Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΤΥΠΕΤ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ Ε.Α.Ε.Δ.Ο.(ΕΘΝΟΚΑΡΤΑΣ


Δημοσιεύουμε επιστολή που απέστειλε συνάδελφος που εργάζεται στην Εθνοκάρτα (απ΄ το 1995 όπως μας πληροφόρησε) στο e-mail της Πρότασης Προοπτικής, ενώ δίπλα δημοσιεύεται η απάντηση του Προέδρου του ΤΥΠΕΤ Ζορμπά.

Συνάδελφοι καλημέρα

Εκτός της επιστολής μου , σας επισυνάπτω και την απάντηση Ζορμπά , της οποίας το περιεχόμενο δεν γνωρίζεται ! Σε κάθε περίπτωση αντιλαμβάνομαι ότι <<κάποιοι>> προσπαθούν να απαξιώσουν την ένταξη του προσωπικού της πρώην ΕΑΕΔΟ στο ΤΥΠΕΤ , εξυπηρετώντας κάποια συμφέροντα που προφανώςέχουν στόχο την απαξίωση του ΤΥΠΕΤ ! Διανύουμε μια εποχή , όπου η απαξίωση των Ταμείων , η συρρίκνωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι πλέον μια θλιβερή πραγματικότητα ! Όλα αυτά σε συνδυασμό με την αδυναμία της ηγεσίας του Συνδικαλιστικού Κινήματος να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την επίθεση που δέχονται τα εργασιακά και ασφαλιστικά κεκτημένα , με κάνουν καχύποπτο όσο αφορά τιςπροθέσεις και τις ενέργειες <<κάποιων>> !
Για αυτό το λόγο αυτόκοινοποιώ την επιστολή μου σε όλους τους εμπλεκόμενους !
Είμαι βέβαιος ότι η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ θα πρωτοστατήσει στο θέμα , προασπίζοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων καιτου ΤΥΠΕΤ ! Σας ενημερώνω ότι δεν γνώριζα για την κίνηση σας , μέχρι πρόσφατα που ανακάλυψα το blogs σας !
Με συναδελφικούςχαιρετισμούς
Ζ. Χ.


ΑΠΟ : Ζ.Χ.
ΠΡΟΣ : Μέλη Δ.Σ. ΤΥΠΕΤ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Μέλη Δ.Σ. ΣΥΕΤΕ
Μέλη Δ.Σ. ΣΕΕΤΕ - ΠΠΕ

Καλλιθέα, 21 Αυγούστου 2008


ΘΕΜΑ : ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΤΥΠΕΤ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ Ε.Α.Ε.Δ.Ο.(ΕΘΝΟΚΑΡΤΑΣ)


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στις 13/09/2007 υπεγράφη το πρακτικό συμφωνίας που αφορά την απορρόφηση της πρώην Ε.Α.Ε.ΔΟ από την ΕΤΕ .

Την 1η Οκτωβρίου του 2007 το προσωπικό της τ. ΕΘΝΟΚΑΡΤΑΣ εντάχθηκε στον Κανονισμό Εργασίας της ΕΤΕ !

Εντύπωση προκαλεί ότι στο πρακτικό δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στο ΤΥΠΕΤ και στην ένταξη του προσωπικού της ΕΑΕΔΟ σε αυτό ! Και αν από πλευράς Συλλόγου ΕΑΕΔΟ δεν τέθηκε καν το θέμα ίσως , λόγω αμέλειας, απορώ γιατί δεν το έθεσε το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ το οποίο συνυπογράφει το πρακτικό συμφωνίας για λογαριασμό του ΣΥΕΤΕ !

Δεν ενδιαφέρεται ο ΣΥΕΤΕ για την ενίσχυση του ΤΥΠΕΤ ; Δεν θα ήταν κέρδος για όλους μας, ανεξαιρέτως, η ένταξη του προσωπικού της ΕΑΕΔΟ στο ΤΥΠΕΤ ; Ποιό ήταν το κέρδος του ΣΥΕΤΕ από την υπογραφή του πρακτικού συμφωνίας ,το οποίο μεταξύ άλλων <κατοχύρωσε> τους διάφορους σύμβουλους της αγοράς ,ενώ δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στα 300 και πλέον άτομα που εργάζονταν στην ΕΑΕΔΟ και συνεχίζουν να εργάζονται στην ΕΤΕ ως ενοικιαζόμενο προσωπικό!

Από τις αρχές του έτους ξεκίνησα συζητήσεις σχετικά με την ένταξη μας στο ΤΥΠΕΤ τόσο με συναδέλφους του ΣΥΕΤΕ όσο και με συνεχείς πιέσεις προς τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μου ! Το προεδρείο του Συλλόγου μου , με ενημέρωσε ότι έστειλε επιστολή στο ΤΥΠΕΤ, με την οποία ζητά την ένταξη του προσωπικού μας, χωρίς να λάβει καμία απάντηση !

Στις αρχές του περασμένου μήνα ζήτησα από το Σύλλογο μου να ξεκαθαρίσει το θέμα του ΤΥΠΕΤ το συντομότερο δυνατόν ! Ο Σύλλογος έστειλε εκ νέου επιστολή για το θέμα στο ΤΥΠΕΤ , για να λάβει έγγραφη απάντηση στις 22/7/2008 !

Η απαντητική επιστολή του ΤΥΠΕΤ λοιπόν , αντί να ξεκαθαρίζει την κατάσταση , μάλλον περιπλέκει τα πράγματα !
Ο κ. Ζορμπάς λοιπόν , που υπογράφει την εν λόγω επιστολή , αναφέρει ότι μπορούμε να εγγραφούμε ως έκτακτα μέλη παραβλέποντας το γεγονός ότι, στο καταστατικό του ΤΥΠΕΤ αναφέρεται ρητά ότι όσοι υπάγονται στον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΕ , εγγράφονται ως τακτικά μέλη !

Στην συνέχεια , αν και μας <<βαφτίζει>> έκτακτα μέλη ο κ. Ζορμπάς μας ενημερώνει ότι η εισφορά μας είναι 2,50% ο εργαζόμενος και 6,25% ο εργοδότης ! Οι εν λόγω εισφορές αφορούν τα τακτικά μέλη κύριε Ζορμπά ! Ρίχνοντας μια μάτια στον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ θα το διαπιστώσετε ! Το μόνο ορθό στην επιστολή σας είναι το όριο ηλικίας 48 ετών , σύμφωνα πάντα με τους κανονισμούς !

Όσον αφορά το γεγονός, ότι όσο οι εργαζόμενοι διατηρούν σχέση εργασίας με την ΕΤΕ , διατηρούν και το δικαίωμα ασφάλισης στο ΤΥΠΕΤ , αυτό αφήνει <σκιές> σχετικά με την ασφάλιση μετά τη συνταξιοδότησή μας ! Σύμφωνα όμως με τον Κανονισμό Περίθαλψης ισχύουν τα ακόλουθα : ΙΙ. ΛΗΞΗ Ή ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

Η ασφάλιση του τακτικού ή έκτακτου μέλους λήγει:1. Όταν πάψει να υπάρχει σχέση εργασίας αυτού και της Τράπεζας και ο ασφαλισμένος δεν γίνει συνταξιούχος του Ταμείου Συντάξεων Προσωπικού της Ε.Τ.Ε. Εξαιρούνται οι αποχωρούντες από την Τράπεζα που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης καταβάλλοντας την εισφορά συνταξιούχου.2. Όταν διαγραφεί από τα Μητρώα του Ταμείου, ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του. Στην περίπτωση αυτή λήγει και η ασφαλιστική κάλυψη των μελών της ατομικής και πατρικής οικογένειάς του.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα ανωτέρω όταν κάποιος γίνει συνταξιούχος του ΙΚΑ , πλέον , και καταβάλει την εισφορά του συνταξιούχου , συνεχίζει κανονικά να ασφαλίζεται στο ΤΥΠΕΤ !

Τέλος ,όσον αφορά την σύμφωνη γνώμη της ΕΤΕ , σχετικά με την ένταξη μας στο ΤΥΠΕΤ σας αναφέρω ότι σύμφωνα με το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ έχουμε δικαίωμα εγγραφής ως τακτικά μέλη καθώς ανήκουμε στο Κανονισμό Εργασίας , και κατόπιν σχετικής αίτησης μας, το ΤΥΠΕΤ είναι υποχρεωμένο να ζητήσει από την Διοίκηση την ασφάλισή μας στο Ταμείο !

Το προσωπικό της πρώην ΕΑΕΔΟ που απορροφήθηκε από την ΕΤΕ είναι 252 άτομα , από αυτούς τα 2/3 περίπου πληρούν το όριο ηλικίας ώστε να ενταχθούν στο ΤΥΠΕΤ σύμφωνα πάντα με το καταστατικό του Ταμείου και τον Κανονισμό Περίθαλψης !

Πιστεύω ότι για κάθε Ταμείο είναι σημαντικό να αποκτά νέα μέλη , καθώς είναι ο πλέον ιδανικός τρόπος για να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητά του !

Παρακαλώ πολύ να μεριμνήσετε άμεσα, στα πλαίσια πάντα των αρμοδιοτήτων σας για την ένταξη στο ΤΥΠΕΤ όλων των συνάδελφων που πληρούν τις προϋποθέσεις ασφάλισης στο Ταμείο, σύμφωνα πάντα με το καταστατικό και τον Κανονισμό Περίθαλψης του ΤΥΠΕΤ !


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ζ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: