Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Σαρωτικές αυξήσεις στα όρια ηλικίας!

Η αύξηση του μέσου όρου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 63 έτη έως το 2015, από 61 σήμερα, είναι στο επίκεντρο των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
«Θέτουμε στόχο να αυξηθεί ο μέσος όρος ηλικίας συνταξιοδότησης κατά τουλάχιστον 2 έτη έως το 2015», στα 63 από 61 έτη, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, στην εισήγησή του κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εειδικών για το Ασφαλιστικό.
Οι «δομικές αλλαγές» που προτείνει η κυβέρνηση
Μεταξύ των «δομικών αλλαγών» που προωθεί η κυβέρνηση είναι η θεσμοθέτηση της βασικής σύνταξης, η εξάλειψη όλων των κινήτρων πρόωρης αποχώρησης από την εργασία, η εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών-γυναικών (σταδιακά από το 2013), ο διαχωρισμός του συνταξιοδοτικού συστήματος από τον κλάδο Υγείας, η «αναμόρφωση» του καθεστώτος των αναπηρικών συντάξεων, των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και οι νέες ρυθμίσεις για τη διαδοχική ασφάλιση.
Εξαίρεση ενστόλων!
Από τις νέες ρυθμίσεις θα εξαιρεθούν οι ένστολοι (αστυνομικοί, στρατιωτικοί, λιμενικοί κ.τλ.) και προς το παρόν τουλάχιστον δεν θα επηρεαστεί η δυνατότητα εξόδου από την υπηρεσία στα 25 έτη εργασίας., όπως ξεκαθάρισε την Τρίτη ο κ. Λοβέρδος.
ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΔΩ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: