Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση της Πρότασης Προοπτικής: Να ξεσηκωθούμε εδώ και τώρα ενάντια στον κοινωνικό μεσαίωνα

Να ξεσηκωθούμε εδώ και τώρα ενάντια στον κοινωνικό μεσαίωνα!

3-5-2010

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική επίθεση στα εργατικά δικαιώματα. Η προσφυγή της κυβέρνησης Παπανδρέου στο «μηχανισμό στήριξης» ΕΕ-ΔΝΤ θα φέρει ισοπέδωση και ξεθεμελίωμα κάθε εργατικής κατάκτησης των τελευταίων δεκαετιών. Τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δήθεν για να σώσουν τη χώρα, στέλνοντας στον Καιάδα όλους τους εργαζόμενους, είναι φρικαλέα:
Κατάργηση 13ου & 14ου μισθού και αντικατάστασή του με: ετησίως 1000 € στους δημ. υπαλλήλους κάτω των 3000 € μεικτά, 800 ευρώ για συνταξιούχους κάτω των 2500€ – περαιτέρω μείωση επιδομάτων σε δημόσιο 8% - αύξηση του ΦΠΑ σε 23% & 11% - νέα αύξηση σε καύσιμα, ποτά τσιγάρα -– διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος με υπολογισμό συντάξεων με βάση το σύνολο του εργασιακού βίου και σύνταξη στα 40 χρόνια - ιδιωτικοποιήσεις
Θυσιάζουν την εργατική τάξη της χώρας
και τις ζωές μας «για να ξανακάνουμε τη χώρα ανταγωνιστική», όπως είπε ο πρωθυπουργός. Όλο το σύστημά τους μια γροθιά, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ κι η προπαγάνδα των καναλιών, σπέρνουν το φόβο και θέλουν να μας πείσουν να σκύψουμε το κεφάλι και να δεχθούμε τα μέτρα, λες και η μείωση των μισθών και των συντάξεων θα μειώσει το χρέοςΠαγώνουν τους μισθούς μας για 3 χρόνια, μειώνεται το βιοτικό επίπεδο όλων μας 25-30%, όλοι ξέρουμε ότι σε λίγο καιρό θα πουν και κατάργηση μισθών στον ιδιωτικό τομέα! Την εποχή της τεχνολογίας, που θα μπορούσε όλη η ανθρωπότητα να γεύεται τις κατακτήσεις της επιστήμης, θέλουν να μας οδηγήσουν στην εξαθλίωση και τη φτώχεια, να μας υποτάξουν και να διαλύσουν όλα μας τα όνειρα! Μας κήρυξαν τον πόλεμο! Να βγούμε στην αντεπίθεση!

Εργατική εξέγερση με αγώνα διαρκείας για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας!

Η μεγάλη Πρωτομαγιάτικη πορεία της Αθήνας, πάνω από 25.000 εργαζομένων, που δεν αναφέρθηκε καν στα κανάλια, κι ενώ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ έκαναν συναυλία(!), ήταν ένα πρώτο βήμα. Όλοι μαζί ενωμένοι, εργαζόμενοι- άνεργοι- νέοι- συνταξιούχοι, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα να ενωθούμε σε ένα ποτάμι οργής!
Κανείς μας δεν έχει πια εμπιστοσύνη στις ξεπουλημένες ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΟΤΟΕ, ειδικά στην ΠΑΣΚΕ που κρατάει στάση συμφωνίας κι ανοχής στα μέτρα. Η ΓΣΕΕ που μετά την απεργία-τουφεκιά στις 11 Μάρτη, έκανε συνέδριο σε χλιδάτο ξενοδοχείο στη Χαλκιδική μακριά από τους εργαζόμενους, δεν κήρυξε πανεργατική απεργία στις 22 Απρίλη μαζί με την ΑΔΕΔΥ.. Και τώρα, μετά την ανακοίνωση των μέτρων, επιμένουν σε μια 24ωρη σαν να μη συνέβη τίποτα, ενώ ο Παναγόπουλος στη δήλωσή του δεν ανέφερε καν τις λέξεις «κυβέρνηση, ΔΝΤ, ΕΕ»!! Η δε ΟΤΟΕ αντί να ξεκινήσει αγώνα για υπογραφή κλαδικής σύμβασης και να συντονιστεί με άλλους κλάδους κατά των ιδιωτικοποιήσεων, είναι απούσα…
Κι ο ΣΥΕΤΕ «στον κόσμο του»… Η ΠΑΣΚΕ στη Γ Συνέλευση δεν είπε κουβέντα για την κυβερνητική πολιτική, δεν έχει καν συνεδριάσει το ΔΣ εδώ και 2 μήνες, δεν έχουν συγκροτηθεί ούτε Γραμματείες -1 χρόνο μετά τις εκλογές-, τη στιγμή που άλλα πρωτοβάθμια σωματεία προκηρύσσουν απεργίες, συντονίζονται, κάνουν διαδηλώσεις, περιοδείες, συνελεύσεις…. Ήδη η ΑΔΕΔΥ έβαλε 48ωρη έκτακτα 4-5 Μάη, ΠΟΕ-ΟΤΑ έχουν 4ήμερη απεργία από σήμερα, οι γιατροί απεργούν Τετάρτη και Πέμπτη…Να μπούμε κι εμείς στη μάχη τώρα!

Ήρθε η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα δικά μας χέρια! Να συντονιστούμε με άλλους αγωνιζόμενους κλάδους, χρειάζεται πανεργατικός αγώνας, κανείς δεν γλιτώνει μόνος του. Να κάνουμε Γ. Συνελεύσεις σε κάθε νομό και κατ/μα και πραγματικές εκλογές ΕΑΚ. Να συζητήσουμε, να αποφασίσουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τη μορφή των αγώνων, να εκλέξουμε επιτροπές αγώνα, να απαιτήσουμε ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ των αγώνων, με επαναλαμβανόμενες απεργίες, καταλήψεις, δυναμικές κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις με συνταξιούχους, απεργίες χωρίς προσωπικό ασφαλείας, κλείσιμο ΚΜ, Dealing Room, άμεση ενεργοποίηση του απεργιακού ταμείου κλπ. Η απεργία της 5η Μάη να είναι μόνο η αρχή!

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΙΣ 5 ΜΑΗ!
ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!

ü Να μην ψηφιστεί ο νόμος! Να πέσει η κυβέρνηση! Απειθαρχία στις συνθήκες της ΟΝΕ και της ΕΕ. Λευτεριά από την οικονομική χούντα ΔΝΤ -ΕΕ- κυβέρνησης.
ü Άμεση κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των επιχειρήσεων που κλείνουν χωρίς αποζημίωση. Καμιά ιδιωτικοποίηση. Να επιστραφούν τα 28 δις από τις τράπεζες τώρα!
ü Άμεση φορολόγηση 45% των τραπεζών. Να φορολογηθεί επιτέλους το κεφάλαιο. Δήμευση της περιουσίας της Εκκλησίας. Κατάργηση των στρατιωτικών εξοπλισμών.
ü Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις τώρα, ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς από τη δουλειά. 1500 ευρώ κατώτερος μισθός. Σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς για όλους, ίση με τον τελικό μισθό.
ü Άμεση μείωση των ωρών εργασίας. 5νθήμερο, 30ωρο (8-2 ωράριο) για να υπάρξει λύση στο εκρηκτικό πρόβλημα της ανεργίας. Σταθερή δουλειά, καμιά ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
ü Δημόσια, υψηλού επιπέδου, δωρεάν παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: e-mail: protasiprooptik@in.gr, Ιστοσελίδα: www.protasiprooptikis.blogspot.com
Επικοινωνία: 6974861242, 6978198912, 6932559792, 6978838612

Δεν υπάρχουν σχόλια: