Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Όχι στην πειθαρχική δίωξη των συναδέλφων της Αγροτικής Τράπεζας

Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

το κάλεσμα σε απολογία των δύο συναδέλφων από το κατάστημα της Ελευθερούπολης είναι υπόθεση όλων μας!
Οι συνάδελφοι καλούνται σε απολογία στο πειθαρχικό επειδή, όπως και εκατοντάδες άλλοι συνάδελφοι αψήφησαν τις απειλές της εργοδοσίας και ακολούθησαν το απεργιακό μέτρο του συλλόγου όσον αφορά την παράνομη διαδικασία εφαρμογής του νέου συστήματος αξιολόγησης.
Στόχος της διοίκησης είναι να τρομοκρατήσει το σύνολο των εργαζομένων της Αγροτικής. Χωρίς κανένα κριτήριο επιλέχθηκαν δύο συνάδελφοι από ένα συγκεκριμένο κατάστημα (αυτό της Ελευθερούπολης) και προσπαθούν μέσα και από την προσωπική και ψυχολογική εξόντωση των δύο συναδέλφων να βγάλουν στην παρανομία (για άλλη μια φορά) την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.
Επιδιώκουν μέσω του εκφοβισμού να σκύψουμε όλοι το κεφάλι. Να αποδεχθούμε στόχους και πλάνα πωλήσεων που μοναδική κατάληξη θα έχουν τον κατακερματισμό και την καταδίκη μας σε ένα ατελέσφορο κυνήγι πελατών προκειμένου να εξασφαλίσουμε έναν αξιοπρεπή μισθό που στην τελική του μορφή θα διαμορφώνεται από ένα βασικό μισθό πείνας και από από το πόσο καταφέραμε να καλύψουμε τη στοχοθεσία!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
σήμερα είναι αυτοί, αύριο θα είμαστε εμείς που θα αντιμετωπίσουμε τον «μπαμπούλα» του πειθαρχικού. Το κάλεσμα σε απολογία των δύο συναδέλφων αποτελεί την εφαρμογή και την συνέχεια σε ατομικό πλέον επίπεδο των δικαστικών προσφυγών της διοίκησης ενάντια στις απεργιακές μας κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος. Αποτελεί την εφαρμογή και την συνέχεια σε ατομικό επίπεδο της στάσης της Ένωσης των Ελληνικών Τραπεζών και του ΣΕΒ που αρνούνται το δικαίωμά μας στις Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης που με νόμους και μέτρα προστατεύουν από όλες της πάντες τα συμφέροντα των εργοδοτών, των τραπεζών και συνολικά της αστικής τάξης αφήνοντας για τους εργαζόμενους την ανασφάλεια, τη φτώχεια, τα πειθαρχικά…

Απέναντι την ωμή αντεργατική επίθεση που βιώνουμε δε φτάνει η «νομική κάλυψη» των συναδέλφων από το Δ.Σ. του συλλόγου. Τα εργατικά προβλήματα είναι για να αντιμετωπίζονται ενιαία και δυναμικά από τους ίδιους τους συναδέλφους και όχι να υποβιβάζονται σε νομικά ζητήματα!
Δηλώνουμε στους συναδέλφους που διώκονται την αμέριστη συμπαράστασή μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους (είτε έχουν υπογράψει το κείμενο του συλλόγου είτε όχι) να στηρίξουμε όλοι έμπρακτα τους δύο συναδέλφους και να σταθούμε στο πλευρό τους με αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα. Τη διοίκηση του συλλόγου να προκηρύξει απεργία τη μέρα διεξαγωγής του πειθαρχικού με ταυτόχρονο μαζικό κάλεσμα στο χώρο του πειθαρχικού προκειμένου να το αποτρέψουμε. Τη διοίκηση του συλλόγου αλλά και όλους του συναδέλφους να «ανοίξουν» το θέμα του πειθαρχικού στην ΟΤΟΕ, τη ΓΣΕΕ σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και σε όλες τις ομοσπονδίες ζητώντας την συμπαράσταση τους και την καταγγελία της στάσης της εργοδοσίας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ. ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ! ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ!

Παραφράζοντας τα λόγια του ποιητή (Μπρεχτ) θα λέγαμε:
«Πιστεύετε ότι η (εργοδοτική) βαρβαρότητα μπορεί να καταπολεμηθεί με την αθωότητα (την σιωπή, την επίκληση γενικά του δίκαιου); Θα ήταν (τότε) σα να θέλαμε να ανακόψουμε την ορμή ενός ξίφους προτάσσοντας τις αρτηρίες μας!!!»


ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ
ΣΤΟΝ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΝΙΚΗ!

24-06-2009

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: