Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Συνάντηση ΣΥΕΤΕ και ΕΤΕ για την επιχειρησιακή σύμβαση

25 -11-2009

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24/11 η πρώτη συνάντηση μεταξύ ΣΥΕΤΕ και διοίκησης ΕΤΕ για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης 2009. Ο ΣΥΕΤΕ έλαβε μέρος με διαπαραταξιακή επιτροπή από το ΔΣ, ενώ την Εθνική εκπροσώπησαν ο Γεν. Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού και ο Δ/ντής Προσωπικού.

Η Πρόταση Προοπτικής είχε καταψηφίσει το πλαίσιο που προτάθηκε από την ηγεσία του ΣΥΕΤΕ και ψηφίστηκε από ΔΗΣΥΕ - ΔΑΚΕ, καθώς το είχαμε κρίνει αρκετά ανεπαρκές ως προς τις ανάγκες των εργαζόμενων, και είχαμε προτείνει ένα άλλο πλαίσιο διεκδικήσεων και πρόγραμμα δράσης.

Δεν μπορούμε όμως παρά να στηλιτεύσουμε τη στάση της διοίκησης ακόμη και σ΄ αυτό το ασθενές πλαίσιο που κατατέθηκε από το Σύλλογο. Παρά το γεγονός ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ακριβώς μια μέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του εννιαμήνου, με τα καθαρά κέρδη ιδιαίτερα υψηλά να ξεπερνούν το 1 δις ευρώ, είναι τουλάχιστον πρόκληση η τοποθέτηση από την πλευρά της διοίκησης περί «αυστηρών περικοπών των μικροεξόδων» και η μη δέσμευση για ικανοποίηση των μισθολογικών αιτημάτων που αφορούν την αύξηση κάποιων επιδομάτων και των θεσμικών αιτημάτων.

Η συνάντηση έληξε με τη μόνη δέσμευση από την πλευρά της διοίκησης ότι «θα εξετάσει το κόστος» και θα απαντήσει αναφορικά με τα διάφορα αιτήματα που αναπτύχθηκαν από τον πρόεδρο του ΣΥΕΤΕ.

Εμείς ως Πρόταση Προοπτικής θα επιμείνουμε (όπως πράξαμε και στο ΔΣ πριν λίγες ημέρες) στη λογική της σύγκλησης Γεν. Συνελεύσεων ανά περιοχή και απόφασης από τους ίδιους τους εργαζόμενους για το πλαίσιο διεκδίκησης και πρόγραμμα δράσης, για την υπογραφή ικανοποιητικής επιχειρησιακής σύμβασης.
Η σκανδαλώδης κερδοφορία της Εθνικής από τη μια, και η άγρια λιτότητα που ετοιμάζεται με προϋπολογισμό - φορολογία – ασφαλιστικό από την άλλη, δεν αφήνουν άλλα περιθώρια παρά του ανυποχώρητου αγώνα για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας…


ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑe-mail:protasiprooptik@in.gr,Ιστοσελίδα: www.protasiprooptikis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: