Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Ανακοίνωση: Όχι στην πειθαρχική δίωξη των συναδέλφων της Αγροτικής!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ !


Καταγγέλλουμε την αντεργατική στάση της Διοίκησης της Αγροτικής Τράπεζας που καλεί στο πειθαρχικό 2 εργαζόμενους από το κατάστημα της Ελευθερούπολης. Οι συνάδελφοι καλούνται σε απολογία επειδή τόλμησαν μαζί με εκατοντάδες άλλους συναδέλφους τους να μην συναινέσουν στην εφαρμογή του νέου συστήματος ατομικής αξιολόγησης που προσπαθεί η Διοίκηση να εφαρμόσει παράνομα. Μετά από απόφαση του σωματείου για «ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΟΧΗ από την συμμετοχή σε οποιαδήποτε διαδικασία για την αξιολόγηση», «επιλέχθηκαν» δύο συνάδελφοι (χωρίς κανένα λόγο και κριτήριο) προκειμένου μέσω αυτών να τρομοκρατηθεί το σύνολο των εργαζόμενων της Αγροτικής.

Η παραπάνω απαράδεκτη ενέργεια της Διοίκησης αποτελεί συνέχεια του γενικότερου αντεργατικού κατήφορου της κυβέρνησης, του μπαράζ δικαστικών αγωγών εναντίων των απεργιακών κινητοποιήσεων του σωματείου της Αγροτικής όλο το τελευταίο διάστημα, της προσπάθειας κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων από Τραπεζίτες και ΣΕΒ και του στόχου τους να τσακίσουν και να ποινικοποιήσουν την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση (βλ. και προπηλακισμούς κατά συνδικαλιστών στο κεντρικό της ΕΤΕ).

Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους δύο συναδέλφους και καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, τα εργατικά κέντρα, την ΟΤΟΕ και τη ΓΣΕΕ να σταθούν στο πλευρό τους εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Οι εργαζόμενοι στην Εθνική γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την καθημερινή «τρομοκρατία» των στόχων που μας έχουν μετατρέψει σε «πωλητές» και συχνά δεχόμαστε απειλές, εκβιασμούς και παραβίαση των εργατικών μας δικαιωμάτων.. Γι΄ αυτό και ως Πρόταση Προοπτικής – Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής οφείλουμε να καταγγείλουμε την άρνηση των ΔΗΣΥΕ – ΔΑΚΕ στη συνεδρίαση του ΔΣ της 7/7 να εκδώσει ο ΣΥΕΤΕ ανακοίνωση καταδίκης της Αγροτικής για το γεγονός, όπως προτείναμε.

Ιούλιος 2009

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τακτικό μέλος ΔΣ: Μαρία Ξιφαρά (Σόλωνος) 6974861242, 2103695042-25042
Αναπλ. μέλος ΔΣ: Δήμητρα Κωσταγιώργου (Σπ. Μερκούρη) 6978198912
e-mail: protasiprooptik@in.gr
Ιστοσελίδα: www.protasiprooptikis.blogspot.com

Στον αέρα το ΕΤΑΤ

Αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ (10-7-09)
Στον αέρα το Ενιαίο Ταμείο Τραπεζοϋπαλλήλων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ηλίας Π. Γεωργάκης


ΑΠΟΦΑΣΗ- ΒΟΜΒΑ που δημιουργεί νέα δεδομένα για το ασφαλιστικό σύστημα των τραπεζοϋπαλλήλων και ακυρώνει τους ασφαλιστικούς νόμους της Νέας Δημοκρατίας 3371/05 και 3455/06, οι οποίοι αφορούν τη δημιουργία του ενιαίου ταμείου στις τράπεζες, εξέδωσε χθες το Εφετείο Αθηνών.
Με τους νόμους αυτούς η σημερινή κυβέρνηση διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία σε κάθε τράπεζα, δημιουργώντας το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) κάτω από τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων στις τράπεζες και χωρίς παράλληλα να έχει εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για τη βιωσιμότητά του.
Στο νέο Ταμείο συμπεριλήφθηκε το Ταμείο Επικουρικής Σύνταξης των Εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα (ΤΕΑΠΕΤΕ). Χθες το Εφετείο απέρριψε (με την απόφαση 4009/09) την έφεση της διοίκησης της Εμπορικής Τράπεζας- και την πρόσθετη παρέμβαση του Δημοσίου για λογαριασμό της κυβέρνησης- με την οποία ζητούσε ανάκληση και εξαφάνιση της (υπ΄ αριθμόν 116/08) οριστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών...
Όλο το δημοσίευμα εδώ:

Απεργία στην Wind

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ HELLAS (Wind)
Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005
Τηλ.: 210 5100910 - Φαξ: 210 5100961 -
www.pasetim.com - Ε-mail: symboulio@pasetim.com
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΡΙΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
-- Να μην πωληθεί η Υπηρεσία Καταλόγου
και κανένα άλλο τμήμα
-- Να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας

H Γενική Συνέλευση του πανελλαδικού επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων στην WIND στις 9/7 συζήτησε διεξοδικά και αποφάσισε τα εξής:

=> Να μην επιτρέψουμε την πώληση οποιουδήποτε τμήματος της WIND. Δεν υποθηκεύουμε το εργασιακό μας μέλλον στην εταιρία «ΜΕΛΛΟΝ ΓΚΡΟΥΠ» ή σε όποια άλλη τρίτη εταιρία επιχειρηθεί να πωληθεί η Υπηρεσία Καταλόγου, είτε άλλο τμήμα της WIND. Οι πωλήσεις τμημάτων σε εργολαβικές εταιρίες αποδεδειγμένα δημιουργούν πληθώρα προβλημάτων και δεν γίνονται για την βελτίωση των υπηρεσιών αλλά για την χειροτέρευση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων.

=> Να μην επιτρέψουμε την απώλεια θέσεων εργασίας. Είμαστε αντίθετοι στο αυθαίρετο, άδικο και απαξιωτικό εφεύρημα της «αρνητικής αξιολόγησης», που χρησιμοποιείται σαν πρόσχημα για τις απολύσεις.

=> Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου σε αορίστου, για να πάψουν οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου να είναι εργαζόμενοι με ημερομηνία λήξης.

=> Να διεκδικήσουμε 100€ αύξηση για όλους στην Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση του 2009, σαν ελάχιστο ποσό που θα καλύψει στοιχειωδώς τις αυξημένες ανάγκες μας.

=> Να επιστραφούν με αναδρομικότητα από τον Απρίλιο οι διατακτικές (κουπόνια).

Για να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας αποφασίσαμε:

Ø 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για όλα τα τμήματα και όλους τους εργαζόμενους την ΤΡΙΤΗ 14 Ιουλίου 2009.

Απεργιακή Συγκέντρωση και Περιφρούρηση της απεργίας, την ίδια μέρα στις 8:00 π.μ., στο κτήριο της Λ. ΑΘΗΝΩΝ 104-106 (απέναντι από τα «Ελληνικά Χρηματιστήρια»).

Με ενότητα, δύναμη και αποφασιστικότητα. Με την αλληλεγγύη των υπόλοιπων σωματείων και εργαζομένων. Μπορούμε να αποτρέψουμε τα σχέδια της πώλησης τμημάτων που επιχειρεί η διοίκηση της WIND και να διεκδικήσουμε καλύτερους μισθούς και όρους εργασίας
.

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Αποκαλυπτικό άρθρο για την ενοικίαση εργαζομένων και την εταιρία ICAP

ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ..

Ενοκιάζεσθαι και πληθύνεσθαι..

Θριαμβολογεί η ΙCAP που κατάφερε να νοικιάσει 1.000 εργαζόμενους σε εταιρίες!

Όλο το συκγκλονιστικό άρθρο του Γιώργου Λαουτάρη (εφημερίδα ΠΡΙΝ) εδώ:

http://www.prin.gr/prin/938/17.pdf

Όχι στις εργολαβίες για τον καθαρισμό των σχολείων!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Νίκαια 2/6/09
Π.Ε. ΝΙΚΑΙΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
http://www.sepen.gr

Όχι στις εργολαβίες για τον καθαρισμό των σχολείων

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη διάταξη του άρ. 36 του Ν.3699/08 που ψηφίστηκε με αιφνιδιαστική τροπολογία στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Η διάταξη αυτή αφορά την πρόσληψη ιδιωτικών συνεργείων-εταιρειών καθαρισμού για τον καθαρισμό των σχολείων.
Η Κυβέρνηση συνεχίζοντας την προσφιλή της τακτική, της εκχώρησης ολοένα και περισσότερων τμημάτων των δημόσιων υπηρεσιών και της δημόσιας εκπαίδευσης σε ιδιώτες, προχωρεί τώρα και στην υλοποίηση του Νόμου 3699/08 ορίζοντας τον ΟΣΚ ως εργοδότη, ανάδοχο εργολάβο τις Σχολικές Επιτροπές και δυνητικούς υπεργολάβους του εργολάβου νομικά ή φυσικά πρόσωπα!!

Η κατάπτυστη σύμβαση της ντροπής που προωθεί η κυβέρνηση:
α) Ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την είσοδο ιδιωτικών εταιρειών (συνεργεία) στο χώρο της καθαριότητας των σχολείων, στο δρόμο που χάραξαν οι εργοδότες της Κ. Κούνεβα.
β) Θεσμοθετεί και επισήμως πλέον με κρατική σφραγίδα, καθεστώς εργασιακής δουλείας του 18ου αιώνα, αφαιρώντας πλήρως τα όποια εναπομείναντα μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των καθαριστριών των δημοσίων σχολείων.

Συγκεκριμένα:
α) Εξαφανίζει τις εργαζόμενες καθαρίστριες, των οποίων δεν αναφέρεται καν το όνομά τους στις συμβάσεις, αντιθέτως οι σχολικές επιτροπές αναθέτουν κατά βούληση σε εταιρείες ή φυσικά πρόσωπα την καθαριότητα των σχολείων.
β) Διαγράφονται ετσιθελικά και μονομερώς η εργασιακή ιδιότητα των καθαριστριών, οι ατομικές συμβάσεις εργασίας τους, οι χρόνοι προϋπηρεσίας τους, ο τόπος, οι συνθήκες και το ωράριο απασχόλησής τους.

Απαιτούμε:
· Να καταργηθούν το άρθρο 36 του Ν.3699/08, οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις και να αποσυρθεί άμεσα η Σύμβαση του ΟΣΚ.
· Να μείνουν έξω από τα Δημόσια σχολεία οι εργολάβοι καθαρισμού.
· Να δοθούν, τώρα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις αναδρομικά όλες οι δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων και τα ένσημα που τους οφείλονται.
· Να υπάρξει άμεσα πλήρης, δίκαιη και νόμιμη κατοχύρωση όλων των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των καθαριστριών, με μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων των Δημοσίων Σχολείων και άμεση μετατροπή της σύμβασής τους σε προσωπικό ιδιωτικού δικαίου πλήρους απασχόλησης με ίσα δικαιώματα με όσους έχουν ήδη μονιμοποιηθεί.

Η Γενική Συνέλευση

Πρωτοβάθμια σωματεία καλούν στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο Πέμπτη, 9/7, Ομόνοια, 7.00

Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι!
Δε θα αφήσουμε να γίνουν οι μετανάστες τα θύματα
της ληστρικής εκμετάλλευσης

Το τελευταίο διάστημα, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, εργοδότες, ΜΜΕ και ρατσιστές κινδυνολογούν σε βάρος των μεταναστών: «μας παίρνουν τις δουλειές», «ρίχνουν τα μεροκάματα», «η οικονομία «μας» περνάει κρίση», «αυξάνουν την εγκληματικότητα».
Απέναντι σε αυτή τη ρατσιστική υστερία, πιστεύουμε ότι πρώτα απ΄ όλα το εργατικό κίνημα, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να αντισταθούν, να οργανώσουν την πάλη τους, μαζί με τους μετανάστες.
Το πρόβλημα δεν είναι ανθρωπιστικό, ούτε απλά πολιτισμικό. Οι μετανάστες δεν χρειάζονται φιλανθρωπία, ούτε απλά καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Χρειάζονται την τάξη τους, τους κοινούς αγώνες των εργαζόμενων ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση, το ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Οι εργοδότες όλα τα προηγούμενα χρόνια βολεύονταν, όταν οι μετανάστες δούλευαν με μεροκάματα 10 και 20 ευρώ. Από τους εργοδότες - βασανιστές στην Μανωλάδα μέχρι τους βιομηχάνους και που εφοπλιστές που πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους από το ξεζούμισμα των μεταναστών.
Σήμερα η κρίση του καπιταλισμού χτυπάει ανελέητα όλους τους εργάτες, μετανάστες και ντόπιους. Οι 100.000 επιπλέον άνεργοι το 2009 δεν οφείλονται στους μετανάστες αλλά στους καπιταλιστές που κλείνουν τα εργοστάσια και την κοπανάνε για άλλους «παράδεισους εκμετάλλευσης» εργαζομένων, αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους. Γι’ αυτούς τα σύνορα είναι ανοιχτά, για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες κλειστά!

Ούτε για την φτώχεια και τα χαμηλά μεροκάματα φταίνε οι μετανάστες. Αντίθετα, η μετανάστευση είναι μεταφορά εργατικών χεριών από μια χώρα σε μια άλλη, οι μετανάστες με την εργασία τους παράγουν πλούτο. Με τα χέρια των μεταναστών χτίστηκαν τα «οικονομικά θαύματα» του καπιταλισμού όπως η Αμερική στις αρχές του προηγούμενου αιώνα ή η Γερμανία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην Ελλάδα οι λεγόμενοι «εθνικοί στόχοι», όπως η ένταξη στην ΟΝΕ και η Ολυμπιάδα, πραγματοποιήθηκαν χάρη στην εκμετάλλευση της κακοπληρωμένης, ανασφάλιστης εργασίας του πρώτου κύματος των μεταναστών, που πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος, καθώς πολλαπλασιάστηκαν τα εργατικά ατυχήματα.

Οι μετανάστες για τους ρατσιστές είναι χρήσιμοι όταν αποδέχονται τις πιο βαριές, βρώμικες, επισφαλείς και προσωρινές δουλειές, αλλά όχι όταν διεκδικούν το δικαίωμα σε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Είναι βολικοί, όταν τρέχουν από πόλη σε πόλη σε εποχιακές δουλειές για να καλύψουν τις ανάγκες των εργοδοτών με το λιγότερο κόστος, Είναι απαραίτητοι για να φουσκώνουν με τις εισφορές τους τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά δεν μπορούν να έχουν αντίστοιχη πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, ούτε να μεταφέρουν συνταξιοδοτικά δικαιώματα στις χώρες τους.

Γι’ αυτό το λόγο η Ε.Ε. προωθεί την πολιτική της Ευρώπης - Φρούριο, με το Σύμφωνο Σαρκοζί, την οδηγία της ντροπής και τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ, που απαγορεύουν τις μαζικές νομιμοποιήσεις και ενισχύουν τις μαζικές απελάσεις, που απαγορεύουν την ελεύθερη μετακίνηση των μεταναστών και ενισχύουν την κράτησή τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Γι’ αυτό στην Ελλάδα, τόσο η κυβέρνηση, όσο και το ΠΑΣΟΚ, συναινούν στις αντιμεταναστευτικές πολιτικές, ενώ το ρατσιστικό ΛΑΟΣ έχει αναλάβει την εργολαβία της αντιμεταναστευτικής εκστρατείας. Αλλά και ο υποταγμένος συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδιών εκτός από ανθρωπιστικά μισόλογα και εκφράσεις αλληλεγγύης, αρνείται να μπει μπροστά σε ένα μαχητικό μέτωπο εργατικής πάλης μαζί με τους μετανάστες, που είναι τμήμα της εργατικής τάξης και μάλιστα το πιο εκμεταλλευόμενο!

Αυτό που «ξεχνιέται» είναι, ότι οι εξαθλιωμένοι μετανάστες βρίσκονται στις δυτικές μητροπόλεις επειδή διώχθηκαν από τις χώρες τους, λόγω φτώχειας και πολέμων. Για τη διάλυση των χωρών της Ασίας, της Αφρικής, της λατινικής Αμερικής, της Ανατολικής Ευρώπης ευθύνονται οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε. …και η Ελλάδα. Για τις «ανθρωπιστικές επεμβάσεις» και τους βομβαρδισμούς ευθύνεται και η Ελλάδα, που στέλνει στρατό και φρεγάτες, συμμετέχοντες στις κατοχικές δυνάμεις που βρίσκονται σε δεκάδες χώρες.
Να φύγει ο ελληνικός στρατός κατοχής και όλοι οι στρατοί κατοχής από το Αφγανιστάν, για να μπορέσουν να γυρίσουν στα σπίτιά τους οι Αφγανοί που κοιμούνται στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και στο λιμάνι της Πάτρας.

Στο πρόσωπο των μεταναστών, οι εργοδότες, οι κυβερνήσεις, και η Ε.Ε. χτυπάνε και όλους εμάς. Θέλουν να διασπάσουν τους εργαζόμενους. Σιγοντάρουν αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε εργαζόμενους με διαφορετικές σχέσεις εργασίας, παλαιούς και νέους, εργαζόμενους και ανέργους. Τρέμουν την εργατική ταξική ενότητα. Για να μας κάνουν όλους μαζί πιο κακοπληρωμένους, περισσότερο ανασφάλιστους, χωρίς δικαιώματα και χωρίς κυρίως το δικαίωμα του συλλογικού αγώνα για μια καλύτερη ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση...
Δεν θα τους κάνουμε την χάρη! Υπερασπίζουμε τους μετανάστες εργαζόμενους, γιατί αυτό είναι το ταξικό μας συμφέρον!

Παλεύουμε όλοι μαζί, έλληνες και μετανάστες, για:
è Ίση αμοιβή για ίση δουλειά. Όχι στη μαύρη ανασφάλιστη εργασία και στην τρομοκρατία του κεφαλαίου. Όχι άλλες Κούνεβες. Να τιμωρείται σκληρά κάθε εργοδότης που χρησιμοποιεί ανασφάλιστη εργασία μεταναστών και όχι μόνο. Οι μετανάστες είναι κομμάτι της εργατικής τάξης!
è Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες! Όχι στα σχέδια για στρατόπεδα συγκέντρωσης, απελάσεις, φυλακίσεις κλπ
è Να ανοίξουν όλα τα συνδικάτα και σωματεία στους μετανάστες και σε όλους τους «μαύρους» της εργασίας.
è Να καταργηθεί το απαράδεκτο Σύμφωνο Μετανάστευσης της Ε.Ε.
è Δικαίωμα πολιτικού ασύλου σε όσους μετανάστες κινδυνεύουν στις χώρες τους.
è Άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.
è Ίσα και πλήρη κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά δικαιώματα για όλους τους μετανάστες.
è Άμεση αποχώρηση της Ελλάδας από όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων από όλες τις χώρες, όπου ασκούν καθήκοντα στρατού κατοχής.


Πιστεύουμε ότι η επίθεση ενάντια στους μετανάστες, πρέπει να γίνει υπόθεση των πρωτοβάθμιων σωματείων και συνολικά του εργατικού κινήματος. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε εργαζόμενους, σωματεία και εργατικές συλλογικότητες, να συμμετάσχουν στο αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 9 Ιούλη, στις 7.00 μ.μ. στην Ομόνοια, με ένα ταξικό και εργατικό περιεχόμενο, συγκροτώντας ένα εργατικό μπλοκ σωματείων, εργαζομένων και ανέργων.

- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στα ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών

Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Όχι στην πειθαρχική δίωξη των συναδέλφων της Αγροτικής Τράπεζας

Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

το κάλεσμα σε απολογία των δύο συναδέλφων από το κατάστημα της Ελευθερούπολης είναι υπόθεση όλων μας!
Οι συνάδελφοι καλούνται σε απολογία στο πειθαρχικό επειδή, όπως και εκατοντάδες άλλοι συνάδελφοι αψήφησαν τις απειλές της εργοδοσίας και ακολούθησαν το απεργιακό μέτρο του συλλόγου όσον αφορά την παράνομη διαδικασία εφαρμογής του νέου συστήματος αξιολόγησης.
Στόχος της διοίκησης είναι να τρομοκρατήσει το σύνολο των εργαζομένων της Αγροτικής. Χωρίς κανένα κριτήριο επιλέχθηκαν δύο συνάδελφοι από ένα συγκεκριμένο κατάστημα (αυτό της Ελευθερούπολης) και προσπαθούν μέσα και από την προσωπική και ψυχολογική εξόντωση των δύο συναδέλφων να βγάλουν στην παρανομία (για άλλη μια φορά) την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.
Επιδιώκουν μέσω του εκφοβισμού να σκύψουμε όλοι το κεφάλι. Να αποδεχθούμε στόχους και πλάνα πωλήσεων που μοναδική κατάληξη θα έχουν τον κατακερματισμό και την καταδίκη μας σε ένα ατελέσφορο κυνήγι πελατών προκειμένου να εξασφαλίσουμε έναν αξιοπρεπή μισθό που στην τελική του μορφή θα διαμορφώνεται από ένα βασικό μισθό πείνας και από από το πόσο καταφέραμε να καλύψουμε τη στοχοθεσία!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
σήμερα είναι αυτοί, αύριο θα είμαστε εμείς που θα αντιμετωπίσουμε τον «μπαμπούλα» του πειθαρχικού. Το κάλεσμα σε απολογία των δύο συναδέλφων αποτελεί την εφαρμογή και την συνέχεια σε ατομικό πλέον επίπεδο των δικαστικών προσφυγών της διοίκησης ενάντια στις απεργιακές μας κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος. Αποτελεί την εφαρμογή και την συνέχεια σε ατομικό επίπεδο της στάσης της Ένωσης των Ελληνικών Τραπεζών και του ΣΕΒ που αρνούνται το δικαίωμά μας στις Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης που με νόμους και μέτρα προστατεύουν από όλες της πάντες τα συμφέροντα των εργοδοτών, των τραπεζών και συνολικά της αστικής τάξης αφήνοντας για τους εργαζόμενους την ανασφάλεια, τη φτώχεια, τα πειθαρχικά…

Απέναντι την ωμή αντεργατική επίθεση που βιώνουμε δε φτάνει η «νομική κάλυψη» των συναδέλφων από το Δ.Σ. του συλλόγου. Τα εργατικά προβλήματα είναι για να αντιμετωπίζονται ενιαία και δυναμικά από τους ίδιους τους συναδέλφους και όχι να υποβιβάζονται σε νομικά ζητήματα!
Δηλώνουμε στους συναδέλφους που διώκονται την αμέριστη συμπαράστασή μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους (είτε έχουν υπογράψει το κείμενο του συλλόγου είτε όχι) να στηρίξουμε όλοι έμπρακτα τους δύο συναδέλφους και να σταθούμε στο πλευρό τους με αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα. Τη διοίκηση του συλλόγου να προκηρύξει απεργία τη μέρα διεξαγωγής του πειθαρχικού με ταυτόχρονο μαζικό κάλεσμα στο χώρο του πειθαρχικού προκειμένου να το αποτρέψουμε. Τη διοίκηση του συλλόγου αλλά και όλους του συναδέλφους να «ανοίξουν» το θέμα του πειθαρχικού στην ΟΤΟΕ, τη ΓΣΕΕ σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και σε όλες τις ομοσπονδίες ζητώντας την συμπαράσταση τους και την καταγγελία της στάσης της εργοδοσίας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ. ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ! ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ!

Παραφράζοντας τα λόγια του ποιητή (Μπρεχτ) θα λέγαμε:
«Πιστεύετε ότι η (εργοδοτική) βαρβαρότητα μπορεί να καταπολεμηθεί με την αθωότητα (την σιωπή, την επίκληση γενικά του δίκαιου); Θα ήταν (τότε) σα να θέλαμε να ανακόψουμε την ορμή ενός ξίφους προτάσσοντας τις αρτηρίες μας!!!»


ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ
ΣΤΟΝ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΝΙΚΗ!

24-06-2009

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Ανακοίνωση για το σχόλιο για τον Κ. Παναγιώτου

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής



1 Ιουλίου 2009

Στο 5ο φύλλο του συνδικαλιστικού μας εντύπου «Αντι-λογισμοί», που κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγες μέρες, υπήρχε ένα σχόλιο ότι ο περιφερειακός διευθυντής κ. Παναγιώτου (Γ3) ρωτούσε τους νέους συναδέλφους αν φοιτούν και τους προέτρεπε να παρατήσουν τη σχολή τους για να μη δημιουργούν πρόβλημα με τις φοιητητικές άδειες στο κατάστημα.

Ο κ. Παναγιώτου επικοινώνησε μαζί μας και διέψευσε κατηγορηματικά το περιστατικό, αναφέροντας χαρακτηριστικά κι ότι ο ίδιος έχει γιο που σπουδάζει αντίστοιχα και γι ΄ αυτό σέβεται τους κόπους των νέων συναδέλφων και επικροτεί τους νέους ανθρώπους που ταυτόχρονα με την εργασία καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των σπουδών.

Θεωρούμε ότι η δημόσια αυτή δήλωση του κ. Παναγιώτου προς εμάς, ότι καταδικάζει τέτοιου είδους μεθόδους που είναι εντελώς ξένες με την δημοκρατική του κουλτούρα και τη συναδελφική του συνείδηση, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι ο ίδιος δεν επέδειξε τέτοιου είδους συμπεριφορά που κι ο ίδιος καταδικάζει.


e-mail: protasiprooptik@in.gr, Ιστοσελίδα: www.protasiprooptikis.blogspot.com

Νέο τεύχος "Αντι-λογισμοί''

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του συνδικαλιστικού μας εντύπου "Αντι-λογισμοί".
Δείτε εδώ σε ηλεκτρονική μορφή το τεύχος Ιουνίου 2009: