Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Η δήλωση των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στην κατάληψη της ΝΕΤ

http://www.dailymotion.com/video/xd6b0u_yyyyyyyy-yyy-yyy_news?start=30

Μετά από δημόσιο κάλεσμα του Συντονιστικού Ωρομίσθιων και της ΠΕΑΕ, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο στούντιο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, λίγο μετά τις 21.00 με σκοπό την παρουσία στον τηλεοπτικό μονόλογο της Υπουργού Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου.
Η υπουργός, δείχνοντας πόσο σέβεται τον διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, και ειδικά με εκείνους τους εκπαιδευτικούς που τους καταδικάζει στην ανεργία και την απόλυση με το πολυνομοσχέδιο που καταθέτει, έβαλε μια διμοιρία ΜΑΤ να φράξουν την είσοδο του στούντιο όπου μέσα έβγαζε ένα ακόμη διάγγελμα - οχετό συκοφαντίας ενάντια στους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς.
Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν άγρια στους εκπαιδευτικούς προστατεύοντας το όραμα της υπουργού για το "νέο σχολείο", την "αξιοκρατία" και την "αναβάθμιση".
Αν και η κα Διαμαντοπούλου φρόντισε να γυρίσει την εκπομπή σε μαγνητοσκόπηση, τελικά δεν κατόρθωσε να ολοκληρώσει το διάγγελμά της. Έφυγε από το στούντιο υπό τις αποδοκιμασίες των χτυπημένων -από τους πραίτορές της- εκπαιδευτικούς.
Οι εκπαιδευτικοί μπήκαν στο στούντιο των ειδήσεων την ώρα που η δημοσιογράφος Μ. Χούκλη εκφωνούσε τις ειδήσεις. Το πρόγραμμα διακόπηκε από τη διοίκηση παίζοντας για μια περίπου ώρα κονσέρβα ντοκιμαντέρ.
Οι εκπαιδευτικοί διεκδίκησαν και πέτυχαν να μεταδοθεί μια έστω τρίλεπτη δήλωσή τους από το δελτίο ειδήσεων της ΕΤ-1, σπάζοντας την ομερτά σιωπής των σύγχρονων ΥΕΝΕΔ που αναπαράγουν προκλητικά την κυβερνητική προπαγάνδα. Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της ΕΡΤ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η ενέργεια ήταν "σε βάρος της απρόσκοπτης ενημέρωσης και του δημοκρατικού διαλόγου". Επειδή πήξαμε από απρόσκοπτη και κυρίως αντικειμενική ενημέρωση και ακόμη περισσότερο από δημοκρατικό διάλογο, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι τόσο η διοίκηση της ΕΡΤ όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παίζουν με τη νοημοσύνη μας.
Λίγο αργότερα έγινε μια δήλωση στην επίσης εγνωσμένης "απρόσκοπτης ενημέρωσης και δημοκρατικού διαλόγου" εκπομπή του Γ. Πρετεντέρη.

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών (ΠΕΑΕ) Χρυσούλα Παπαγεωργίου δήλωσε ότι "φτάσαμε στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ δεκάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και ανεβήκαμε στον πρώτο όροφο απαιτώντας να παρέμβουμε με μία δίλεπτη δήλωση στην εκπομπή που θα μιλούσε η Αννα Διαμαντοπούλου. Στον πρώτο όροφο μας περίμεναν ΜΑΤ που επιτέθηκαν απρόκλητα, χτύπησαν με απίστευτη βιαιότητα πολλούς συναδέλφους εκ των οποίων δύο σοβαρά, στο κεφάλι και τα πλευρά".

Όλοι στον αγώνα!
Όλοι σήμερα Τρίτη 4/5 στην απεργία και στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 12.00
Όλοι στη Γενική Απεργία την Τετάρτη 5/5
Υ.Γ. Ο τελικός απολογισμός του επεισοδίου περιλαμβάνει έναν έκπληκτο Πρετεντέρη, μια σαστισμένη Χούκλη, μια μάλλον εκνευρισμένη υπουργό, μια αστεία δήλωση μιας δημοκρατικής διοίκησης της ΕΡΤ, κάμποσους μώλωπες και εκδορές και τελικά ένα σπασμένο πόδι του συναδέλφου που μιλά στο
βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: