Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Δελτίου τύπου για την απόλυση της συνδικαλίστριας στη WIND

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (Wind)
Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005
Τηλ.: +30 210 5100910 – Φαξ: +30 210 5100961 E-mail :
symboulio@pasetim.com
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αρ. Πρωτ.: 136/2009

Αθήνα, 13.08.2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ WIND

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στα κεντρικά κτίρια της WIND (Λ. Κηφισίας 66, Μαρούσι), παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της εταιρίας από συναδέλφους και από το ΔΣ του Σωματείου μας.
Βασικό μας αίτημα η άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου και εκλεγμένου μέλους του ΔΣ του Σωματείου Όλγας Κολιούση.
Απαιτήσαμε από την διοίκηση να πάρει επίσημα θέση για τους λόγους της απόλυσης, πράγμα που δεν έχει κάνει μέχρι τώρα. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που προσπαθεί μ’ αυτή την τακτική να δημιουργήσει σύγχυση, ώστε να αποτρέψει τους εργαζόμενους από την υπεράσπιση απολυμένων συναδέλφων.

Δηλώσαμε ξεκάθαρα στην διοίκηση της WIND:
- Τον παράνομο και καταχρηστικό χαρακτήρα της απόλυσης, καθώς δεν έχουν τηρηθεί ούτε καν στοιχειώδεις διαδικασίες που προβλέπονται από τους νόμους για την προστασία των συνδικαλιστικών ελευθεριών και των εκλεγμένων συνδικαλιστών.
- Την αποφασιστικότητα και ετοιμότητα του Σωματείου για έναν αγώνα διαρκείας, με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας, μέχρι την ανάκληση της απόλυσης, αν η διοίκηση δεν εγκαταλείψει την αλαζονική και αντισυνδικαλιστική πρακτική της.

Συνάδελφοι από την ομάδα και το τμήμα της Όλγας Κολιούση έδωσαν μαζί μας το παρόν, εξηγώντας και υπερασπίζοντας την άψογη στάση της στην καθημερινή της εργασία, στις επαγγελματικές της υποχρεώσεις, καθώς και απέναντι στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας της.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η απουσία κορυφαίων στελεχών του HR (Τμήμα Προσωπικού), που συνήθως εκπροσωπούν την διοίκηση. Σε ερώτησή μας, πήραμε την απάντηση ότι βρίσκονται στις… προγραμματισμένες διακοπές τους. Απάντηση που θεωρούμε αλαζονική και περιφρόνηση των συναδέλφων, όταν την ίδια στιγμή στην εταιρία υπάρχει ένα τόσο σημαντικό θέμα σε εξέλιξη. Πόσο μάλλον που υπαινίχθηκαν τα παρόντα στελέχη της WIND ότι ίσως δεν προσέλθουν ούτε και στην προγραμματισμένη συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας την Τρίτη 18/8: ο στόχος τους είναι να κερδίσουν χρόνο για να «ξεφουσκώσει» το θέμα χωρίς αντιδράσεις. Είναι όμως γελασμένοι.

Προχωράμε στην προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας την Τρίτη 18 Αυγούστου (5:30 μ.μ., Λ. Αθηνών 104-106, χώρος εστιατορίου) για την οργάνωση των κινητοποιήσεών μας.

Επίσης:
§ την Δευτέρα 17/8, στις 6:30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας
§ την Δευτέρα 24/8, στις 7:00 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
το Σωματείο μας έχει απευθύνει κάλεσμα σε σωματεία, εργατικές συλλογικότητες κλπ., οργάνωση της ευρύτερης δυνατής συμπαράστασης και κινητοποίησης με τη δημιουργία Επιτροπής Αλληλεγγύης.
- Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης…
- Η τρομοκράτηση των εργαζομένων και το χτύπημα του Σωματείου…
- Η αλαζονεία της διοίκησης ενάντια στα δίκαια αιτήματά μας…

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
ü ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ
ü ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: