Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Ανακοίνωση: Όχι στην πειθαρχική δίωξη των συναδέλφων της Αγροτικής!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ !


Καταγγέλλουμε την αντεργατική στάση της Διοίκησης της Αγροτικής Τράπεζας που καλεί στο πειθαρχικό 2 εργαζόμενους από το κατάστημα της Ελευθερούπολης. Οι συνάδελφοι καλούνται σε απολογία επειδή τόλμησαν μαζί με εκατοντάδες άλλους συναδέλφους τους να μην συναινέσουν στην εφαρμογή του νέου συστήματος ατομικής αξιολόγησης που προσπαθεί η Διοίκηση να εφαρμόσει παράνομα. Μετά από απόφαση του σωματείου για «ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΟΧΗ από την συμμετοχή σε οποιαδήποτε διαδικασία για την αξιολόγηση», «επιλέχθηκαν» δύο συνάδελφοι (χωρίς κανένα λόγο και κριτήριο) προκειμένου μέσω αυτών να τρομοκρατηθεί το σύνολο των εργαζόμενων της Αγροτικής.

Η παραπάνω απαράδεκτη ενέργεια της Διοίκησης αποτελεί συνέχεια του γενικότερου αντεργατικού κατήφορου της κυβέρνησης, του μπαράζ δικαστικών αγωγών εναντίων των απεργιακών κινητοποιήσεων του σωματείου της Αγροτικής όλο το τελευταίο διάστημα, της προσπάθειας κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων από Τραπεζίτες και ΣΕΒ και του στόχου τους να τσακίσουν και να ποινικοποιήσουν την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση (βλ. και προπηλακισμούς κατά συνδικαλιστών στο κεντρικό της ΕΤΕ).

Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους δύο συναδέλφους και καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, τα εργατικά κέντρα, την ΟΤΟΕ και τη ΓΣΕΕ να σταθούν στο πλευρό τους εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Οι εργαζόμενοι στην Εθνική γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την καθημερινή «τρομοκρατία» των στόχων που μας έχουν μετατρέψει σε «πωλητές» και συχνά δεχόμαστε απειλές, εκβιασμούς και παραβίαση των εργατικών μας δικαιωμάτων.. Γι΄ αυτό και ως Πρόταση Προοπτικής – Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής οφείλουμε να καταγγείλουμε την άρνηση των ΔΗΣΥΕ – ΔΑΚΕ στη συνεδρίαση του ΔΣ της 7/7 να εκδώσει ο ΣΥΕΤΕ ανακοίνωση καταδίκης της Αγροτικής για το γεγονός, όπως προτείναμε.

Ιούλιος 2009

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τακτικό μέλος ΔΣ: Μαρία Ξιφαρά (Σόλωνος) 6974861242, 2103695042-25042
Αναπλ. μέλος ΔΣ: Δήμητρα Κωσταγιώργου (Σπ. Μερκούρη) 6978198912
e-mail: protasiprooptik@in.gr
Ιστοσελίδα: www.protasiprooptikis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: