Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Σωματείο βιβλιουπαλλήλων: Και σήμερα έξω από τον "Πατάκη"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λόντου 6 Εάρχεια, 210-3820537, sylyp_vivliou@yahoo.gr
…………………………………………………………………………………………………………………………



Και σήμερα έξω από τον «ΠΑΤΑΚΗ»…

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (Σάββατο 6/12/08) η 11η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ έξω από το βιβλιοπωλείο «ΠΑΤΑΚΗ» (Ακαδημίας 65), με αίτημα την ανάκληση των δύο απολύσεων. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τις διαμαρτυρίες όσο χρειαστεί: μέχρι να ανακληθούν οι απολύσεις των δύο συναδέλφων μας.

Σήμερα, ο Σύλλογός μας οργάνωσε ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ, προσφέροντας βιβλία σε όλο αυτό τον κόσμο (εργαζόμενους και αναγνωστικό κοινό) που συμπαραστέκεται στον πολυήμερο αγώνα μας.
Ήταν πάρα πολλοί αυτοί που έδειξαν την αλληλεγγύη τους. Η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών, όταν ενημερώνεται από τις προκηρύξεις του Συλλόγου και από τους συναδέλφους που μετέχουν στις διαμαρτυρίες, αρνείται να μπει και να ψωνίσει από το βιβλιοπωλείο. Θεωρούν αυτή τους τη στάση ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης. Παράλληλα, εκατοντάδες είναι αυτοί που υπέγραψαν σήμερα το κείμενο διαμαρτυρίας που κυκλοφορούμε. Πολλοί άφησαν χρήματα για να ενισχύσουν τις κινητοποιήσεις μας. (Συγκεντρώθηκαν 480,00 ευρώ)

Συναγωνιστές από τη συλλογικότητα « Ο Σπόρος, για ένα αλληλέγγυο εμπόριο» πρόσφεραν ζαπατίστικο καφέ σε όσους συμμετείχαν στη σημερινή διαμαρτυρία.

Την Πέμπτη 4/12 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου μας ανοιχτή συνάντηση πρωτοβάθμιων σωματείων, εργατικών συλλογικοτήτων και αλληλέγγυων εργαζόμενων. Συζητήσαμε για την συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων… μέχρι τη ΝΙΚΗ, μέχρι να επιστρέψουν στη δουλειά οι δύο απολυμένοι συνάδελφοι.

Στη συνάντηση πήραμε τις παρακάτω αποφάσεις:

- Συνεχίζουμε τις διαμαρτυρίες: κάθε Τρίτη στις 5.00 μ.μ. και κάθε Σάββατο στις 11.00 π.μ. Την Τρίτη 9/12 και πάλι έξω από τον «ΠΑΤΑΚΗ».

- Την Τετάρτη 10/12 ημέρα της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ συγκεντρωνόμαστε στις 10.30 π.μ. μπροστά στο βιβλιοπωλείο «ΠΑΤΑΚΗ» και συγκροτούμε δυναμικό και μαζικό μπλοκ για να πάμε στην απεργιακή συγκέντρωση. Στο ραντεβού αυτό, πέρα από το Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου, προσανατολίζονται να βρεθούν και άλλα σωματεία.

- Το Σάββατο 13/12 11.00 π.μ. και πάλι έξω από τον «ΠΑΤΑΚΗ». Στήνουμε και πάλι ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους και φίλους να φέρουν βιβλία για το ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ και να πάρουν βιβλία από το ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ. Έχει ιδιαίτερη σημασία, να μπορέσουμε να προσφέρουμε βιβλία στα παιδιά που εκείνη την ώρα θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας με τους γονείς τους. Ο κύριος Πατάκης πουλάει βιβλία, κονομάει λεφτά και απολύει εργαζόμενους. Εμείς χαρίζουμε βιβλία, ζητάμε τη συμπαράσταση όλων και συνεχίζουμε τον αγώνα για να ανακληθούν οι απολύσεις.

- Την Τρίτη 16/12 από τις 5.00 μ.μ. έξω από τον «ΠΑΤΑΚΗ» και στις 7.00 μ.μ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ με σύνθημα, «Αγώνας ενάντια στις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία».

- Το Σάββατο 20/12 από τις 11.00 π.μ. έξω από τον «ΠΑΤΑΚΗ» και στις 1.00 μ.μ. ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ με σύνθημα, «Αγώνας ενάντια στις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία».

Η συγκέντρωση – διαδήλωση και η συναυλία διαμαρτυρίας θα συνδιοργανωθούν από το Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου μαζί με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία. Επικοινωνήστε μαζί μας στο μέιλ του Συλλόγου (sylyp_vivliou@yahoo.gr)
ή στο 6970225917, για να δηλώσετε την στήριξη του σωματείου σας στις δύο παραπάνω δράσεις. Μέχρι την Τετάρτη 10/12 μαζεύουμε υπογραφές σωματείων για την αφίσα που θα κυκλοφορήσει.

- Εκτίμηση της συνάντησης είναι ότι πρέπει να συγκροτηθεί ένα ευρύτερο εργατικό μέτωπο που θα παλεύει ενάντια στις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία. Χρειάζεται η συστράτευση των πρωτοβάθμιων σωματείων σε αυτή την κατεύθυνση.

- Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε την Καμπάνια ενημέρωσης για τις απολύσεις στον «ΠΑΤΑΚΗ» και για τον αγώνα που γίνεται για την ανάκλησή τους. Μαζεύουμε υπογραφές, καλούμε φορείς (σωματεία, συλλόγους δασκάλων και καθηγητών, φοιτητικούς συλλόγους, συλλόγους γονέων κλπ) να εκδώσουν ψηφίσματα διαμαρτυρίας. Καλούμε συγγραφείς, καλλιτέχνες, διανοούμενους να στείλουν μηνύματα διαμαρτυρίας στην εταιρεία «ΠΑΤΑΚΗ». Φροντίζουμε να κολληθούν παντού οι αφίσες, τόσο στο κέντρο, όσο και στις πανεπιστημιακές σχολές και στις γειτονιές (ιδιαίτερα έξω από σχολεία και φροντιστήρια).

Συνεχίζουμε μέχρι τη ΝΙΚΗ.

Η εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία δε θα περάσουν. Να ανακληθούν οι απολύσεις στον «ΠΑΤΑΚΗ». Κάθε απόλυση και μια μάχη για το εργατικό κίνημα.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας συμπαραστέκονται και στηρίζουν τον αγώνα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: