Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Ενημέρωση από Σωματείο Εργαζομένων WIND: Πρόγραμμα δράσης και συγκρότηση επιτροπής αλληλεγγύης

Συνάδελφοι, συναγωνιστές,
σας στέλνουμε:
α) Πρόγραμμα δράσης του Σωματείου μας, για την ανάκληση της αντισυνδικαλιστικής-τρομοκρατικής απόλυσης της συναδέλφου και εκλεγμένου μέλους του ΔΣ μας Όλγας Κολιούση (βλ. παρακάτω).
β) Δελτίο Τύπου για την συγκρότηση σχετικής Επιτροπής Αλληλεγγύης (επισυνάπτεται). Μπορείτε να "βομβαρδίσετε" με Ψηφίσματα Συμπαράστασης και Καταγγελίες το fax του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας: 210 61 06 497

Για κάθε επικοινωνία με το Σωματείο
www.pasetim.com (ιστοσελίδα του Σωματείου) Ε-mail: info@pasetim.com, symboulio@pasetim.com

Φαξ: 210-5100961 (υπόψη Μ. Μιχαηλάκη) και 210-6158530 (υπόψην Στ. Σκεύου)

Από το ΔΣ του Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων TIM HELLAS (Wind) ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 18/08/2009

Η Γενική Συνέλευσή μας συζήτησε διεξοδικά τις εξελίξεις που διαμορφώνονται για το Σωματείο μας.
Η επίθεση που δεχόμαστε από την Διοίκηση της WIND συνεχίζεται αυτή την φορά με την προκλητική και τρομοκρατική απόλυση του μέλους του Διοικητικού μας Συμβουλίου Όλγας Κολιούση.
Ιδιαίτερα μετά την χθεσινή προκλητική στάση της διοίκησης στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου εμφανίστηκε να περιφρονεί ετσιθελικά ακόμα και τους στοιχειώδεις νόμους για την προστασία των συνδικαλιστικών ελευθεριών και των εκλεγμένων συνδικαλιστών, τα προσχήματα έπεσαν και οι προθέσεις της αποκαλύφτηκαν ξεκάθαρα.
Η Διοίκηση της WIND επιδιώκει με αυτή την τακτική να εκφοβίσει τους συναδέλφους μας, να τους αποτρέψει από την συνδικαλιστική δράση ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.
Θέλει να μεταφέρει την κρίση σε εμάς τους εργαζόμενους, που είμαστε οι μόνοι που δεν την δημιουργήσαμε, αφήνοντας στο απυρόβλητο τα μεγαλοστελέχη της με τους παχυλούς μισθούς, τα μπόνους και τα προνόμια.
Θέλει να κάμψει την δράση μας ενάντια στην πώληση τμημάτων, για την μετατροπή των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου σε αορίστου, για την επαναφορά των διατακτικών τροφής και να μας κόψει κάθε διάθεση για την διεκδίκηση της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2009 με κεντρικό αίτημα αυξήσεις 100? σε όλους τους μισθούς.

Εκτιμώντας τα παραπάνω αποφασίσαμε:
ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ
ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ, ΟΛΓΑΣ ΚΟΛΙΟΥΣΗ

Οι δραστηριότητες που αποφασίσαμε είναι οι ακόλουθες:

Πέμπτη 20/8: Περιοδεία στα καταστήματα της WIND στο κέντρο της Αθήνας και ενημέρωση των κατοίκων της Αθήνας με ανακοινώσεις του Σωματείου.
Τρίτη 25/8: Παράσταση συνδικαλιστών στα κεντρικά γραφεία της WIND στην Κηφισίας 66 στο Μαρούσι, από την «Επιτροπή Αλληλεγγύης για την ανάκληση της απόλυσης».
Πέμπτη 27/8 και Παρασκευή 28/8, Θεσσαλονίκη: περιοδεία και ενημέρωση του κόσμου στα καταστήματα της WIND στην πόλη
Παρασκευή 28/8 το απόγευμα και Σάββατο 29/8/09 το πρωί: νέα περιοδεία στα καταστήματα της WIND στο κέντρο της Αθήνας και ενημέρωση των κατοίκων της Αθήνας.
Πέμπτη 03/9: 24ωρη Πανελλαδική απεργία και περιφρούρηση της στα κτήρια της Κηφισίας 66, στο Μαρούσι και στο Ωραιόκαστρο.

Στο ενδιάμεσο διάστημα, σε συννενόηση με την Επιτροπή Αλληλεγγύης, θα κολλήσουμε αφίσες, θα κρεμάσουμε πανό, θα πετάξουμε τρικ, με σκοπό να κάνουμε όσο πιο πλατιά ενημέρωση και να δυναμώσουμε την πίεση στην Διοίκηση της WIND, ώστε να ανακαλέσει την απόλυση.
Οι εργασίες είναι αρκετές και για να διεκπεραιωθούν θα χρειαστούν την συμμετοχή κυρίως των συναδέλφων στην WIND.
Η ενότητα, η αποφασιστικότητα, η δύναμη μας και η αλληλεγγύη από την Επιτροπή, μπορούν να πετύχουν την ανάκληση της απόλυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: