα ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που επιτίθεται σε όλους τους εργαζόμενους και έχει στόχο να διαλύσει κάθε ασφαλιστικό δικαίωμα.

Τα τρία ‘’ΔΕΝ’’ της κυβέρνησης ‘’μεταφράστηκαν’’ εν μια νυκτί σε αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας, μείωση των συντάξεων και ιδιαίτερα των επικουρικών, βίαιη ενοποίηση ταμείων κύριας επικουρικής και υγείας με στόχο να καταληστέψει τα αποθεματικά τους, κατάργηση της πρόωρης συνταξιοδότησης των γυναικών και ειδικά των μητέρων, περιορισμό των βαρέων και ανθυγιεινών, πετσόκομμα των αναπηρικών συντάξεων.
Το σύνθημα της κυβέρνησης είναι
ü ΑΡΓΟΤΕΡΑ (να βγαίνουμε στη σύνταξη),
ü ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ (με χειρότερα συνταξιοδοτικά δικαιώματα),
ü ΛΙΓΟΤΕΡΑ (πολύ μικρότερες συντάξεις).


Η απεργία είναι το μόνο μας όπλο μπροστά σε αυτή την ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας! Αγωνιζόμαστε μαζί με ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους για να αποσυρθεί ΟΛΟ το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Οι απεργοί της Τράπεζας της Ελλάδος που μπλόκαραν το χρηματιστήριο, οι απεργοί της ΔΕΗ και των ΟΤΑ που απάντησαν δυναμικά κατεβάζοντας τους διακόπτες και γεμίζοντας τα πεζοδρόμια, οι απεργοί των Λιμανιών που αντιδρούν εδώ και μήνες μαχητικά ενάντια στην ιδιωτικοποίησή τους, στρίμωξαν την κυβέρνηση, που προσπαθεί να βγάλει παράνομες τις απεργίες και να ποινικοποιήσει τους εργατικούς αγώνες.
Δείχνουν το δρόμο για όλους τους εργαζόμενους, που πρέπει να σηκώσουν ψηλά τη σημαία του αγώνα και να κατακλύσουν τους δρόμους για να ανατραπεί αυτή η κυβερνητική πολιτική!
Και τώρα μπήκαμε και όλοι οι τραπεζοϋπάλληλοι στη μάχη!

Οι τράπεζες κερδοφορούν εις βάρος όλων μας


Εργαζόμενε, νέε, συνταξιούχε

Αυτή η απεργία μας αφορά όλους, εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους. Δε ζητάμε μόνο την αλληλεγγύη και τη στήριξη σου για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το δίκαιο αγώνα μας. Δε ζητάμε μόνο να πάρεις θέση υπέρ των απεργών και όχι υπέρ της προπαγάνδας των καναλιών και της κυβέρνησης. Ζητάμε να αγωνιστείς κι εσύ μας για να πετύχουμε όλοι οι εργαζόμενοι μια νίκη για τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα!

Ο αγώνας αυτός είναι και δικός σου! Είναι και αγώνας ενάντια στην επιθετικότητα των τραπεζιτών απέναντι σε όλη την κοινωνία, για να αυξήσουν τα τεράστια κέρδη τους ακόμη περισσότερο! Σκέψου ότι αγωνιζόμαστε για να σταματήσει η καθημερινή «ληστεία» που γίνεται από τις τράπεζες. Οι τράπεζες μας πιέζουν να σου πουλάμε δάνεια και κάρτες, πακέτα ιδιωτικής ασφάλισης, αλλά εμείς είμαστε αντίθετοι με τους τόκους των δανείων και πιστωτικών καρτών που πνίγουν όλους τους εργαζόμενους και διεκδικούμε τη μείωσή τους.

Ξεκινήσαμε έναν αγώνα… Να τον συνεχίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!
Με πανεργατικό αγώνα διαρκείας ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !


ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: