Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Επιστολή για άδειες και ωράριο στο κατ/μα Παγκρατίου

Προς τη διευθύντρια ΕΤΕ Παγκρατίου κυρία Παγώνη Βασιλική Αθήνα, 2-12-2010
Το τελευταίο διάστημα έχουμε ενημερωθεί ότι στο κατάστημα Παγκρατίου γίνεται πολύ συχνά παραβίαση του ωραρίου συναλλαγών, με συνέπεια οι ταμίες να εξυπηρετούν πελάτες για μισή ώρα και παραπάνω από την κανονική λήξη του ωραρίου. Ωστόσο μας έχει καταγγελθεί ότι δεν καταγράφονται υπερωρίες στο βιβλίο υπερωριών, με αποτέλεσμα αυτό να συνιστά παράνομη παραβίαση του ωραρίου.
Με συνεχόμενα τηλεφωνήματα μας τόσο προς εσάς όσο και προς τον περιφερειακό διευθυντή κ Ασημακόπουλο, σας έχει γίνει σαφές ότι πρέπει είτε να πάρετε μέτρα ώστε να τηρείται το συμβατικό ωράριο (ενημέρωση των πελατών, μη εξυπηρέτηση μετά το πέρας του ωραρίου) και τα ταμεία να μην εξυπηρετούν μετά τις 2.30, είτε να καταγράφονται και να πληρώνονται νομίμως οι υπερωρίες στους συναδέλφους.
Στο κατάστημά σας επίσης υπάρχουν μεγάλα υπόλοιπα αδειών στους συναδέλφους, με προσωπική σας ευθύνη, αφού δεν χορηγείτε άδειες στους συναδέλφους με τη δικαιολογία ότι υπάρχει φόρτος εργασίας, εν γνώσει του περιφερειακού διευθυντή. Σας υπενθυμίζουμε ότι «ο εργοδότης υποχρεούται να χορηγεί σε όλο το προσωπικό του κανονική άδεια μετ΄ αποδοχών μέχρι τη λήξη του ημερολογιακού έτους». Αρνείστε μάλιστα να χορηγήσετε πενθήμερη άδεια σε συνάδελφο με υπόλοιπο 20 ημερών του 2010, απαντήσατε αρνητικά 1 βδομάδα μετά το αίτημα (που έχει σταλεί και στα γραφεία του ΣΥΕΤΕ), ενώ ξεχνάτε ότι πρέπει να δίνεται μία επιπλέον μέρα άδειας βάσει ΣΣΕ για κάθε 5 μέρες στο διάστημα από 1/10/210.
Σας ενημερώνουμε ότι θα λάβουμε κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέτρο για να μην παραβιάζονται τα δικαιώματα των συναδέλφων και σας παρακαλούμε άμεσα για τη συνεργασία σας και στο θέμα του ωραρίου ενόψει εορτών και στο θέμα των αδειών, αρχής γενομένης από τη χορήγηση της πενθήμερης άδειας στη συνάδελφο ταμία καθώς και στους υπολοίπους συναδέλφους που αιτούνται κατόπιν συνεννόησης.
Μαρία Ξιφαρά
Μέλος ΔΣ ΣΥΕΤΕ

2 σχόλια:

Διονυσης Πολίτης είπε...

γιατί δεν κοινοποιήσατε την επιστολή στην Επιθεώρηση Εργασίας;

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε, πρώτα τη στείλαμε στη διευθύντρια. Επόμενο βήμα είναι η αποστολή αντίστοιχης επιστολής προς την επιθεώρηση εργασίας, όπως έχουμε κάνει και σε άλλο κατάστημα.
Μ. Ξιφαρά