Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Δήλωση των εκλεγμένων συμβούλων της Πρότασης Προοπτικής στο ΔΣ του ΣΥΕΤΕ

ΔΗΛΩΣΗ

Πληροφορηθήκαμε μετά τη συγκρότηση του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ ότι σε όλους τους εκλεγμένους συμβούλους, τακτικούς κι αναπληρ/κούς, παρέχεται με απόφαση του ίδιου του ΔΣ από παλιά η δυνατότητα πληρωμής του λογαριασμού του κινητού τηλεφώνου τους από τα έξοδα του Συλλόγου, μέχρι το ποσό των 60 € μηνιαίως.

Επειδή
- η κίνησή μας έχει μια διαφορετική αντίληψη για το συνδικαλισμό, ότι οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές δεν πρέπει να έχουν «προνόμια» σε σχέση με τους εργαζόμενους αλλά να επιδιώκουν τη διευκόλυνση της συνδικαλιστής δράσης για όλους
- θεωρούμε ότι πρέπει να αλλάξει η φιλοσοφία του ΔΣ, και η προτεραιότητα του σωματείου όσον αφορά τα οικονομικά θα έπρεπε σήμερα να είναι στην αναζήτηση πόρων για το λογαριασμό αλληλεγγύης (Απεργιακό Ταμείο), που ως γνωστόν βρίσκεται υπό κατάρρευση

θέλουμε με μια συμβολική κίνηση να δείξουμε ότι έχουμε μια διαφορετική πρόταση για τον προσανατολισμό του Συλλόγου.

Γι αυτό, αφού τα κινητά μας τηλέφωνα είναι προσωπικά και προτιμάμε να πληρώνουμε οι ίδιοι τους λογαριασμούς, αποφασίσαμε να κάνουμε δωρεά το ποσό που θα λαμβάνουμε μηνιαίως για τους λογαριασμούς των κινητών μας τηλεφώνων στο Απεργιακό Ταμείο, κάνοντάς το απευθείας κατάθεση στο λογ/σμό Αλληλεγγύης 040/482531-42*.

* Στον ίδιο λογαριασμό επίσης θα καταθέσουμε και τα οδοιπορικά που λάβαμε από το ΣΥΕΤΕ για την παρουσία μας στη διαδήλωση της ΔΕΘ κ την πανελλαδική συνδιάσκεψη στη Θες/κη, αφού τα έξοδά μας ήταν πολύ λιγότερα.

Μαρία Ξιφαρά Τακτικό μέλος ΔΣ ΣΥΕΤΕ
Δήμητρα Κωσταγιώργου Αναπλ. μέλος ΔΣ ΣΥΕΤΕ


Σεπτέμβριος 2009

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τακτικό μέλος ΔΣ: Μαρία Ξιφαρά (Σόλωνος) 6974861242, 2103695042-25042
Αναπλ. μέλος ΔΣ: Δήμητρα Κωσταγιώργου (Σπ. Μερκούρη) 6978198912

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι, μπράβο σας!αυτό θα πει να δείχνεις στην πράξη ότι είσαι διαφορετικός!γιατί λόγια ακούμε από πολλούς..συμβολική κίνηση πράγματι που δείχνει πολλά.. αλήθεια πόσα χρήματα ήταν τα οδοιπορικά που πήρατε?

Μαρία Ξιφαρά είπε...

Συνάδελφε, λάβαμε για τις 2 μέρες που πήγαμε στη διαδήλωση της ΔΕΘ και την περιφερειακή συνδιάσκεψη Β Ελλάδος που έγινε Σάβατο πρωί, από 537 ευρώ η καθεμία σύμβουλος. Κρατήσαμε 37 ευρώ για το εισιτήριο του κτελ η μία και 117 ευρώ για βενζίνη και διόδια η άλλη, και καταθέσαμε στο απεργιακό ταμείο 500 ευρώ και 400 ευρώ αντίστοιχα.και βέβαια τα χρήματα για τους λογαριασμούς του κινητού για 5 μήνες.όχι ότι είναι τίποτα,έτσι συμβολικά, δεν θέλουμε την προσωπική προβολή αλλά τη συλλογική για όλη τη κίνηση.αφού δεν τα ξοδέψαμε.. κρίμα δεν είναι να τα βάλουμε στην τσέπη μας,όταν το απεργιακό ταμείο είναι άδειο?

ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΕΛΟΣ είπε...

Συνάδελφοι, διάβασα την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας σας, για τα οδοιπορικά και τα τέλη κινητής τηλεφωνίας. Οφείλω να αναγνωρίσω το αξιόλογο της πράξης σας, παρά το ότι ανήκω στη ΔΑΣ. Ελπίζω τέτοιες πρωτοβουλίες να συνεχιστούν και να διαχυθούν σε ευρύτερο φάσμα των συνδικαλιστικών δυνάμεων του χώρου (της ΔΑΣ συμπεριλαμβανομένης). Ελπίζω επίσης να ευοδωθεί η υπό συζήτηση προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ των παρατάξεών μας, προσπάθεια που ξεκίνησε από την επίσης αξιόλογη πρωτοβουλία της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ. Προσπάθεια που μπορεί να είναι χαμηλών τόνων, στόχων και προοπτικών στην αρχή, αλλά που θεωρώ ότι καμιά «προκατάληψη» δεν πρέπει να εμποδίζει την πειραματική της έναρξή και ίσως-ίσως τη διεύρυνση της μελλοντικά.

Θα διατύπωνα μάλιστα δημόσια την πρόταση (και προς τη δικιά μου παράταξη) να αναληφθεί συνολικότερα πρωτοβουλία ελέγχου όλου του κόστους για όλους όσους με έξοδα του ΣΥΕΤΕ μετακινήθηκαν προς/από Θες/νίκη.

Όταν το απεργιακό ταμείο είναι άδειο, όταν χρειαζόμαστε και την παραμικρή ένεση για ανόρθωση της καταβαραθρωμένης αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης εκπροσώπησης του Συνδ. Κινήματος, κινήσεις όπως οι παραπάνω που μπορεί να φαίνονται «μικρές» (αλλά δεν είναι) είναι αναγκαίες.



Λάμπρος Κ. Μαντέλος

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Δ/νση ΠΙΣΤΗΣ (959)

Τηλ: 210/5181304 (διεπιλ. 81304)

Fax: 210/5181310 (διεπιλ. 81310)

e-mail: LMANTELOS@NBG.GR