Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Προηγούμενη ανακοίνωση για το ΤΥΠΕΤ από συναδέλφους από πρώην Εθνοκάρτα

Δημοσιεύουμε και παλιότερη ανακοίνωση των συναδέλφων, που μας έστειλαν τώρα..
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ π. ΕΘΝΟΚΑΡΤΑΣ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ 20/01/2009

« ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ π. ΕΑΕΔΟ ΣΤΟ ΤΥΠΕΤ»

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Στις 17/01/2009 πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση του Συλλόγου μας στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.
Η Γενική Συνέλευση, ξεκίνησε με χαιρετισμό του πρόεδρου του ΣΥΕΤΕ Γιώργου Γιαννακόπουλου ο όποιος αναφέρθηκε στα προβλήματα που απασχολούν τους υπάλληλους της ΕΤΕ και του κλάδου μας γενικότερα.. Κλείνοντας έκανε λόγο για την εξαιρετική συνεργασία που είχε με το Δ.Σ. του Συλλόγου μας για το σπουδαίο πρακτικό συμφωνίας με το όποιο ολοκληρώθηκε η απορρόφησή μας από την ΕΤΕ!!!
Ο πρόεδρος του ΣΥΕΤΕ , ξέχασε να μας πει για ποιο λόγο δεν γίνεται καμία αναφορά στο πρακτικό συμφωνίας για το ενοικιαζόμενο προσωπικό της πρώην ΕΑΕΔΟ , ενώ απεναντίας διασφαλίστηκαν οι λεγόμενοι «σύμβουλοι» της αγοράς μέσα από αυτό.
Επίσης, δεν μας είπε για ποίο λόγο δεν γίνεται καμία αναφορά στο πρακτικό συμφωνίας για το ΤΥΠΕΤ και την ένταξη του προσωπικού της πρώην ΕΑΕΔΟ σε αυτό.
Ο ΣΥΕΤΕ με υπόμνημα του προς τη Διοίκηση της ΕΤΕ στις 12/01/2009 απαιτεί ουσιαστικό διάλογο με τον πρόεδρο της ΕΤΕ και ζητεί επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.
Ένα από τα θέματα είναι και αυτό του ΤΥΠΕΤ και στο υπόμνημα αναφέρεται συγκεκριμένα : ασφάλιση όλων των μελών της Διοίκησης, των συνεργατών, των συμβούλων, των ενοικιαζόμενων στο Τ.Υ.Π.Ε.Τ., αποζημίωση του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. για κάθε εργαζόμενο που αποχωρεί από την Τράπεζα με κίνητρο αποχώρησης, καταβολή ενός μέρους από το bonus που τυχόν θα αποφασίζει να χορηγεί η Γ.Σ. της Ε.Τ.Ε. και φυσικά με την πρόσληψη τακτικού προσωπικού για την κάλυψη παγίων και διαρκών αναγκών της Τράπεζας).

ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΟ ΤΥΠΕΤ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΕΘΝΟΚΑΡΤΑΣ

Η παράταξη μας ρωτάει εάν ο Πρόεδρος του ΣΥΕΤΕ γνώριζε την επιστολή του ΤΥΠΕΤ που έστειλε (04/11/2008) προς τη Διοίκηση της ΕΤΕ, από την οποία ζητά να καταβάλει εφάπαξ τα ποσά των (5000€ για κάθε συνάδελφο μέχρι & 47 ετών και 10000€ για κάθε συνάδελφο πάνω από 48 ετών) σαν προϋπόθεση για την ασφάλισή μας στο ΤΥΠΕΤ;

Η παρουσία λοιπόν, του πρόεδρου του ΣΥΕΤΕ στην συνέλευσή μας ήταν καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα εν όψει των επερχόμενων εκλογών τόσο στο Σύλλογο μας όσο και στον ΣΥΕΤΕ.
Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΕΤΕ όσο και σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου μας δεν έκανε καμία αναφορά στο θέμα της ασφάλισης μας στο ΤΥΠΕΤ την στιγμή που ήταν ενήμεροι για την επιστολή του ΤΥΠΕΤ προς τη Διοίκηση της ΕΤΕ ! H επιστολή αυτή έχει γίνει εδώ και δυο μήνες και το προεδρείο του Συλλόγου μας τηρούσε σιγή ιχθύος για το περιεχόμενο της!
(Σας επισυνάπτουμε συνημμένα την επιστολή )

Η ΠΑΣΚΕ με ανακοίνωση της (14/10/2008) αναφέρει : Με δική μας πρωτοβουλία κινητοποιήσαμε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας προς την κατεύθυνση της ένταξής μας στο Τ.Υ.Π.Ε.Τ (ιατρό-φαρμακευτική περίθαλψη). Υπάρχει μια κινητικότητα και πιστεύουμε ότι σύντομα θα έχουμε νέα. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να το δούμε ανάλογα..
Όπως όλοι γνωρίζουμε ποτέ δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση από το ΔΣ του Συλλόγου με αναφορά στο θέμα της ένταξης μας στο ΤΥΠΕΤ.
Καλούμε ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ να ξεκαθαρίσουν την στάση τους στο θέμα του ΤΥΠΕΤ και να σταματήσουν να συμπεριφέρονται σαν «γιουσουφάκια» της Διοίκησης !
ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΕΑΕΔΟ ΣΤΟ ΤΥΠΕΤ
Πρέπει να ασκηθούν πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση ώστε να καταβάλει η Διοίκηση της ΕΤΕ άμεσα τα χρήματα που απαιτούνται για την ασφάλιση μας στο ΤΥΠΕΤ . Θα συνεργαστούμε με όλους για την ασφάλιση μας στο ΤΥΠΕΤ και όσοι σταθούν εμπόδιο στην προοπτική μας αυτή να ξέρουν ότι θα μας βρουν απέναντι τους !

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: