Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Επιστολή εργαζομένων ΕΤΕ για ΤΥΠΕΤ

Μας εστάλη από ανώνυμο e-mail το εξής μήνυμα, μαζί με την τελευταία ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΤΥΠΕΤ

Υποβαθμίζεται η Νοσηλευτική Υπηρεσία της κλινικής, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Ταμείο

ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΟΧΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ Τ.Υ.Π.Ε.Τ.;

Απολύσεις έμπειρου νοσηλευτικού προσωπικού που εργάζεται στη κλινική ‘Υγείας Μέλαθρον’ μεθοδεύει η Διοίκηση του Τ.Υ.Π.Ε.Τ., με πρόσχημα ότι εργάζονται παράλληλα και στο Δημόσιο.
Αυτό αφ’ ενός δεν απαγορεύεται στον ιδιωτικό τομέα, αφ’ εταίρου την πρακτική αυτή – που ακολουθείται από όλα τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια-ακολουθούσαν όλες οι διοικήσεις του Ταμείου όλα τα προηγούμενα χρόνια από το 1968 όταν πρωτολειτούργησε η κλινική, γιατί η εμπειρία των νοσηλευτριών αυτής της κατηγορίας εξασφαλίζει την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της νοσηλευτικής υπηρεσίας, κάτι που αναμένεται να διαταραχθεί αν υλοποιηθούν οι σχεδιαζόμενες απολύσεις!
Φαίνεται όμως ότι για την ομάδα των13 συμβούλων που ανέλαβε-όπως ανέλαβε- τη διοίκηση του Ταμείου τον περασμένο Οκτώβριο, αυτά είναι ψιλά γράμματα….

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η νοσηλευτική υπηρεσία είναι η έλλειψη εκπαιδευμένου προσωπικού.
Σήμερα η κλινική λειτουργεί σε ποσοστό 75% με βοηθούς νοσηλείας και μόνο σε ποσοστό 25% με νοσηλευτικό προσωπικό ΤΕ και ΠΕ.

Είναι αδύνατον για ένα (ιδιωτικό) νοσοκομείο να διαθέτει έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό που να απασχολείται αποκλειστικά σε αυτό, καθώς οι συνεχείς προσλήψεις στο Δημόσιο νοσηλευτών ΠΕ και ΤΕ απορροφά το σύνολο του έμπειρου προσωπικού της κατηγορίας αυτής.

Το Σωματείο πιστεύει ότι η όποια απόλυση μεθοδεύεται έχει στόχο τους εργαζόμενους, επιδιώκοντας την εντατικοποίηση της δουλειάς, τη μείωση του εργασιακού κόστους με παράλληλη αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Όλα όμως αυτά , πάνω απ’ όλα υποβαθμίζουν το σημερινό υψηλό επίπεδο νοσηλείας που παρέχεται στη κλινική ‘Υγείας Μέλαθρον’ με ότι αυτό συνεπάγεται…
Η Διοίκηση του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες αν επιμείνει σε αυτή την αδιέξοδη πολιτική, που διακυβεύει το ίδιο το μέλλον της κλινικής του Ταμείου Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας.

Μήπως όμως επιδιώκεται -σκόπιμα- η απαξίωση της κλινικής (και του ΤΥΠΕΤ) ώστε να αναδειχθεί το θολό όραμα του Ενιαίου Ταμείου Υγείας των Τραπεζο-ϋπαλλήλων, που προωθείται ερήμην των ενδιαφερομένων από συνδικαλιστικούς, αλλά κυρίως από παρασυνδικαλιστικούς κύκλους;

Εστάλη από ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΤΕ την 29/4/2010 ώρα 22.33

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΔΩ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΛΑΞΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΟΤΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΣΤΟ ΤΥΠΕΤ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ, ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΎΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝΕΡΓΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΙΔΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ.
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΘΟΣ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1968, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ; KAI ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΤΩΝ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΑΥΤΑ ΑΣ ΤΑ ΠΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΙΨΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥΣ...ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ "ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ" ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΞΑΝΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ. ΚΑΛΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΓΝΩΜΕΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ.