Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Καταγγελία για το contact center

Τα σύγχρονα ‘‘Νταχάου’’ φτιάχνονται σήμερα...

Ένα ανυπόγραφο έντυπο με τίτλο « οδηγίες εργασίας contact center » έπεσε στα χέρια μας πρόσφατα και μας δίνει μια σαφή εικόνα για το μέλλον που ετοιμάζουν για όλους μας. Απευθύνεται σε ενοικιαζόμενους συναδέλφους που εργάζονται στο τηλεφωνικό κέντρο στο κτίριο του Μοσχάτου. Αποτελεί εφεύρεση της διοίκησης η οποία ονειρεύεται ένα κόσμο τόσο «αγγελικά» πλασμένο όσο και αυτών των στρατοπέδων, οπού ο καθένας μας θα είναι ένα ρομπότ αμίλητο και αγέλαστο που δε θα σταματά να δουλεύει.

Ο ιδιότυπος αυτός «κανονισμός εργασίας» μας πληροφορεί ότι:
· Απαγορεύεται κάθε προσωπική επικοινωνία χωρίς την λήψη ειδικής άδειας!
· Απαγορεύεται η παρουσία οποιουδήποτε προσωπικού αντικειμένου!
· Απαγορεύεται η απομάκρυνση από την καρέκλα αν δεν ενημερώσουμε τον προϊστάμενο. Για να πάμε τουαλέτα, είναι μέσα στο κανονικό διάλειμμά μας.
· Υποχρεωνόμαστε να καθόμαστε σε επαγγελματική στάση!
· Χρησιμοποιούνται όροι όπως: τάξη και καθαριότητα, τάξη & ησυχία, ενδυματολογική ευπρέπεια, ειδική άδεια.
· Απαγορεύεται η εσωτερική επικοινωνία και αποκρύπτεται το δικαίωμα του υπαλλήλου να αναφέρεται εγγράφως στους ιεραρχικά ανώτερους του Προϊσταμένου του.
· Το ωράριο καθορίζεται από τους προϊστάμενους, οι όποιοι είναι αρμόδιοι για την τήρηση του άλλα και για την καταστρατήγηση του αν χρειαστεί.

Όλα αυτά γιατί;
Το Contact Center απασχολεί πάνω από 200 άτομα, ενοικιαζόμενους από διάφορες εταιρείες που κάθονται σε γραφεία φέρετρα, μέσα σε τεράστιες αίθουσες-θαλάμους όπου επιχειρείται να επιβληθεί στρατιωτική πειθαρχία. Οι «οδηγίες» που έχουν επιβάλλει, διανέμονται για υπογραφή στους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, αλλά στην ουσία μας αφορούν όλους ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης. Ξέρουμε ότι άμεση επιδίωξη της διοίκησης είναι σύντομα το μοντέλο αυτό να επεκταθεί σε κάθε εργαζόμενο της ΕΤΕ με το πρόσχημα της κρίσης!
Με την επιβολή των νέων μέτρων του Μνημονίου και την προσπάθεια τραπεζιτών-κεφαλαίου-κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ για μια νέα τάξη πραγμάτων, όπου όλοι θα είμαστε δούλοι στην ίδια γαλέρα, καταλαβαίνουμε ότι τέτοιου είδους έντυπα και «οδηγίες» είναι μόνο η αρχή.

Εμείς αντιστεκόμαστε και δηλώνουμε ότι αυτές οι κινήσεις δεν μας τρομοκρατούν. Μας εξοργίζουν!
Καλούμε την διοίκηση να αποσύρει εγγράφως το συγκεκριμένο έντυπο και τον ΣΥΕΤΕ να ελέγξει την νομιμότητα της ύπαρξης τέτοιων “οδηγιών” που αλλοιώνουν ή ακόμα ακυρώνουν τις κατακτήσεις μας.
Να παλέψουμε για ένα εργασιακό περιβάλλον ανθρώπινο, όπου ο αλληλοσεβασμός, η συναδελφική αλληλεγγύη και η ελευθερία έκφρασης θα αποτελούν δύναμη για τους εργαζόμενους εναντία σε κάθε καταπίεση των εργοδοτών.

Ζητάμε
ü Κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
ü Εφαρμογή της αρχής «ίση αμοιβή για ίση εργασία»
ü Ένταξη των ενοικιαζόμενων στον κανονισμό εργασίας.
ü Ένταξη όλων των ενοικιαζόμενων στα σωματεία του χώρου στον οποίο εργάζονται

Η ανοιχτή επιτροπή ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΤΕ
Συναντηθήκαμε ανοιχτά και δημιουργήσαμε μια ανοιχτή επιτροπή συναδέλφων. Είμαστε εργαζόμενοι ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης στην Εθνική και θέλουμε να ξεπεράσουμε την εγκληματική αδράνεια του επίσημου συνδικαλισμού που μας έφερε ως εδώ. θέλουμε να παλέψουμε, με όλους τους τρόπους, χτίζοντας αυτήν την πρωτοβουλία ως μια ανοιχτή διαδικασία συζήτησης και πράξης μαζί με όλους τους συνάδελφους που αναγνωρίζουν το έλλειμμα στο συνδικαλισμό και θέλουν και αυτοί να δράσουν.
Επικοινωνία: 6974861242, 6937238989, 6978198912, 6972554596, 6946465296, epitropiergethnikis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: