Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Δελτίο Τύπου των εργατικών συσπειρώσεων

ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ 7ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Έπειτα από πρόσκληση της Ριζοσπαστικής Παρέμβασης Μισθωτών Λογιστών, πραγματοποιήθηκε στο χώρο της ΕΕΛΠ, σύσκεψη των εργατικών συσπειρώσεων, παρεμβάσεων και σχημάτων. Στη σύσκεψη πήραν μέρος δεκάδες αγωνιστές από χώρους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συμμετείχαν με απόφαση τους τα σχήματα ΑΡΣΙ των υγειονομικών, Αριστερή Πρωτοβουλία μισθωτών τεχνικών, ΕΑΣ των οδηγών της ΕΘΕΛ, Πρόταση Προοπτικής υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας, των Λογιστών, κ.α. και αρκετά σχήματα ως παρατηρητές (Πρωτοβουλία Οικοδόμων, Πρωτοβουλία Εργαζόμενων στη ΔOY Αττικής-Κυκλάδων, από το μέταλλο, την ιδιωτική εκπαίδευση, το χώρο του φαρμάκου, το συνδικάτο το αεροδρομίου, την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τα ΜΜΕ, την Αριστερή Παρέμβαση συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας, τους ΟΤΑ, κ.α.).

Κοινή ήταν η εκτίμηση πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει και κλιμακώνει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της, προωθώντας στρατηγικού χαρακτήρα αναδιαρθρώσεις προς όφελος της αστικής τάξης, λεηλατώντας εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών και διαμορφώνοντας ένα μαύρο παρόν και μέλλον για το λαό και τη νεολαία. Το κεφάλαιο απαντά με ένα νέο ακόμα πιο βάρβαρο Μνημόνιο και το «σύμφωνο για το ευρώ».

Επίσης υπήρξε κοινή τοποθέτηση για την ανάγκη αναβάθμισης της παρέμβασης των σχημάτων της ανεξάρτητης αντικαπιταλιστικής αριστεράς στις νέες συνθήκες, τόσο από την σκοπιά της κατάκτησης ενός ενωτικού και συνεκτικού προγράμματος παρέμβασης σε αυτή τη φάση, στη κατεύθυνση της ταξικής ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος και της αναγκαίας πολιτικοποίησης της πάλης των εργαζομένων, όσο και από την σκοπιά εκπόνησης ενός ενιαίου αγωνιστικού – κινηματικού σχεδίου για το επόμενο διάστημα και ειδικά για τη περίοδο Απριλίου – Μαΐου.

Σε αυτά τα πλαίσια αποφασίστηκαν τα κάτωθι:



1) H έκδοση ειδικού τετρασέλιδου από τα σχήματα για το περιεχόμενο και τους στόχους πάλης του εργατικού κινήματος, με σκοπό την μαζική του διακίνηση στα σωματεία, τους χώρους δουλειάς και την κοινωνία συνολικά.

2) Την συμβολή των σχημάτων μας για την πραγματοποίηση, ανεξάρτητης από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης στις 11.00 στο χώρο του Μουσείου.

3) Την παρέμβαση μας στη κατεύθυνση διοργάνωσης πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας μέσα στο 1ο δεκαήμερο του Μαΐου, με πρόταση για 5 Μάη.

4) Νέα σύσκεψη των σχημάτων μετά το Πάσχα

Δεν υπάρχουν σχόλια: