Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Επιστολή πρώην συναδέλφου

Λάβαμε στο protasiprooptikis@gmail.com την παρακάτω επιστολή με την παράκληση να δημοσιευτεί:

ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΡΑ!

4-10-2010

Γράφει ο Γιώργος Δημητρόπουλος,

Συνταξιούχος Εθνικής Τράπεζας

Πριν μερικά χρόνια, το 2002 η γνωστή ομάδα συνδικαλιστών και στελεχών της Τράπεζας που λειτουργούν εδώ και δεκαετίες παρασιτικά σε βάρος των συναδέλφων μας αλλά και της ίδιας της επιχείρησης, πρωτοστάτησαν στη τροποποίηση του κανονισμού εργασίας για να ισχύσει η υποχρεωτική αποχώρηση από την υπηρεσία στα 35 χρόνια δουλειάς και σε ηλικία 58 χρονών, ρύθμιση που απέβη σε βάρος των ασφαλιστικών μας ταμείων που χρεοκόπησαν!

Απώτερος σκοπός τους: να αδειάσουν στελεχιακές θέσεις προκειμένου να βολέψουν τους εαυτούς τους και τη στενή τους παρέα!

Η Διάταξη τελικώς πέρασε. Μαζί πέρασαν και τα χρόνια.

Σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι, κινούμενοι όπως πάντα στο παρασκήνιο, επιδιώκουν την κατάργηση της διάταξης αυτής επειδή πλησιάζει η ώρα της δικής τους αποχώρησης!

Απώτερος σκοπός τους: να παρατείνουν τη παρασιτική τους παρουσία στη Τράπεζα, προκειμένου να απολαμβάνουν οι ίδιοι και η στενή τους παρέα τα προνόμια της «σάπιας» εξουσίας τους!

Αντί λοιπόν να ασχολούνται με τη χρεοκοπία του Ταμείου Επικούρισης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι που βλέπουν καθημερινά να μειώνεται το εισόδημά τους, ασχολούνται με τη επέκταση των προνομίων που απολαμβάνουν και τα οποία δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν, γι’ αυτό και θέλουν να συνεχίσουν την ζημιογόνα παρουσία τους στη Τράπεζα.

Οι υγιώς σκεπτόμενοι εργαζόμενοι, θέλουν να πιστεύουν ότι τελικά η Διοίκηση δεν θα υποκύψει στους εκβιασμούς της «καμόρας» και ότι σύντομα οι κύριοι αυτοί θα μας απαλλάξουν από τη ζημιογόνα παρουσία τους.

Ίσως έτσι ξεβρομίσει η Τράπεζα , αλλά και τα συνδικάτα επαναπροσδιορίσουν το ρόλο τους προς όφελος των εργαζομένων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: