Σάββατο 2 Αυγούστου 2008

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «S-800 TELEPERFORMANCE»!

Ένα πλατύ κύμα αλληλεγγύης έφερε την πρώτη νίκη στον αγώνα για τη δικαίωση του απολυμένου συνάδελφου Ορέστη Κώτσια.

Στις 16 Ιούλη στην τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση της Καλλιθέας, μπροστά στη γύμνια των επιχειρημάτων της εργοδοτικής πλευράς από τη μια, και της παρουσίας συνδικαλιστικών φορέων και εργαζόμενων (από εργατικά σωματεία, συλλόγους εργαζομένων, την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το ΕΚΑ, τη ΓΣΕΕ και απλών εργαζόμενων), που ήρθαν να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στον απολυμένο συνάδελφο, ο επόπτης Εργασίας ζήτησε την επαναπρόσληψη του απολυμένου συναδέλφου δη­λώ­νοντας ότι δεν πείσθηκε από τα επιχειρήματα της εργοδοτικής πλευράς. Αυτή η απόφαση είναι ο πρώτος καρπός των κινητοποιήσεών μας και της αλληλεγγύης των εργαζομένων.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Εσείς ξέρετε καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει εργοδοτική αυθαιρεσία και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στην TELEPERFORMANCE. Τι σημαίνει να εργάζεσαι ατέλειωτες βάρδιες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή με ένα μικρόφωνο και ένα ζευγάρι ακουστικά, ασταμάτητη ομιλία σε ένα κουβούκλιο ένα επί ένα σε ένα επικίνδυνο για την υγεία περιβάλλον με μερικά λεπτά διάλειμμα για κολατσιό και τουαλέτα.
Εσείς ξέρετε καλύτερα από τον καθένα πως οι αστήρικτες συκοφαντίες ενάντια στο συνάδελφο που εκτόξευσε η εταιρεία στην Επιθεώρηση Εργασίας, είναι απλά το πρόσχημα για να κρύψουν την εκδικητικότητά τους για τη στάση του Ορέστη στα ζητήματα των συνθηκών δουλειάς και της μη τήρησης της σύμβασης από την εταιρεία, όταν με γελοία προσχήματα η εταιρεία απειλεί με παρακράτηση ημερών εργασίας που έχουν δουλευτεί στρεβλώνοντας και εφαρμόζοντας μονομερώς τον εσωτερικό κανονισμό. Είναι η εκδικητικότητα για τη συνεπή στάση του στις απεργίες για το ασφαλιστικό. Στάση που βρήκε το στήριξη πολλών ακόμη συναδέλφων του. Γι’ αυτό και τις τελευταίες ημέρες προσπαθούν να αντιστρέψουν το κλίμα, να σας χρησιμοποιήσουν ενάντια στον Ορέστη, βάζοντάς σας να συμπληρώσετε ερωτηματολόγια σχετικά με τη γνώμη σας για την εταιρεία. Πρόκειται για έναν συγκαλυμμένο εκβιασμό που έχει στόχο να αποσπάσει τη συναίνεσή σας για τα αίσχη που συντελούνται στο χώρο δουλειάς.

Η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν πρέπει να σταματούν έξω από την πόρτα της TELEPERFORMANCE. Η μορφή που παίρνουν οι δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο χώρο εργασίας ονομάζεται συνδικαλισμός. Όταν η εργοδοσία, μέσα στη δίψα της για την υπερεκμετάλλευση και την υποταγή μας, τιμωρεί εργαζόμενους γιατί πρωτοστάτησαν σε μια απεργία ή γιατί αντιστάθηκαν στα εξαντλητικά ωράρια και πετάει στα σκουπίδια τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, ταυτόχρονα περιφρονεί τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι κατακτήσεις όμως του εργατικού κινήματος, η μόνιμη και σταθερή δουλειά, ο αξιοπρεπής μισθός, οι ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, η ασφάλιση, δεν πρέπει να γίνονται βορά του κάθε εργοδότη.

Για όλα αυτά, συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Σας καλούμε να σταθείτε αποφασιστικά δίπλα στον απολυμένο συνάδερφο και να απαιτήσουμε όλοι μαζί την επαναπρόσληψή του. Να στηρίξετε την Πρωτοβουλία Συμπαράστασης Ενάντια στην Απόλυση στην S-800 TELEPERFORMANCE και να την πάρετε στα χέρια σας. Η απόφαση της Επι­θε­ώ­ρη­σης είναι ο πρώτος σταθμός, μια πρώτη νίκη, αλλά ο αγώνας για την επαναπρόσληψη του Ορέστη θα συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωσή του.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ!
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ TELEPERFORMANCE
Τηλέφωνο: 698 44 05 723 E-mail: ergatikiantistasi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: