Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Καταγγελία: το κύμα αλληλεγγύης των συναδέλφων ενόχλησε τη διοίκηση ΕΤΕ!

20 Ιανουαρίου 2009

Η προσπάθεια της ΕΤΕ να μας τρομοκρατήσει
θα πέσει στο κενό!


Πολύ μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των συναδέλφων στο κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση προς τη συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, που στις 22/12 δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι, επειδή ενοχλούσε με τη συνδικαλιστική της δράση τα δουλεμπόρια των εργολαβικών εταιρειών καθαρισμού.

Η Πρόταση Προοπτικής – Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής, αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά με ένα ποσό από το ταμείο της στο λογαριασμό οικονομικής ενίσχυσης στην Τράπεζα Πειραιώς που έχει ανοιχτεί για την ίδια και την οικογένειά της.

Καλέσαμε τους συναδέλφους της Εθνικής, με ανακοίνωσή μας (14/01) όπου καταγγείλαμε τη δολοφονική επίθεση στη συνδικαλίστρια, να την ενισχύσουν οικονομικά, διευκολύνοντάς τους να καταθέσουν στον λογ/σμό της κίνησής μας 127/ 770071-75 (που είναι τυπικά στα ονόματα των συνδικαλιστριών Κωσταγιώργου, Ξιφαρά) της ΕΤΕ για μία εβδομάδα μέχρι και τις 22 Ιανουαρίου, οπότε και θα καταθέταμε το ποσό που συγκεντρώθηκε στο λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς.

Το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που εκδήλωσαν οι συνάδελφοι, καταθέτοντας μέσα σε τρεις μέρες πάνω από 800 ευρώ, ενόχλησε τη διοίκηση της ΕΤΕ, που προφανώς δε συμφωνεί με τέτοιες κινήσεις αλληλεγγύης και θέλει τους εργαζόμενους αδιάφορους και διασπασμένους.


Γι αυτό, τη Δευτέρα 19/01 προσπάθησε να «χτυπήσει» την κίνησή μας, σημειώνοντας μια ένδειξη στο λογαριασμό, που αποτρέπει τους συν/φους να καταθέσουν, αλλά και εμποδίζει την ανάληψη χρημάτων, με την ασαφή δικαιολογία ότι δήθεν δεν έχουν τηρηθεί τυπικές προϋποθέσεις για ερανικό λογαριασμό, προφανώς για να μας φοβίσει και εμάς, και τους συναδέλφους που συνεχίζουν να ανταποκρίνονται.


Μας κάνει εντύπωση πώς η διοίκηση ΕΤΕ δείχνει τέτοια «ευαισθησία» σ΄ αυτήν την κίνηση, όταν είναι γνωστό ότι διάφορες παρατάξεις καλούν σε οικονομική ενίσχυση με κατάθεση σε προσωπικούς λογαριασμούς (πχ ΔΑΚΕ), χωρίς να έχουν ενόχληση από την ΕΤΕ.

Δηλώνουμε προς τη Διοίκηση ότι δε τρομοκρατούμαστε από την προσπάθειά της να μας βάλει στο στόχαστρο εξαιτίας της δράσης μας υπέρ των εργατικών συμφερόντων, γιατί η απάντηση θα είναι μαζική από όλους τους συναδέλφους της ΕΤΕ και αντίστοιχη με την αλληλεγγύη στην καθαρίστρια Κούνεβα!

- Εμείς ως κίνηση έχουμε δεσμευτεί δημόσια στους συναδέλφους, - τους οποίους και μόνο αναγνωρίζουμε ότι έχουν το δικαίωμα να μας ελέγξουν- ότι στις 22 Ιανουαρίου θα αναλάβουμε τα χρήματα που έχουν κατατεθεί στο λογαριασμό μας της ΕΤΕ για το σκοπό αυτό (από 14/01) και θα τα εμβάσουμε στο λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς. Μετά τις 22/01, όποιος συνάδελφος επιθυμεί να ενισχύσει οικονομικά, να καταθέτει στο λογ/σμό στην Τράπεζα Πειραιώς (DECHEVA ELENA TODORKUNEVA KOSTADINA 5012-019021-277)
- Καλούμε το ΣΥΕΤΕ να πάρει θέση άμεσα για την τρομοκρατική ενέργεια της ΕΤΕ!

Όλοι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Κούνεβα
Πέμπτη 22/1, Προπύλαια, 6.00 κ΄ πορεία προς Υπουργ. Απασχόλησης

Τηλ. Επικοινωνίας: 2103695042 (25042), 6974861242, 6978198912, 6974787669
e-mail:
protasiprooptik@in.gr, www.protasiprooptikis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: