Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Καταγγελία της Πρότασης Προοπτικής: δεν τον θέλουμε αυτόν τον γραφειοκρατικό συνδικαλισμό!


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Δεν τον θέλουμε αυτόν τον γραφειοκρατικό
και αντιδημοκρατικό συνδικαλισμό!


Πραγματικά ακόμα ..δεν έχουμε δει τίποτα με τις εκλογές του ΣΥΕΤΕ! Αυτός ο συνδικαλισμός είναι χρεωκοπημένος και δεν τον χρειάζεται κανένας εργαζόμενος! Γι αυτό, επιστρατεύει κάθε μέσο για να διατηρήσει τις …καρέκλες του!
Καταγγέλλουμε ότι η εφορευτική επιτροπή των εκλογών του ΣΥΕΤΕ (3 ΠΑΣΚΕ, 1 ΔΑΚΕ, 1 ΔΑΣ) αρνήθηκε να δεχθεί την τελευταία μέρα της υποβολής των ψηφοδελτίων την προσθήκη …3 συναδέλφων στο ψηφοδέλτιό της κίνησής μας, γιατί δήθεν επιτρέπεται μόνο η διόρθωση ή αντικατάσταση, η αφαίρεση ονομάτων, αλλά όχι η πρόσθεση!! Ο δε εκπρόσωπος της ΔΑΣ ήταν ο πιο κατηγορηματικός στην άδικη αυτή απόφαση, δείχνοντας την υποκρισία της παράταξης για δήθεν δημοκρατική στα λόγια και ενεργή συμμετοχή των συναδέλφων. Δεν μας απάντησαν όμως, γιατί στις προηγούμενες εκλογές του ΣΥΕΤΕ το 2006, η τότε εφορευτική επιτροπή ενεργούσε αλλιώς και δέχονταν ακόμη και την τελευταία μέρα ψηφοδέλτια με καινούρια ονόματα…Ήταν άλλο το καταστατικό τότε;
Ξέραμε ότι η Πρόταση Προοπτικής – Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής έχει ενοχλήσει με τη δράση της τις καθεστωτικές παρατάξεις, αλλά δεν περιμέναμε να προσπαθήσουν να την εμποδίσουν με αποκλεισμούς!
Δεν έδειξε όμως η εφορευτ. επιτροπή την ίδια «ευαισθησία» στην τήρηση της διαδικασίας και στη …ΔΗΣΥΕ. Που παρόλο που οι αποσπασμένοι συν/φοί της ήταν εκεί όλες τις μέρες, την περίμεναν μέχρι τις 18.20(!) να καταθέσει το ψηφοδέλτιο, παρόλο που υποτίθεται η κατάθεση γινόταν μέχρι τις 16.00. Αλλά αυτό θα πει να έχεις αυτοδυναμία (ακόμη και στην εφορευτική τους χρειάζεται!) και … «παντοδυναμία»!

Καμιά εμπιστοσύνη στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία!
Ανεξάρτητο εργατικό κίνημα στα χέρια των ίδιων των εργαζόμενων!


Αυτό το συνδικαλιστικό κατεστημένο πρέπει να σπάσει! Γιατί είναι φιλόξενο στις παρατάξεις που με ρουσφέτια, ψεύτικες αιτήσεις και εκβιασμούς γεμίζουν τα ψηφοδέλτια – σεντόνια, και εχθρικό στις ριζοσπαστικές ανεξάρτητες φωνές που συσπειρώνουν συναδέλφους που θέλουν να έχουν ενεργή συμμετοχή στα πράγματα. Φανερώνεται για άλλη μια φορά πώς βλέπουν τη συμμετοχή των συναδέλφων στις εκλογές οι παρατάξεις της ηγεσίας του ΔΣ: 1000 άτομα στα ψηφοδέλτια, αλλά μόνο 200 να παρακολουθούν τη Γ. Συνέλευση.. Άβουλους συναδέλφους θέλουν οι επαγγελματίες συνδικαλιστές, για να συνεχίσουν να διαχειρίζονται τις τύχες μας και να πηγαίνουμε απ΄ το κακό στο χειρότερο.
Τη στιγμή που όλοι μιλούν για απομάκρυνση των εργαζομένων από τα συνδικάτα, είναι προκλητικό οι ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ να λειτουργούν με άκρα παραταξικοποίηση και κομματικοποίηση και να αποκλείουν συναδέλφους που ζητούν να συμμετέχουν σε μια κίνηση μαχητική και ανεξάρτητη από τα γραφειοκρατικά γρανάζια.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

17 / 3 / 2009
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ-
Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής

Τηλ. Επικοινωνίας: 2103695042 (25042), 6974861242, 6978198912, 6974787669
e-mail: protasiprooptik@in.gr, www.protasiprooptikis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: