Σάββατο 12 Ιουλίου 2008

Εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας μέχρι και 65 ώρες μας υπόσχονται οι Υπουργοί Απασχόλησης
της Ε.Ε!!!

Τη στιγμή που:
-ψηφίστηκε το ασφαλιστικό που ανοίγει την πόρτα για τη μετατροπή των συντάξεων σε επίδομα κηδείας,
- μαύρη και ανασφάλιστη εργασία κάνουν θραύση,
- εργαζόμενοι (ενοικιαζόμενοι, σε stage, συμβασιούχοι κτλ) δουλεύουν ήδη με κουτσουρεμένα δικαιώματα, χωρίς μάλιστα τις περισσότερες φορές να τους γράφουν στα σωματεία,
- ακόμη και η συμμετοχή σε σεμινάρια προϋποθέτει την «επίσκεψη» σε κομματικό γραφείο,
- μεθοδεύεται η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας (βλ. εξελίξεις στην ΟΤΟΕ),
- βάλλεται από παντού το επίσημο ωράριο εργασίας, με αμέτρητες απλήρωτες υπερωρίες και ο εργάσιμος χρόνος να έχει ήδη επιμηκυνθεί,
- υγεία και παιδεία ιδιωτικοποιούνται και από δικαίωμα όλων γίνονται εμπόρευμα προς πώληση,
- το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα ζητά «κουμπαράδες» (μπροστά στους πενιχρούς μισθούς και συντάξεις που παίρνουμε και με την ακρίβεια να τσακίζει κόκκαλα) και υπογράφει αυξήσεις λιγότερο από 1 ευρώ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ- Ε.Ε.-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΣΑΡΩΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΩΝ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΖΟΥΜΙΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΠΩΣ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΑΝΕΡΓΕΣ ΑΝΕΡΓΟΙ,

ΤΟ ΠΙΟ ΦΤΗΝΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!


Όπως η κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα νέο τύπο εργαζομένου υποταγμένου στην αύξηση των κερδών των εργοδοτών έτσι και εμείς πρέπει να προτάξουμε δυναμικά τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες που πηγάζουν από την ίδια την εποχή μας. Πρέπει να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός εργατικού κινήματος με τέτοια χαρακτηριστικά που θα τολμήσει να μετατρέψει τη συσσωρευμένη αγανάκτηση που υπάρχει σε δύναμη ανατροπής της αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζεται σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ενός κινήματος που όχι μόνο δε θα παζαρεύει τους όρους χειροτέρευσης της εργασίας και της ζωής του -όπως γίνεται τώρα- αλλά που ενιαία (Έλληνες και ξένοι εργαζόμενοι, μόνιμοι, συμβασιούχοι, 4ωρίτες, ενοικιαζόμενοι κτλ) θα απαιτήσει και θα επιβάλει τη δημοκρατία στα σωματεία κάνοντας πράξη τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες της βάσης των εργαζομένων μέσα από γενικές συνελεύσεις, συζήτηση, συντονισμό και δυναμικούς αγώνες με πλαίσιο και αιτήματα που αποφασίζονται, από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ: ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΛΗΤΩΝ ΣΩΤΗΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΡΕΦΟΡΜΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΟΙ 65 ΩΡΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ!!!

ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ- ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ- ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ-ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ- ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ(1400 ευρώ)- ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑ- ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΩΡΑ- ΥΓΕΙΑ- ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΕΙ-ΤΕΙ.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΥΤΟΠΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ
ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ εργαζομένων στην ΑΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: