Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Δε χαρίζουμε τίποτα – Οι καπιταλιστές να πληρώσουν την κρίση

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Συναδέλφισσες-οι, η οικονομική ύφεση είναι εδώ, χτυπάει και τη δική μας πόρτα και δε χρειάζεται να μας το πούνε έγκυρες πηγές του κόσμου της οικονομίας για να το καταλάβουμε!! Πολλοί από μας το είχαμε καταλάβει και αρκετά νωρίτερα. Τώρα όμως, πρέπει επιτέλους να αναλάβουμε δράση και να πάρουμε στα χέρια μας την κατάσταση.
Είναι αναγκαίο να ξεκαθαρίσουμε ότι η φράση «οικονομική κρίση», ανάλογα με το ποιος την εκφέρει, χρησιμοποιείται με δύο έννοιες: για τους απλούς εργαζόμενους σημαίνει μειωμένα εισοδήματα, χαμηλό βιοτικό επίπεδο, εντατικοποίηση της εργασίας, εργασιακή και κοινωνική ανασφάλεια, ανεργία. Για τους καπιταλιστές σημαίνει συρρίκνωση κερδών, μείωση ρυθμού ανάπτυξης των δυτικών οικονομιών, υπερίσχυση των δυνατότερων και πιο αδίστακτων καπιταλιστών.
Έτσι, λοιπόν, όταν μιλάνε για ανάγκη συστράτευσης στην προσπάθεια εξόδου απ’ την κρίση, εννοούν να τους βοηθήσουμε όλοι για να σωθούν μερικοί από αυτούς!!! Το μόνο που τους απασχολεί είναι να μη βρεθούν αυτοί απ’ την πλευρά των ηττημένων και το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι η σωτηρία των απλών εργαζομένων. Το σαθρό σύστημα που με νύχια και με δόντια προσπαθούν να διατηρήσουν στη ζωή, μόνο αυτοί το χρειάζονται, εμάς δε μας εξυπηρετεί καθόλου και γι’ αυτό δεν πρέπει να πέφτουμε στην παγίδα της δήθεν αλληλεγγύης όλων προς όλους προκειμένου να σωθούν οι διεθνείς και εγχώριοι οικονομικοί κολοσσοί, γιατί τάχα αν χαθούν, θα χαθούμε όλοι. Επί δεκαετίες, οι οικονομικοί αυτοί κολοσσοί απομυζούσαν και την παραμικρή ικμάδα ενέργειας των εργαζομένων με πενιχρά ανταλλάγματα και τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει πάση θυσία να τους βοηθήσουμε για να εξακολουθήσουν να κάνουν το ίδιο για άλλα τόσα χρόνια!!!! Αφού εξαφάνισαν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους και κατασπατάλησαν το δημόσιο πλούτο ολόκληρων χωρών στο όνομα της ελεύθερης αγοράς, έρχονται τώρα χωρίς ντροπή να ζητήσουν κρατική παρέμβαση για να σωθούν αυτοί και τα εκτρώματά τους, διακηρύσσοντας ότι τα μέτρα είναι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος!!! Υπέρ του δικού τους ιδιωτικού συμφέροντος είναι τα μέτρα που συζητούνται και όχι υπέρ του δημοσίου. Να μη τους αφήσουμε να μας ληστέψουν ξανά. Ούτε ένα ευρώ βοήθεια στους καπιταλιστές. Δε θα τους τα χαρίσουμε εμείς για να μας τα δανείσουν μετά με τόκο.
Τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής κρίσης είναι εμφανή σε όλους τους εργασιακούς χώρους και δυστυχώς τα πράγματα πάνε προς το χειρότερο. Ο τραπεζικός κλάδος δεν έχει μείνει αλώβητος γενικά και όσο για τα ιδιαίτερα φαινόμενα που επικρατούν στο χώρο της ΑΤΕ δεν χρειάζονται πολλές λεπτομέρειες. Ο καθένας από μας ζει καθημερινά σκηνές άκρατης εργοδοτικής ασυδοσίας που αγγίζει τα όρια της παραβατικής συμπεριφοράς, πλήρη εντατικοποίηση της εργασίας με σωρεία παράνομων και απλήρωτων υπερωριών, υπερβολική πίεση και ένταση από ήδη αγχωμένους διευθυντές και προϊστάμενους που προσπαθούν να φέρουν εις πέρας τα εντελλόμενα της διοίκησης με ανεπαρκές προσωπικό. Παρόμοιες συνθήκες με τις δικές μας έχουν να αντιμετωπίσουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι των άλλων κλάδων, τόσο στο δημόσιο, όσο και - πολύ περισσότερο - στον ιδιωτικό τομέα. Η ανάγκη λοιπόν για ενότητα με τα υπόλοιπα κομμάτια των εργαζομένων είναι πλέον επιτακτική. Μόνη διέξοδος από την κρίση είναι ο δικός μας ενιαίος αγώνας, μακριά από τα κόμματα και τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία. Ο αγώνας αυτός αφορά όλους τους εργασιακούς κλάδους και πρέπει να κατανοήσουμε πως μόνο αν ενωθούμε όλοι ουσιαστικά και στη βάση μας θα έχουμε νικηφόρα αποτελέσματα.
Η γενική απεργία στις 10 Δεκέμβρη, μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και αγώνες διαρκείας που θα συντονίσουμε μόνοι μας μέσω γενικών συνελεύσεων, επιτροπών αγώνα και όποιων άλλων οργανωτικών σχημάτων προκύψουν από τη δράση της εργασιακής βάσης όλων των κλάδων.
Συναδέλφισσες – οι, στις 10 Δεκέμβρη, να είμαστε όλοι εκεί για να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στο κεφάλαιο και να διεκδικήσουμε :

Κατώτερος βασικός μισθός 1.400 ευρώ. Αύξηση μισθών και συντάξεων. Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή.
Ριζική μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Προοδευτική φορολόγηση των μεγάλων εισοδημάτων και του κεφαλαίου. Μείωση των εξοπλισμών - Αύξηση των κρατικών δαπανών για υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση.
Εθνικοποίηση όλων των οργανισμών κοινής ωφέλειας, λειτουργία τους κάτω από εργατικό έλεγχο και μείωση των τιμολογίων τους.
· Εθνικοποίηση των σημαντικότερων τραπεζών του πιστωτικού συστήματος και αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, με καθορισμό των επιτοκίων και κατανομή των πόρων και του ύψους των πιστοδοτήσεων ανά κλάδο από το κράτος.
· Απαγόρευση των απολύσεων. Πλήρης, σταθερή εργασία για όλους – 7ωρο, 5νθήμερο, 35ωρο. Κρατικοποίηση των επιχειρήσεων που χρεοκοπούν δόλια ή απολύουν και λειτουργία τους κάτω από εργατικό έλεγχο.
· Κατάργηση όλων των αντι-ασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς ( 60 για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες ) με στήριξη της μητρότητας.
· Απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού από χρέη για την κύρια κατοικία.
· Ταμείο ανεργίας στο 80% του βασικού μισθού χωρίς προϋποθέσεις.



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: