Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Επιστολή: ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΡΑ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ


Αθήνα 25 Μάη 2010

Ποιοι και γιατί προωθούν-τώρα- το αποτυχημένο μοντέλο του Ε.Τ.Υ.Τ.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΡΑ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ Τ.Υ.Π.Ε.Τ.
ΚΑΙ Η ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Αφού (δι)‘έλυσαν, με το χειρότερο τρόπο το συνταξιοδοτικό των Τραπεζοϋπαλλήλων εγκλωβίζοντας επί σειρά ετών τον κλάδο στο θολό όραμα του Ενιαίου Ταμείου Σύνταξης Τραπεζοϋπαλλήλων, και έστρωσαν το δρόμο στους αντιασφαλιστικούς νόμους των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ (νόμοι Σιούφα, Ρέπα, Πετραλιά) ώστε να καταργηθούν τα Ειδικά Ταμεία και να ενταχθούμε στο ήδη προβληματικό Ι.Κ.Α., και αφού ακολούθησαν την ίδια εγκληματική-κατά του κλάδου-τακτική και για τα Επικουρικά Ταμεία, σήμερα επιδιώκουν την διάλυση και των Ταμείων Υγείας (δηλαδή του Τ.Υ.Π.Ε.Τ.) και την υποβάθμιση του επιπέδου των παρεχομένων από αυτά, υπηρεσιών υγείας.

Η μάστιγα του κλάδου, η αποτυχημένη συνδικαλιστική κάστα που ηγείται στα συνδικάτα των εργαζομένων στις Τράπεζες (με βάση την Ε.Τ.Ε.) , ως μαθητευόμενοι μάγοι, συνεχίζουν ανεμπόδιστοι το καταστροφικό τους έργο.

‘ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ’:

- ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
- ΕΝΙΑΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ…..

και ‘ ΠΕΤΥΧΑΝ’:

-ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ Ι.Κ.Α.!
-ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓ/ΜΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΣΗΣ Ε.Τ.Ε.
( ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΒΕΒΑΙΟ!)

ΣΗΜΕΡΑ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΈΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ‘ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ’ ….

... με τη συμμετοχή ήδη ‘χρεοκοπημένων’ ταμείων,
… ταμείων χωρίς περιουσιακά στοιχεία
… ταμείων με διαφορετικό νομικό πλαίσιο!
… χωρίς προγραμματισμό !
… χωρίς αναλογιστικές μελέτες!
… χωρίς πυξίδα και προορισμό!

Με τα αποθεματικά και τη περιουσία του ΤΥΠΕΤ, θέλουν να συστήσουν το ΕΤΥΤ με Ταμεία Υγείας Τραπεζών με διαφορετική νομική υπόσταση( ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ) που είτε είναι ήδη χρεοκοπημένα, ή βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Κρύβουν δε επιμελώς ότι το πλάνο τους δεν περιλαμβάνει το ΑΤΠΣΥΤΕ ,το Τ.Υ. της Τράπεζας Ελλάδος, το οποίο δεν επιθυμεί-και καλώς- την ένταξή του, απολαμβάνοντας την αυτονομία που αφενός είναι στο DNA των καλών σ/φων της Τ.Ε. και αφεταίρου ευνοείται και από τη πολιτική τόσο των εκάστοτε διοικήσεων της Τ.Ε. αλλά και των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών…

Μας λένε ότι είναι απόφαση του…κλάδου!
Γνωρίζουμε και πως παίρνονται οι αποφάσεις στα συνέδρια και πόσες αποφάσεις που έχουν παρθεί στο παρελθόν έμειναν στα χαρτιά.(π.χ. Παντραπεζικός Συνεταιρισμός που όχι μόνο δεν συστήθηκε ποτέ, αλλά χρεοκόπησαν και τον Συνεταιρισμό Υπαλλήλων ΕΤΕ οι ίδιοι άνθρωποι και η παρέα τους.)

Είναι γνωστό ότι ο στόχος του ΕΤΥΤ ‘εφευρέθηκε’ επειδή οι ‘προστάτες’ των εργατικών δικαιωμάτων,(αφού οι κλαδικές ΣΣΕ …δεν έχουν μέλλον), έπρεπε να εφεύρουν ένα αίτημα που κατά τη γνώμη τους θα συσπείρωνε τον κλάδο…

Δεν είναι τυχαίο ότι τα Ταμεία και οι Σύλλογοι δεν γνωρίζουν τίποτα γιατί δεν μπήκαν στο κόπο να πάρουν τη γνώμη τους, μη τηρώντας ούτε τα προσχήματα…Ειδικά για τα αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία όπως το ΤΥΠΕΤ, η οποιαδήποτε παρέμβαση θα ισοδυναμεί με δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.


Προσπαθούν να αναδείξουν ως μονόδρομο το ΕΤΥΤ στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΤΥΠΕΤ, αποτέλεσμα της δικής τους κακοδιοίκησης.

Δεν έχουν να προτείνουν μέτρα για το περιορισμό της σπατάλης, της πολυφαρμακίας, της εντατικοποίησης των ελέγχων, την αξιοποίηση –και όχι τζόγο- του χαρτοφυλακίου, την απεμπλοκή από αποτυχημένες επενδύσεις (τύπου Λούτσας Πρεβέζης),σταμάτημα ρουσφετολογικών προσλήψεων ‘συγγενών και φίλων’, κατάργηση ρουσφετολογικών παροχών σε ‘ημέτερους’ μέσω υπογραφών των μελών του προεδρείου κ.λ.π. πριν προτείνουν την διάλυση του ΤΥΠΕΤ;
Αν τολμούν, ας κάνουν δημοψήφισμα (με διαδικασίες αδιάβλητες....)να δουν τι λένε και οι συνάδελφοι, που είναι οι άμεσα θιγόμενοι.

Φυσικά όλοι τώρα αντιλαμβάνονται γιατί οι ίδιοι άνθρωποι σχεδίασαν, οργάνωσαν και εκτέλεσαν την εκτροπή του περασμένου Οκτώβρη στο ΤΥΠΕΤ ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για την άλωση του Ταμείου ….
Γιατί μόνο με διοίκηση ‘περιορισμένης ευθύνης’ μπορούν να προωθήσουν τα απεχθή σχέδιά τους!
Πιστεύει κανείς ότι αν προχωρήσει αυτό το μόρφωμα θα είναι προς όφελος των εργαζομένων;Το σχέδιο αυτό βέβαια, βολεύει απόλυτα την κυβέρνηση ώστε να μειώσει δραματικά τις δαπάνες περίθαλψης όπως επιτάσσει η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ, πολιτικές στις οποίες ούτε θέλει, ούτε μπορεί να εναντιωθεί η σημερινή κυβέρνηση και τα φερέφωνα της συνδικαλιστές.
Ανοίγει δε διάπλατα τη πόρτα στα ‘πιράνχας’ του ιδιωτικού τομέα της υγείας να κάνουν πάρτυ σε βάρος του ΤΥΠΕΤ αλλά και στους παράγοντες εκείνους που προσβλέπουν σε μια τέτοια εξέλιξη για ίδιον όφελος!

Και φυσικά μόνο τυχαία δεν είναι η χρονική στιγμή που επιλέγουν να προωθήσουν τα σχέδιά τους:

Σε μια χώρα διαλυμένη υπό κατοχή , με μια κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων και μια κοινωνία σε απόγνωση!

Σε μια εποχή που η κοινωνική ασφάλιση διαλύεται και οι επικουρικές μας συντάξεις –και όχι μόνο-‘πνέουν τα λοίσθια’, αυτοί διαπραγματεύονται με μια κυβέρνηση όμηρο της τρόικας Ε.Ε. & Δ.Ν.Τ. τη διάλυση του ΤΥΠΕΤ και τη σύσταση του Ε.Τ.Υ.Τ.!
Γιατί τόση βιασύνη;
Αλήθεια που βασίζονται ;
Στη …τεχνογνωσία τους;
Στο …πετυχημένο τους έργο;
Εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία;
Μήπως εξυπηρετούνται συμφέροντα των εμπόρων της υγείας;

Σχέδια επικίνδυνα σαν και αυτό, σε καμία περίπτωση δεν υπηρετούν τα πραγματικά συμφέροντα των ασφαλισμένων και ας γνωρίζουν οι εμπνευστές τους, ότι τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να συναινέσουν!

Και τούτο γιατί τα σχέδια αυτά προωθούνται από άτομα που έχουν λύσει και με το παραπάνω τα οικονομικά τους προβλήματα, δεν τους ενδιαφέρει αν υποβαθμιστούν οι παροχές υγείας και γενικότερα δεν ενδιαφέρονται για το μέλλον των Ταμείων και των ασφαλισμένων. Τα προκλητικά συνδικαλιστικά κίνητρα που απολαμβάνουν εδώ και χρόνια, τους ευνουχίζουν, τους φιμώνουν και η πάσει θυσία διατήρηση των προνομίων αυτών, αποτελεί οδηγό σε κάθε τους ενέργεια…

Ήλθε η ώρα να αναλάβει ο καθένας από μας τις ευθύνες του απέναντι στους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους, στη προσωπική του ιστορία, μα πάνω απ’ όλα απέναντι στη συνείδησή του!
Αν φυσικά διαθέτει…

Γιώργος Θ. Δημητρόπουλος
Συνταξιούχος Ε.Τ.Ε.
Τηλ:6946061547
e- mail: gdim2002gr@ath.forthnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: