Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ψήφισμα Γ. Συνέλευσης Εργαζομένων Αγροτικής για Συγχωνεύσεις σχολείων

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 9ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΝ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ-ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΩΝ

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ-ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η πολιτική των περικοπών και στην εκπαίδευση (μετά από την Υγεία και την κοινωνική Πρόνοια) ξεδιπλώνει τις αποφάσεις για το φθηνό, πειθαρχημένο σχολείο της αγοράς. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση συνενώνονται 1523 σχολεία σε 672, καταργούνται δηλαδή 851 σχολεία! Επιπλέον υποβιβάζονται 157 δημοτικά και 92 νηπιαγωγεία. Στα νούμερα αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται τα εκατοντάδες ολοήμερα τμήματα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία τα οποία επίσης καταργούνται.

Το Υπουργείο ανακοινώνει ότι οι αλλαγές στα Σχολεία, Συγχωνεύσεις, Καταργήσεις - Υποβιβασμοί, έγιναν «για το καλό των μαθητών μας», «με παιδαγωγικά κριτήρια», «για αξιοποίηση του υπάρχοντος εκπαιδευτικού προσωπικού».

Ποιο παιδαγωγικό κριτήριο επιβάλλει το κλείσιμο τμημάτων μαθητών που ήδη λειτουργούν;

Ποιο παιδαγωγικό κριτήριο επιβάλλει τους 25 και 30 μαθητές; Γίνεται «καλύτερο» μάθημα στα πολυπληθή τμήματα;

Το Υπουργείο έλαβε υπόψη στις αποφάσεις της τον αριθμό αλλοδαπών μαθητών, παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, οι κτιριακές εγκαταστάσεις;

Στην ουσία ανοίγει ο δρόμος για τη μετακίνηση των μαθητών από σχολείο σε σχολείο. Με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο μπορεί να μετακινηθεί μαθητής χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των γονιών του αν «περισσεύει» από κάποιο σχολείο.

Το υπουργείο δηλώνει ότι θα εντάξει τα 12θέσια στο νέο αναμορφωμένο πρόγραμμα. Οι μαθητές παραμένουν όλοι ως τις 14:00 τουλάχιστον, και οι δάσκαλοι όλων των ειδικοτήτων «παρελαύνουν» από τις τάξεις των παιδιών. Γονείς και εκπαιδευτικοί απαιτούν την κατάργησή του.

Τίποτα δεν τέλειωσε...

Όλα κρίνονται από τη δυναμική αντίδραση ΟΛΩΝ ΜΑΣ...

Οι μάχες που δόθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα από τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές ανέδειξαν ένα σοβαρό κίνημα αντίστασης. Ο αγώνας συνεχίζεται καθημερινά. Ως εργαζόμενοι δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους ΣΥλλόγους διδασκόντων, εκπαιδευτικών, ΕΛΜΕ και Συλλόγους γονέων και πιστεύουμε ότι με συντονισμό μπορούμε να αναδείξουμε ένα πραγματικό μέτωπο Παιδείας-Εργασίας για την ανατροπή του Μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: