Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Συνεδρίαση ΔΣ ΣΥΕΤΕ, 25/10

Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 25/10/2010 στις 9.30 π.μ., θα γίνει συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ, στα γραφεία του Συλλόγου, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.- Προγραμματισμός δράσης.
2.- Επιχειρησιακή Σύμβαση 2009.
3.- Διάφορα.
4.- Νέα μέλη.

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΑντιΛογισμοί Νο 8

Κυκλοφόρησε το 8ο τευχος της εφημεριδας "ΑντιΛογισμοί" και ξεκίνησε η αποστολή της σε καταστήματα και διευθύνσεις. Η εφημερίδα είναι διαθέσιμη και σε ηλεκτρονική μορφή και μπορείτε να την ανακτήσετε κάνοντας click πάνω στον τίτλο.

Ανακληση Της Απόλυσης Στην ΕθνοData

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟDATA

Αρ. Απ. Μ.Π.Πειρ. 21/10, Α.Μ. 4683, Ειδ.Αρ. 1395

Τηλ. 6984-073435, Web: www.seethnodata.gr , email: somateioethnodata@gmail.com


Συνάδελφοι συναδέλφισσες,


13/10/2010


Σήμερα νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι η προς απόλυση συνάδελφός μας θα παραμείνει στην εταιρεία .

Ευχαριστούμε όλους που βοήθησαν την προσπάθεια μας να σταθούμε αποτελεσματικά στο πρόβλημα της συναδέλφου.


Η πρόεδρος

Γιώτα Λαζαροπούλου


Περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση μπορείτε να διαβάσετε στην προηγούμενη ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Στην ΕθνοData, στην επιστολή που απέστειλε το εν λόγω σωματείο στο ΣΥΕΤΕ καθώς και στην επιστολή που έστειλαν οι 6 σύμβουλοι του ΣΥΕΤΕ προς το ΔΣ του συλλόγου.


Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Όχι στις απολύσεις και την ανεργία, Συναυλία στα Προπύλαια


Όχι στις απολύσεις και την ανεργία
Συναυλία διαμαρτυρίας


Τρίτη 19 Οκτώβρη - 5:00 μ.μ. - Προπύλαια



Αέρα Πατέρα - Δημήτρης Πουλικάκος – Ελελεύ - Έρωτες πολεμιστές -Πάνος Μουζουράκης – Σπυριδούλα - Τέχνη εν κινήσει – Υπόγεια Ρεύματα - Big fat lips - Illegal Operation - New mind - Pink tank project

Αγώνας μέχρι τη νίκη
ενάντια στο μέτωπο εργοδοσίας, κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ

- Γενική Συνέλευση Εργαζομένων στα «Ελληνικά Γράμματα»
- Επιτροπή Αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων στα «Ελληνικά Γράμματα»
- Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής
- Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Όλοι στη συγκέντρωση-διαδήλωση ενάντια σε απολύσεις-ανεργία


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και την ΑΝΕΡΓΙΑ.

ΤΡΙΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 6.30μμ, Προπύλαια


Σε πραγματικό εφιάλτη μετατρέπεται η προοπτική της ανεργίας. Η απόφαση του ΔΟΛ, ιδιοκτήτη του εκδοτικού οίκου «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ», να κλείσει την εταιρεία και να πετάξει στο δρόμο 100 εργαζόμενους είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα. Στο ΔΟΛ και σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης γίνονται καθημερινά απολύσεις για τις οποίες καμία «ανεξάρτητη» εφημερίδα δεν γράφει, κανένα «αντικειμενικό» κανάλι δεν αναφέρει… Τα super market ΑΤΛΑΝΤΙΚ που απασχολούν 3600 εργαζόμενους κήρυξαν πτώχευση. Η μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής καλωδίων η FULGOR Α.Ε, στέλνει 330 άτομα στην ανεργία. Στην
Teleperformance η εργοδοσία πετάει στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους, στην εταιρείες τηλεπικοινωνιών έχουν γίνει εκατοντάδες απολύσεις τον τελευταίο χρόνο, χιλιάδες συμβασιούχοι του δημοσίου βρίσκονται ήδη στην ανεργία και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
Το μνημόνιο μπήκε στη ζωή μας κανονικά με την ανεργία να χτυπάει κάθε νοικοκυριό, τους ανέργους να εκτινάσσονται στο 1.000.000 , την ακρίβεια να καλπάζει με 5,5% πληθωρισμό και τη φτώχεια να δείχνει τα δόντια της ακόμα και σε τμήματα που παραδοσιακά δεν τη γνώριζαν. Οι εργαζόμενοι δέχονται τους εργοδοτικούς εκβιασμούς για μειώσεις μισθών και χειρότερες συνθήκες εργασίας, με πρόσχημα πολλές φορές την κρίση και «αντίτιμο» την παραμονή στην εργασία. Με το τέλος του καλοκαιριού η εργοδοσία κλιμάκωσε την επίθεση, αφού προηγουμένως της έλυσε τα χέρια η κυβέρνηση του κεφαλαίου, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με όλο αυτό τον κατακλυσμό των αντεργατικών νόμων και ρυθμίσεων.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πολιορκητικό κριό το δημόσιο χρέος έβαλε σε εφαρμογή το πιο βάρβαρο πρόγραμμα αναδιανομής εισοδήματος σε βάρος των εργαζομένων και σε όφελος μιας μειοψηφίας επιχειρηματιών, τραπεζιτών και εφοπλιστών. Δε δίστασε να εκποιήσει τις ζωές και το μέλλον της εργαζόμενης κοινωνίας, να περικόψει μισθούς, να καταργήσει θέσεις εργασίας, να αφαιρέσει τις κατακτήσεις του προηγούμενου αιώνα. Οι αλλαγές που εφαρμόζει στις εργασιακές σχέσεις έχουν στόχο την ανατροπή κάθε σταθερότητας στην εργασία, την κυριαρχία των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και κάθε εργασιακής προστασίας. Μας θέλουν τον καθένα μόνο του και όλους μαζί ανίσχυρους απέναντι στην πολιτική τους.
Οι δυνάμεις του συστήματος άνοιξαν όλα τους τα χαρτιά. Το ερώτημα είναι τι κάνουμε εμείς, οι εργαζόμενοι. Θα πειθαρχήσουμε στην πολιτική του κεφαλαίου, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, που εφαρμόζει η κυβέρνηση με την ψήφο του ΛΑΟΣ και τη συναίνεση της Ν.Δ.; Θα υποταχτούμε όπως προτείνει η συνδικαλιστική «μας» ηγεσία που πρόθυμα συνδιαλέγεται με την Τρόικα, όταν πεισματικά αρνείται να οργανώσει την αντίσταση των εργαζόμενων και την αντεπίθεση στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει; Θα ανεχτούμε το αντεργατικό πογκρόμ, αυταπατώμενοι ότι μπορούμε να τη βολέψουμε ατομικά; Η κυρίαρχη πολιτική δεν αφήνει καμία χαραμάδα για τέτοιες αυταπάτες. Με μαζικό, αποφασιστικό και πρακτικό τρόπο να αρνηθούμε να πληρώσουμε την κρίση που μας φόρτωσαν. Να κάνουμε την οργή μας για τα δισεκατομμύρια που χαρίζουν στους τραπεζίτες και τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, δύναμη κρούσης με το κράτος, την κυβέρνηση και τους εργοδότες. Να κάνουμε την αγανάκτησή μας δύναμη σύγκρουσης και ανατροπής.


ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

¨ Απαγόρευση όλων των απολύσεων.
¨ Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, χωρίς προϋποθέσεις, για όλο το διάστημα της ανεργίας, ίσο με τον κατώτερο μισθό.
¨ Πλήρης ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων.
¨ Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Επιστολή πρώην συναδέλφου

Λάβαμε στο protasiprooptikis@gmail.com την παρακάτω επιστολή με την παράκληση να δημοσιευτεί:

ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΡΑ!

4-10-2010

Γράφει ο Γιώργος Δημητρόπουλος,

Συνταξιούχος Εθνικής Τράπεζας

Πριν μερικά χρόνια, το 2002 η γνωστή ομάδα συνδικαλιστών και στελεχών της Τράπεζας που λειτουργούν εδώ και δεκαετίες παρασιτικά σε βάρος των συναδέλφων μας αλλά και της ίδιας της επιχείρησης, πρωτοστάτησαν στη τροποποίηση του κανονισμού εργασίας για να ισχύσει η υποχρεωτική αποχώρηση από την υπηρεσία στα 35 χρόνια δουλειάς και σε ηλικία 58 χρονών, ρύθμιση που απέβη σε βάρος των ασφαλιστικών μας ταμείων που χρεοκόπησαν!

Απώτερος σκοπός τους: να αδειάσουν στελεχιακές θέσεις προκειμένου να βολέψουν τους εαυτούς τους και τη στενή τους παρέα!

Η Διάταξη τελικώς πέρασε. Μαζί πέρασαν και τα χρόνια.

Σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι, κινούμενοι όπως πάντα στο παρασκήνιο, επιδιώκουν την κατάργηση της διάταξης αυτής επειδή πλησιάζει η ώρα της δικής τους αποχώρησης!

Απώτερος σκοπός τους: να παρατείνουν τη παρασιτική τους παρουσία στη Τράπεζα, προκειμένου να απολαμβάνουν οι ίδιοι και η στενή τους παρέα τα προνόμια της «σάπιας» εξουσίας τους!

Αντί λοιπόν να ασχολούνται με τη χρεοκοπία του Ταμείου Επικούρισης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι που βλέπουν καθημερινά να μειώνεται το εισόδημά τους, ασχολούνται με τη επέκταση των προνομίων που απολαμβάνουν και τα οποία δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν, γι’ αυτό και θέλουν να συνεχίσουν την ζημιογόνα παρουσία τους στη Τράπεζα.

Οι υγιώς σκεπτόμενοι εργαζόμενοι, θέλουν να πιστεύουν ότι τελικά η Διοίκηση δεν θα υποκύψει στους εκβιασμούς της «καμόρας» και ότι σύντομα οι κύριοι αυτοί θα μας απαλλάξουν από τη ζημιογόνα παρουσία τους.

Ίσως έτσι ξεβρομίσει η Τράπεζα , αλλά και τα συνδικάτα επαναπροσδιορίσουν το ρόλο τους προς όφελος των εργαζομένων!

Απολύσεις στην ΕΘΝΟDATA - Επιστολή προς ΔΣ ΣΥΕΤΕ

Προς το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ


Αθήνα, 7-10-2010


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες


Πληροφορηθήκαμε πριν λίγες μέρες από μέλη του ΔΣ του νεοσύστατου σωματείου στην Εθνοντάτα ότι η εταιρεία ενημέρωσε μια εργαζόμενη ότι προτίθεται να την απολύσει άμεσα. Ο λόγος που επικαλείται η διοίκηση είναι ότι το προφίλ της εργαζόμενης δεν ταιριάζει με το προφίλ της εταιρείας. Επίσης, σε 3 ακόμη εργαζόμενους (με σύμβαση ορισμένου χρόνου) τους ανακοινώθηκε ότι δεν προτίθεται να τους ανανεώσει τη σύμβαση. Δεδομένου ότι όλοι οι παραπάνω εργαζόμενοι δούλευαν αρκετό καιρό σε δ/νσεις της Εθνικής Τράπεζας και η εταιρεία επικαλείται τη μείωση των εργασιών της στην ΕΤΕ (ενώ γνωρίζουμε ότι όλα αυτά γίνονται ενόψει πιθανών συγχωνεύσεων τραπεζών με δηλώσεις για μείωση θέσεων εργασίας) θεωρούμε ότι:

- στα πλαίσια της συνδικαλιστικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης , πρέπει να συζητήσουμε το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο στις 15/10/2010

- ο ΣΥΕΤΕ πρέπει να πάρει άμεσα θέση και να τοποθετηθεί δημόσια ότι δεν δέχεται καμιά απόλυση και μείωση θέσεων εργασίας στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας

- ο ΣΥΕΤΕ πρέπει να βρεθεί στο πλευρό του σωματείου της Εθνοντάτα και να στηρίξει με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια μείωσης προσωπικού


Οι σύμβουλοι

Κατσάνος Θανάσης
Μπακάλης Κώστας
Ξιφαρά Μαρία
Παπατριανταφύλλου Νίκος
Πολίτης Αλέκος
Χαλιού Έφη