Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Αποκλεισμός Της Πρότασης Προοπτικής Από Επιτροπή για απεργιακό ταμείο

Προς το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ
28-1-2010

Διαμαρτυρία για αποκλεισμό της κίνησής μας από επιτροπή του ΣΥΕΤΕ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Την Πέμπτη συνεδρίασε διαπαραταξιακή επιτροπή του Συλλόγου για την τροποποίηση του κανονισμού του απεργιακού ταμείου, μετά από πρόταση της ΔΗΣΥΕ και ενόψει της τακτικής Γ Συνέλευσης. Ωστόσο, η κίνησή μας δεν προσκαλέστηκε να παραστεί κι ενημερωθήκαμε εκ των υστέρων από την Ενιαία. Η επίσημη αιτιολογία του εκπροσώπου της ΔΗΣΥΕ ήταν ότι έψαξε τον εκπρόσωπό μας το ίδιο πρωί στο κατ/μα, η οποί εκείνη τη μέρα βρισκόταν σε άδεια, δεν έκανε τον κόπο ωστόσο να επικοινωνήσει ούτε στο κινητό τηλέφωνο, αλλά ούτε κάλεσε την αναπληρωματική σύμβουλο, ώστε να μπορεί να παραστεί άλλος συνάδελφος από την κίνησή μας. Μάλιστα, μάθαμε ότι είχε γίνει άλλη μια συνεδρίαση πριν μέρες, στην οποία επίσης δεν είχαμε καν ενημερωθεί εμείς κι άλλη παράταξη του ΣΥΕΤΕ.
Επικοινωνήσαμε με το συνάδελφο Μυκωνιάτη προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε και να ζητήσουμε το αυτονότητο: να μας ειδοποιούν 1-2 μέρες νωρίτερα για τη συνεδρίαση, ώστε να μπορεί να παραστεί εκπρόσωπος της κίνησής μας. Ο συνάδελφος ωστόσο θεώρησε «ότι βάζουμε όρους» επειδή ζητήσαμε να έχουμε την ίδια μεταχείριση με τις άλλες παρατάξεις και να μην αποκλειόμαστε επειδή δεν έχουμε απόσπαση στα γραφεία του ΣΥΕΤΕ. Επίσης, παρουσία του Γ. Γραμματέα του Συλλόγου, έκλεισε το τηλέφωνο στην εκπρόσωπο της κίνησής μας κι αρνήθηκε να μας δώσει ακόμα και το κείμενο με τις τροποποιήσεις.
Συνάδελφοι, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η αντιδημοκρατική αντιμετώπιση μελών του Συμβουλίου. Πρόκειται για επαναλαμβανόμενο κρούσμα που δείχνει ότι αυτή η συμπεριφορά δεν είναι τυχαία. Το μόνο συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε είναι ότι κάποιοι επιθυμούν να κρατούν «κρυφά» ορισμένα ζητήματα, για να μην ενημερώνουμε τους συναδέλφους. Το ζήτημα του απεργιακού ταμείου είναι ένα ακόμη σοβαρό ζήτημα και  πρέπει όλοι να είμαστε ενήμεροι για τις αλλαγές που σχεδιάζονται.
Είναι ευθύνη όλων να σταματήσει αυτή η κατάσταση και να μην επαναληφθεί ανάλογη συμπεριφορά .

 Μαρία Ξιφαρά

Για την Πρόταση Προοπτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: