Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Επιστολή προς ΔΣ ΣΥΕΤΕ για επιχειρησιακή σύμβαση

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ
30-4-2010

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Ενημερωθήκαμε από ανακοίνωση του Συλλόγου αρχές Απρίλη ότι υπήρξε συνάντηση του Προεδρείου του ΣΥΕΤΕ με τη Διοίκηση για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης για το 2009, χωρίς να αναφέρεται αν δεσμεύτηκε η Διοίκηση να δεχθεί τα αιτήματα του Συλλόγου.

- Είναι δυνατόν ο ΣΥΕΤΕ να πηγαίνει με το ίδιο πλαίσιο αιτημάτων που είχε καταρτίσει πριν από ένα χρόνο για να υπογράψει την περσινή σύμβαση? Μετά από τόσες αυξήσεις φέτος στις τιμές, το ΦΠΑ , τη βενζίνη, τη ΔΕΗ κλπ., είναι συνδικαλιστικό ατόπημα να μην αναπροσαρμοστούν τα αιτήματα.
- Είναι δυνατόν ενώ έχει φτάσει Μάης 2010 κι αφού, λόγω της τρομερής καθυστέρησης των 2 μεγάλων παρατάξεων δεν έχει υπογραφεί επιχειρη. σύμβαση για την περσινή χρονιά, να μην υπάρχει πρόθεση από το Σύλλογο να υπογραφεί διετής επιχειρησιακή σύμβαση για 2009-2010 με νέα αιτήματα?
- Είναι δυνατόν να μην παίρνει υπόψιν της η ηγεσία του ΣΥΕΤΕ ότι τα καθαρά κέρδη της ΕΤΕ για το 2009 ήταν 923 εκ. ευρώ μετά φόρων?
- Είναι δυνατόν μετά από 2 συναντήσεις κι αφού η διοίκηση δείχνει αδιάφορη, να σκέφτεται ο Σύλλογος να συμφωνήσει ή παζαρέψει 5-6 επιδόματα, αντί να αποφασίσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να επιτύχει μια ικανοποιητική σύμβαση για τους εργαζόμενους?

Τα ερωτήματα αυτά τα θέτουν οι ίδιοι οι συνάδελφοι που οικονομικά έχουν «γονατίσει». Ζητάμε να γίνει άμεσα αρχές Μάη έκτακτη Γ. Συνέλευση του ΣΥΕΤΕ για την επιχειρησιακή σύμβαση, όπου θα αποφασίσουμε οι συνάδελφοι με τι πλαίσιο διεκδικήσεων θα απευθυνθούμε στη Διοίκηση, αν πρέπει από τώρα να υπογράψουμε και για το 2010 ώστε να μη χάσουμε αναδρομικά μηνών, με τι αγώνες θα πετύχουμε την υπογραφή σύμβασης κλπ.
Εμείς, λαμβάνοντας υπόψιν τις τεράστιες αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, την επίθεση που γίνεται στις συλλογικές συμβάσεις, τα προκλητικά κέρδη της Εθνικής, την ανάγκη για αύξηση του προσωπικού και προστασία των ενοικιαζόμενων από τυχόν απολύσεις, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ υπογραφή τώρα διετούς επιχειρ. Σύμβασης 2009-2010:

· Ενσωμάτωση των μικρών επιδομάτων σε ένα μεγάλο επιχειρησιακό επίδομα του ύψους των 500 ευρώ σε όλους συμπληρωματικά στο βασικό μισθό, (ώστε ο κατώτερος μισθός να φτάσει τα 1500) ώστε να πάρουμε μια πραγματική οικονομική «ανάσα», αντί για δεκάδες μικροεπιδόματα που δεν μετρούν και στο συντάξιμο μισθό.
· Κατάργηση των στόχων. Αντί του μεταβλητού και εξατομικευμένου «μπόνους», το επίδομα ισολογισμού και αδείας να γίνουν ένας μισθός. Καμία σύνδεση μισθού – παραγωγικότητας.
· Προσλήψεις άμεσα 2.000 συναδέλφων με δημόσιο διαγωνισμό και διαφανείς διαδικασίες. Προσλήψεις μόνιμων καθαριστριών, κι όχι μέσω εργολαβιών. Καμία εθελουσία χωρίς συμφωνία για αντίστοιχες προσλήψεις.
· Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στην ΕΤΕ (εργολαβίες, ενοικιαζόμενοι, συμβασιούχοι 4μηνοι, 6μηνοι κλπ.). Να σταματήσουν οι προσλήψεις των εξωτερικών συμβούλων. Να καταργηθεί ο θεσμός της «ενοικίασης», όλοι οι ενοικιαζόμενοι να ενταχθούν στον κανονισμό εργασίας χωρίς διακρίσεις.
· Κατάργηση των παροχών σε διευθυντικά στελέχη (μπόνους, μετοχές, stock options, κάρτες, αυτοκίνητα).
· Επίδομα οθόνης 100 ευρώ. Αύξηση 30% των επιδομάτων teller, διαχειριστικού, βαθμού, ευθύνης, ξένης γλώσσας, πτυχίου.
· Δραστική μείωση του ωραρίου άμεσα. Κανένα κατάστημα στην Εθνική ανοιχτό απόγευμα και Σάββατο. Να κλείσουν τα παραρτήματα στον Κωτσόβολο, Media Markt. Κατάργηση των βαρδιών που έχουν επεκταθεί σε δεκάδες διευθύνσεις (μέχρι και 3-11 το βράδυ!). Κανένα σεμινάριο απόγευμα ή Σάββατο.
· Μειωμένο ωράριο κατά 2 ώρες για τις εγκύους και παράταση του μειωμένου ωραρίου κατά 2 ώρες στις μητέρες παιδιών μέχρι 6 ετών.
· Να δοθεί και τώρα η δυνατότητα εξαγοράς των ημερών απεργίας με ευνοϊκές ρυθμίσεις. Να καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές της η τράπεζα και κατά την απεργία.
· Κατάργηση του προσωπικού ασφαλείας ως απεργοσπαστικού μηχανισμού.
· 30 ημέρες άδεια σε όλους τους εργαζόμενους. Φοιτητική άδεια 30 ημέρες για φοιτητές/ μεταπτυχιακούς.
· Όλοι οι εργαζόμενοι στην Εθνική, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης(πρώην Εθνοκάρτα, ενοικιαζόμενοι, συμβασιούχοι), να ασφαλίζονται στο ΤΥΠΕΤ και στα ασφαλιστικά ταμεία της ΕΤΕ. Οι καθαρίστριες να παραμένουν ασφαλισμένες στο ΤΥΠΕΤ και μετά τη σύνταξη. Όχι στην λειτουργία του ΤΥΠΕΤ με ιδιωτικοποιημένα κριτήρια, κάλυψη από την ΕΤΕ των οφειλομένων στο ΤΥΠΕΤ με τις κρυφές εθελουσίες. Κάλυψη νοσηλίων, φαρμάκων και εξετάσεων κατά 100%.
ΜΑΡΙΑ ΞΙΦΑΡΑ
ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΣΥΕΤΕ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Ανακοίνωσε η κυβέρνηση τα μέτρα στους κοιν. εταίρους, ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΝ 1Η ΜΑΗ, 11.00 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ 29-4, 17.00


Μαχαίρι για όλους σε μισθούς - συντάξεις, νέα αύξηση ΦΠΑ


*Καταργούνται 13ος-14ος μισθός και 13η-14η σύνταξη στο Δημόσιο *Σενάρια για περικοπές και στον ιδιωτικό τομέα *Στο 23-24% ο ΦΠΑ *Νέα αύξηση σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα


Κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο, περικοπές σε δώρα και επιδόματα στον ιδιωτικό τομέα και τους συνταξιούχους, νέα αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ και των υπολοίπων έμμεσων φόρων περιλαμβάνει το νέο πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν μετά τις συναντήσεις του Γ. Παπανδρέου με τους κοινωνικούς εταίρους, η κυβέρνηση φαίνεται να δέχεται πιέσεις από την τρόικα ώστε να καταλήξει σε μέτρα το συνολικό ύψος των οποίων θα φτάσει τα 23 δισ. ευρώ, δηλαδή το 10% του ΑΕΠ, στην επόμενη διετία.Ειδικότερα, στο Δημόσιο τομέα αναμένεται να προωθηθεί η πλήρης κατάργηση του 13ου (δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας) και του 14ου μισθού (δώρο Χριστουγέννων). Σημειώνεται πως τα ανωτέρω ήδη έχουν περικοπεί κατά 30% βάσει των αποφάσεων που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση στις 3 Μαρτίου.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για αντίστοιχες περικοπές στον ιδιωτικό τομέα. Αντί της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού προτείνεται τριετές πάγωμα όλων των αυξήσεων και να αποδέχεται περικοπές εργασιακών δικαιωμάτων στις αποζημιώσεις απολύσεων και στο ανώτερο επιτρεπόμενο όριο για τις περικοπές θέσεων εργασίας. Σήμερα, υπάρχει πλαφόν 2% για τις επιχειρήσεις με περισσότερους από 20 υπαλλήλους και το ποσοστό αυτό αναμένεται να προσδιοριστεί σε 4-5%.Περικοπές προωθούνται και για τους συνταξιούχους, για τους οποίους γίνεται λόγος για κατάργηση των συντάξεων που αντιστοιχούν στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και στο επίδομα αδείας. Για το θέμα γίνονται διαπραγματεύσεις προκειμένου η περικοπή να μην ισχύσει για το σύνολο των συντάξεων αλλά μόνο για εκείνες που υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο όριο.Προωθείται αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ. Για το βασικό συντελεστή γίνεται λόγος για αναπροσαρμογή στο 23-24% (έναντι 21% που είναι σήμερα) και για το χαμηλό συντελεστή, από 10,5% που είναι σήμερα στο 12%
. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης νέες αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης που επιβάλλονται στα καύσιμα, τα ποτά και τα προϊόντα καπνού, οι οποίες όμως τελούν ακόμα υπό συζήτηση. Προβλέπεται επίσης η άμεση εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο με τα αντίστοιχα των ανδρών. Όσον αφορά την ανακοίνωση των οριστικών μέτρων, κυβερνητικά στελέχη διαψεύδουν τις φήμες ότι θα γίνουν σήμερα, καθώς όπως λένε, οι συζητήσεις συνεχίζονται, ενώ τοποθετούν ως πιθανότερη ημέρα την Κυριακή.

1η Μάη μάχης και αντεπίθεσης


1η Μάη μάχης και αντεπίθεσης

Οι αγώνες στα χέρια των εργαζομένων –
για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ε.Ε., το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες, εκμεταλλευόμενοι την κρίση, προχωρούν σε μια ιστορικών διαστάσεων και με στρατηγική στόχευση επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, μέσα από το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ. Ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις, νέοι γύροι λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων, δεκάδες χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είναι τα μέτρα που θα επιδιωχθεί να παρθούν το επόμενο διάστημα, για να «υπηρετήσουν» τον «εθνικό» στόχο της «εξόδου» από την κρίση. Η προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που συνειδητά επιλέγει η κυβέρνηση σε συμφωνία με την ΕΕ, είναι το εργαλείο για την υλοποίηση των παραπάνω επιδιώξεων. Ένα νέο τοπίο υπερεκμετάλλευσης των εργαζόμενων ετοιμάζεται, ενώ ιστορικές κατακτήσεις του εργατικού κινήματος αμφισβητούνται από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε πλήρη συναίνεση με Ν.Δ. ΛΑΟΣ. Συμπλήρωμα σε αυτή την πολιτική είναι ο αυταρχισμός, η καταστολή, τα «τρομο-σίριαλ», η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, για να τσακίσουν τις αντιστάσεις, για να περάσουν την αντεργατική τους επίθεση.
Σήμερα, απαιτούνται όσο ποτέ ταξικοί μαχητικοί αγώνες αντίστασης και ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής τους. Πρωτοβουλίες από τα σωματεία, όλες τις ταξικές δυνάμεις του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος που θα απαντούν αποτελεσματικά στην επίθεση. Που θα ξεπερνούν την απραξία, την συναίνεση και υποταγή της γραφειοκρατίας και του κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Αγώνες που θα είναι στα χέρια των εργαζομένων, με διαδικασίες βάσης, και όχι κομματικά περιχαρακωμένες διαμαρτυρίες τύπου ΠΑΜΕ. Αγώνες πανεργατικοί, συντονισμένοι, διάρκειας.
Απαιτείται όσο ποτέ ένα κίνημα των εργαζόμενων που θα συγκρούεται με την πολιτική της βαρβαρότητας και θα επιδιώκει να νικά. Με στόχους και αιτήματα ουσιαστικής αντιπαράθεσης και ανατροπής και συντονισμένες μαχητικές μορφές προοπτικής και νίκης.


Οι πρωτοβουλίες που πάρθηκαν για συντονισμό σωματείων και ταξικών δυνάμεων μέσα στις τελευταίες μάχες, βρήκαν απήχηση σε μεγάλα τμήματα της εργατικής αντίστασης. Σε αυτό το δρόμο, μπροστά στην Εργατική Πρωτομαγιά 2010, πρωτοβάθμια σωματεία αποφασίσαμε την διοργάνωση ταξικής ενωτικής συγκέντρωσης την 1η Μάη, στο Μουσείο στις 11.00 π.μ.
Επιδιώκουμε στη φετινή -εξαιρετικά κρίσιμη- πρωτομαγιά, να οργανώσουμε μια μεγάλη συγκέντρωση όλου του δυναμικού που έδωσε μαζί όλες τις τελευταίες απεργιακές μάχες, συσπείρωσε χιλιάδες εργαζόμενους με μια άλλη κατεύθυνση και προοπτική.
Για μια 1η Μάη της ελπίδας, σταθμός στην ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος των εργαζόμενων. Για άλλο ένα βήμα δημιουργίας προϋποθέσεων νικηφόρων αγώνων. Για μια άλλη αγωνιστική ταξική ενότητα των εργαζομένων που στον εργασιακό μεσαίωνα που έρχεται να μπορεί να αντιπαρατεθεί στην επίθεση του κεφαλαίου με αποφασιστικούς και νικηφόρους αγώνες.
- Καλούμε όλα τα ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις, να συνδιοργανώσουν την ενωτική ταξική συγκέντρωση στο Μουσείο.
- Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλες τις ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος, εργατικές και συνδικαλιστικές συλλογικότητες και τάσεις, να δώσουν μαζικό παρόν στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων στο Μουσείο.

Τα σωματεία:
- Πανελλαδικό Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών
- Συνδικάτο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά
- Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής
- Σύλλογος Έμμισθων Ιατρών Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων Αθήνας – Πειραιά
- Σωματείο Φαρμάκου Βοιωτίας

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,ΔΝΤ,ΕΕ



Όλοι την Τρίτη 27/4 στο Συλλαλητήριο



24.04.10

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εργατικά σχήματα και συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς, καλούν σε συλλαλητήριο ενάντια στο ΔΝΤ και την Ε.Ε., ενάντια στο νέο ασφαλιστικό και την αντιλαϊκή πολιτική.
Τώρα είναι η ώρα της μάχης και της κλιμάκωσης του αγώνα, για να μην περάσει η επίθεση.
Η οικοδόμηση της αγωνιστικής ταξικής ενότητας των ίδιων των εργαζομένων και η προβολή των αναγκών τους σε ρήξη με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, την πολιτική της κυβέρνησης, τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία.

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Κάλεσμα Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων για δημιουργία πανελλαδικού συντονιστικού


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ


ΚΥΡΙΑΚΗ 25 Απρίλη 2010 ΣΤΙΣ 11πμ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΚΙΝΗ


Συνάδελφοι
Κοινή εκτίμηση όλων είναι πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ε.Ε., το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες, εκμεταλλευόμενοι την κρίση, προχωρούν σε μια ιστορικών διαστάσεων και με στρατηγική στόχευση επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, μέσα από το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ. Ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις, νέοι γύροι λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων, δεκάδες χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είναι τα μέτρα που θα επιδιωχθεί να παρθούν το επόμενο διάστημα, για να «υπηρετήσουν» τον «εθνικό» στόχο της «εξόδου» από την κρίση. Η προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που συνειδητά επιλέγει η κυβέρνηση σε συμφωνία με την ΕΕ είναι το εργαλείο για την υλοποίηση των παραπάνω επιδιώξεων. Τα τρία τελευταία νομοσχέδια της κυβέρνησης συνιστούν μια τεράστια κλιμάκωση της επίθεσης. Με το ασφαλιστικό ουσιαστικά καταργείται το δικαίωμα στην σύνταξη για την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων, ενώ το κόστος της ασφάλισης φορτώνεται σχεδόν ολοκληρωτικά στον εργαζόμενο. Με την ‘εκπαιδευτική μεταρρύθμιση’, οικοδομείται το ‘ευέλικτο ταξικό σχολείο της αγοράς’, με τους υποταγμένους εκπαιδευτικούς. Με τον ‘Καλλικράτη’ οι δήμοι μετατρέπονται ακόμα πιο πολύ σε μηχανισμούς υλοποίησης των αποφάσεων του κράτους και της ΕΕ, θωρακίζονται απέναντι στον λαό, συνδέονται με τους ‘τοπικούς’ επιχειρηματίες’, μεταφέρουν το κόστος όλο και περισσότερων κοινωνικών τομέων στους ίδιους τους δημότες στο όνομα της ανταποδοτικότητας και τέλος ετοιμάζονται δεκάδες χιλιάδες απολύσεις. Ένα νέο τοπίο υπερεκμετάλλευσης των εργαζόμενων ετοιμάζεται, ενώ ιστορικές κατακτήσεις του εργατικού κινήματος αμφισβητούνται από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε πλήρη συναίνεση με Ν.Δ. ΛΑΟΣ.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι πρωτοβουλίες που πάρθηκαν για τον συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων σε πολλές πόλεις βρήκαν απήχηση στα πιο πρωτοπόρα τμήματα της εργατικής αντίστασης απέναντι στα μέτρα, άλλα και έδωσαν διέξοδο στην απραξία και την συναίνεση της γραφειοκρατικής πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ.
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, που πήρε σάρκα και οστά μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης και της μεγάλης αντεργατικής επίθεσης, φαίνεται πως αποτελεί μια μεγάλη ελπίδα και δυνατότητα ταξικής ανασυγκρότησης και δημιουργίας προϋποθέσεων νικηφόρων αγώνων για πολλούς εργαζόμενους. Το γεγονός αυτό επωμίζει όλους με ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες ορθής διαχείρισης αυτού του υπαρκτού ταξικού ρεύματος που με αυθεντικό τρόπο ζητάει εδώ και τώρα, μέσα στους αγώνες, να αναπτύξει και αυτοτελείς δράσεις μακριά από την αστική επιρροή και την συνδικαλιστική γραφειοκρατία, να συμβάλλει στην ανάπτυξη μαζικών ,ενωτικών, ταξικών αγώνων που θα υπερβαίνουν από την μια την συνδικαλιστική γραφειοκρατία και από την άλλη τον κομματικό συνδικαλισμό . Αυτό δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι προχωρούμε στην ίδρυση ενός άλλου μικρού ΠΑΜΕ η δημιουργούμε κάποιο άλλο συνδικαλιστικό μόρφωμα, άλλα μέσα από την όλο και μεγαλύτερη διεύρυνση του συντονισμού, την αποφασιστική παρέμβαση του στους αγώνες, δημιουργούμε προϋποθέσεις για υπέρβαση του χρεοκοπημένου συνδικαλισμού , και την δημιουργία μιας άλλης αγωνιστικής ταξικής ενότητας των εργαζομένων που στον εργασιακό μεσαίωνα που έρχεται να μπορεί να αντιπαρατεθεί στην επίθεση του κεφαλαίου με αποφασιστικούς και νικηφόρους αγώνες .
Στην υλοποίηση του στόχου αυτού πιστεύουμε ότι μπορεί να συμβάλει η μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία και συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων, απ΄όλη την Ελλάδα, που ενοποιώντας την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων, με κοινές πρωτοβουλίες και αγώνες, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις αντιμετώπισης της αντεργατικής και αντιλαϊκής επίθεσης.

ΥΓ. ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΥΤΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ



Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Όλοι στην έκτακτη κινητοποίηση κατά της επίσκεψης ΔΝΤ Δευτέρα στις 6, Σύνταγμα


ΚΑΛΕΣΜΑ


Τη Δευτέρα 19/4 έρχεται στην Αθήνα αντιπροσωπεία του ΔΝΤ και της Κομισιόν με επικεφαλής τον Όλι Ρεν και τον αντιπρόεδρο του ΔΝΤ, με αποκλειστικό στόχο να επεξεργαστούν και να ανάψουν το πράσινο φως για τα νέα μέτρα σφαγή των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τουλάχιστον δεκαετούς διάρκειας. Αυτό άλλωστε είναι και το αντίτιμο για την ενεργοποίηση του κατ’ ευφημισμό αποκαλούμενου «μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας».
Στη βάση της κοινής μας εκτίμησης πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ε.Ε., το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες, εκμεταλλευόμενοι την κρίση, προχωρούν σε μια ιστορικών διαστάσεων επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους, μέσα από το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί σε άμεση κινητοποίηση-απάντηση στην επίσκεψη των τοκογλύφων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ και τα αντιδραστικά σχέδια που ετοιμάζουν. Με αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας και στη συνέχεια πορεία στη Βουλή και τα γραφεία της Ε.Ε.
ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ. Η προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που συνειδητά οδηγεί η κυβέρνηση σε συμφωνία με την ΕΕ είναι το εργαλείο για την υλοποίηση της βάρβαρης επίθεσης στο ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις, τους νέους γύρους ασφυκτικής λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων, τις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί τους εργαζόμενους να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, ενάντια στη λεηλασία των δικαιωμάτων τους, για την ανατροπή της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής. Για να πληρώσει την κρίση η εργοδοσία και οι τραπεζίτες, και όχι οι εργαζόμενοι. Η οικοδόμηση της αγωνιστικής ταξικής ενότητας των ίδιων των εργαζομένων και η προβολή των αναγκών τους σε ρήξη με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, την πολιτική της κυβέρνησης, τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 6
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

- Για την καλύτερη προετοιμασία της κινητοποίησης θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη των σωματείων του συντονισμού την Κυριακή 18/4 στις 11 το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου, Λόντου 6 2ος όροφος.

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση συντονισμού σωματείων για απεργία 22 Απρίλη


Ανακοίνωση της σύσκεψης του συντονισμού των σωματείων, της Τρίτης 16/04

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ.
ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13.04.2010 σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στα γραφεία του συλλόγου Υπάλλήλων Βιβλίου Χάρτου.

Κοινή εκτίμηση όλων ήταν πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ε.Ε., το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες, εκμεταλλευόμενοι την κρίση, προχωρούν σε μια ιστορικών διαστάσεων επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους, μέσα από το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ. Ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις, νέοι γύροι λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων, δεκάδες χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είναι τα μέτρα που θα επιδιωχθεί να παρθούν το επόμενο διάστημα, για να «υπηρετήσουν» τον «εθνικό» στόχο της «εξόδου» από την κρίση. Η προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που συνειδητά οδηγείται η κυβέρνηση σε συμφωνία με την ΕΕ είναι το εργαλείο για την υλοποίηση των παραπάνω επιδιώξεων. Ένα νέο τοπίο υπερεκμετάλλευσης των εργαζόμενων ετοιμάζεται.
Μπροστά σε αυτή τη βάρβαρη επίθεση η συνδικαλιστική γραφειοκρατία σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, δεν μπορεί να δώσει πραγματική αγωνιστική προοπτική. Η ΓΣΕΕ έδειξε πάλι τις διαθέσεις τις, αφού δεν προκηρύσσει καν απεργία για τις 22/04 μαζί με την ΑΔΕΔΥ και πολλά σωματεία του ιδιωτικού τομέα. Είναι φανερή η πρόθεσή της να μην συμβάλει στην εκδήλωση πανεργατικής κινητοποίησης, βοηθώντας ουσιαστικά την κυβέρνηση στην υλοποίηση της πολιτικής της.

Η οικοδόμηση της αγωνιστικής ταξικής ενότητας των ίδιων των εργαζομένων και η προβολή των αναγκών τους σε ρήξη με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, την πολιτική της κυβέρνησης, τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία.

Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί τους εργαζόμενους να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, ενάντια στη λεηλασία των δικαιωμάτων τους, για την ανατροπή της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής, να αντισταθούν στην επικυριαρχία του ΔΝΤ που σε συνεργασία με την ΕΕ σκοπεύουν να επιβάλλουν πιο σκληρά μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων και των πλατιών λαϊκών μαζών. Για να πληρώσει την κρίση η εργοδοσία και οι τραπεζίτες, και όχι οι εργαζόμενοι.


Η σύσκεψη προτείνει στα σωματεία:
· Τη διοργάνωση απεργίας την Πέμπτη 22/04, μέρα που έχει προκηρύξει απεργία ο ΑΔΕΔΥ και αρκετά σωματεία του ιδιωτικού τομέα, με προσυγκέντρωση στις 10.00 στα Προπύλαια. Να μετατρέψουμε την μέρα αυτή σε μέρα κοινής απεργιακής δράσης δημόσιου-ιδιωτικού τομέα.
· Την έκδοση αφίσας των σωματείων.
· Την πραγματοποίηση διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη 27/04, στις 6.00 μ.μ. στα Προπύλαια.
· Για την αλληλεγγύη στο Μάριο Ζέρβα, τη συμμετοχή στη διαδήλωση που οργανώνει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης την Πέμπτη 15/4 στις 7.00 μ.μ. στα Προπύλαια. Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (Κατεχάκη) εκπροσώπων σωματείων και εργαζομένων, την Τετάρτη 21/4 στις 9.00 π.μ. Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 21/4 στις 12 το μεσημέρι στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20)
· Τη διοργάνωση στις 25/04 μεγάλης πανελλαδικής συνάντησης με εκπροσώπους από σωματεία από όλη την Ελλάδα, με κάλεσμα και επικοινωνία με τους συναγωνιστές και τις πρωτοβουλίες συντονισμού στην επαρχία. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11 πμ στο πολυτεχνείο, (κτίριο Γκίνη)

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Άμεση απελευθέρωση του απεργού Μάριου Ζέρβα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΖΕΡΒΑ
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ


Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων καταγγέλλει τη σύλληψη και την συνεχιζόμενη άδικη προφυλάκιση του γυμναστή Μάριου Ζέρβα, που συμμετείχε στην μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 11 Μαρτίου ενάντια στα οικονομικά μέτρα, όπως και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι.
Ο Μάριος Ζέρβας προφυλακίστηκε με μοναδικό στοιχείο τις κατηγορίες των αστυνομικών που τον συνέλαβαν στη διάρκεια της πορείας και παρότι υπήρχαν δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες που κατήγγειλαν την αναίτια σύλληψη
, μεταξύ των οποίων και μέλη ΔΣ πρωτοβάθμιων σωματείων, αυτοί δεν εξετάστηκαν από τον ανακριτή. Πλήθος φωτογραφιών και άλλων στοιχείων αποδεικνύουν την αναίτια σύλληψη του, αλλά παραμένει προφυλακισμένος για 5η εβδομάδα στον Κορυδαλλό.
Η άδικη σύλληψη και προφυλάκιση του διαδηλωτή πλήττει ευθέως το δικαίωμα όλων των εργαζομένων στην απεργία και τη διαδήλωση, παραβιάζει κατάφωρα οποιοδήποτε αίσθημα δικαίου. Προφανώς η κυβέρνηση επιχειρεί να στείλει ένα μήνυμα φόβου προς το εργατικό κίνημα και κάθε αγωνιζόμενο εργαζόμενο, την ίδια στιγμή που σέρνει τη χώρα στο ΔΝΤ και ετοιμάζεται να επεκτείνει την επίθεσή της στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και στα ασφαλιστικά δικαιώματά όλων μας.
Το δικαίωμα στην απεργία και η συμμετοχή στη διαδήλωση δεν ποινικοποιείται. Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα βρίσκεται στο πλευρό του Μάριου Ζέρβα και απαιτεί την άμεση αποφυλάκισή του και την παύση των διώξεων σε όλους τους συλληφθέντες της 11 Μάρτη.


Για τους παραπάνω λόγους:
-Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο για την αποφυλάκιση του Μάριου Ζέρβα, την Πέμπτη15-4 στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια
-Διοργανώνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης την Τετάρτη 21 Απριλίου στις 9:30 π.μ.
-Διοργανώνουμε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 21 Απριλίου στις 12 μ. στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος)

Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Διαδήλωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο, Πέμπτη, 6, Προπύλαια

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΠΕΜΠΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Το φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί ένα σύνολο αντιλαϊκών ρυθμίσεων που προκαλούν οργή και αγανάχτηση, όπως κι αν διαβαστούν. Είτε από τη σκοπιά της πρόσθετης φορολογικής επιβάρυνσης των λαϊκών στρωμάτων, είτε από εκείνη που αφορά τις παραπέρα διευκολύνσεις και φοροαπαλλαγές προς το κεφάλαιο. Η κυβερνητική προπαγάνδα επιχείρησε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι με το φορολογικό, απαλύνονται οι επιπτώσεις που είχαν οι εργαζόμενοι εξαιτίας της εισοδηματικής πολιτικής και της μείωσης των ονομαστικών μισθών στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα:

Ø Η μείωση για τους μισθωτούς του αφορολόγητου ορίου των 12.000€, με την εξαναγκαστική συλλογή αποδείξεων, αποτελεί τον προάγγελο της συνολικής κατάργησηw του. Η απαίτηση για συλλογή αποδείξεων σε μια χρονιά που η λαϊκή κατανάλωση συρρικνώνεται, αποτελεί στην ουσία μείωση έως και κατάργηση του αφορολόγητου ορίου.
Ø Η αύξηση του ΦΠΑ, καθώς και η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε ΔΕΗ, τσιγάρα και ποτά, βαρύνει κυρίως τα λαϊκά εισοδήματα.
Ø Η εισαγωγή της πρώτης κατοικίας ως τεκμήριο και η αύξησή του στα μικρά Ι.Χ. ανεβάζει το αφορολόγητο όριο κατακόρυφα. Με την καθιέρωση των τεκμηρίων αυτών οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι θα πληρώνουν φόρους από εισόδημα που δεν έχουν.
Ø Λεηλατούν τα εισοδήματα των ελαστικά εργαζόμενων που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών, στο όνομα της άρσης των προνομίων και της ‘’φορολογικής ασυλίας’’. Τα γελοία αυτά επιχειρήματα όχι μόνο δεν αφορούν τους ελαστικά εργαζόμενους, που βρίσκονται υπό διαρκή εργασιακή ανασφάλεια και ομηρία, αλλά αντίθετα τους εξοργίζουν, καθώς η απασχόληση με ‘’μπλοκάκι’’ δεν ήταν επιλογή τους.
Ø Επίσης με την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης υπερωριών και επιδομάτων σε μια σειρά κλάδους του δημοσίου, όπως στις εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών, πλήττεται – μαζί με τις άλλες περικοπές (14ος μισθός κλπ) –βάναυσα το εισόδημα των εργαζόμενων του δημοσίου, κύρια των χαμηλόμισθων.

Τα δήθεν μέτρα για την φορολόγηση του κεφαλαίου αποτελούν στάχτη στα μάτια των εργαζόμενων. Συγκεκριμένα προωθείται:

Ø Ο φορολογικός συντελεστής στα μη διανεμόμενα επιχειρηματικά κέρδη μειώνεται σταδιακά από 25% σε 20%.
Ø Η φορολογία των μερισμάτων των ιδιωτών αποτελεί σαπουνόφουσκα καθώς το ποσοστό των κερδών που διανέμεται ως μερίσματα είναι ελάχιστο μπροστά στο σύνολο των κερδών. Οι μετοχές εξάλλου των περισσοτέρων κερδοφόρων ΑΕ δεν ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα. Τα περιθώρια νόμιμης φοροδιαφυγής για τα νομικά πρόσωπα είναι τεράστια.
Ø Από τη λεγόμενη «ενιαία κλίμακα φορολόγησης» εξαιρούνται οι τόκοι καταθέσεων και οι τόκοι από ομόλογα, σε όφελος των τραπεζών.
Ø Απαλλάσσονται από κάθε φόρο τα κέρδη από αγοραπωλησίες μετοχών στο Χρηματιστήριο με την μοναδική προϋπόθεση ότι οι μετοχές δε θα μεταβιβαστούν για ένα τρίμηνο. Στην εποχή των «ελλειμμάτων» ο φόρος στις χρηματιστηριακές συναλλαγές παραμένει στο συμβολικό 1,5 τοις χιλίοις.
Ø Η εξευτελιστική φορολογία του 5%, για την επιστροφή κεφαλαίου από το εξωτερικό.
Ø Η διατήρηση των προκλητικών φοροελαφρύνσεων των εφοπλιστών.
Ø Νέες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο με πρόσχημα την «πράσινη ανάπτυξη», τη διατήρηση θέσεων εργασίας κλπ.

Το φορολογικό νομοσχέδιο δεν είναι παρά ένα από τα μέτρα «ληστείας» του εισοδήματος των εργαζόμενων. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ε.Ε., το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες, προχωρούν σε μια ιστορικών διαστάσεων επίθεση μέσα από το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ. Ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις, νέοι γύροι λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων, δεκάδες χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είναι τα μέτρα που θα επιδιωχθεί να παρθούν το επόμενο διάστημα. Η υπαγωγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μαζί με την στενή επιτήρηση της ΕΕ, θα αποτελέσει ένα ιστορικό πισωγύρισμα, με αιχμή δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και την πλήρη ασυδοσία των εργοδοτών.

Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί τους εργαζόμενους σε κινητοποίηση, την Πέμπτη 8 Απρίλη 2010 στις 6 μμ στα Προπύλαια, ημέρα κατά την οποία συζητιέται στην ολομέλεια της Βουλής το φορολογικό νομοσχέδιο. Καλούμε τους εργαζόμενους να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, ενάντια στη λεηλασία των δικαιωμάτων τους, για την ανατροπή της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής, να αντισταθούν στην επικυριαρχία του ΔΝΤ που σε συνεργασία με την ΕΕ σκοπεύουν να επιβάλλουν πιο σκληρά μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων και των πλατιών λαϊκών μαζών. Για να πληρώσει την κρίση η εργοδοσία και οι τραπεζίτες, και όχι οι εργαζόμενοι.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

· Γενναία αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
· Να καταργηθούν οι έμμεσοι φόροι σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
· Γενναία φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας
· Αύξηση και όχι μείωση της φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου, που είναι υπεύθυνο για την κρίση που εμείς, και όχι αυτοί, πληρώνουμε.