Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση 29-05-2011

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ!

Δεν πάει άλλο! Η λαομίσητη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και όλα τα πολιτικά κόμματα του μνημονίου (ΝΔ, ΛΑΟΣ,ΝΤΟΡΑ, ΔΗ.ΑΡΙ.), οι τοκογλύφοι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και ο αδίστακτος ΣΕΒ, η ΕΕ και το ΔΝΤ, το δολοφονικό κράτος με την αστυνομία του, οι πουλημένοι συνδικαλιστές, όλοι έχουν βάλει σκοπό να μας συντρίψουν και να βυθίσουν τη χώρα για πάντα στη φτώχεια.
Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν έχουν προηγούμενο. Είναι πιο σκληρά κι από όσα έχουμε ζήσει εδώ και 1 χρόνο, με την κατεδάφιση εργατικών δικαιωμάτων δεκαετιών. Νέα μείωση μισθών στο δημόσιο κι απολύσεις, αύξηση ΦΠΑ στα είδη λαϊκής ανάγκης, κλείσιμο ΔΕΚΟ, ξεπούλημα λιμανιών, Ταχυδρ. Ταμιευτηρίου και Ταχυδρομείων, ΔΕΗ και Αγροτικής, κόψιμο κοινωνικών επιδομάτων και ανεργίας, αύξηση φορολογίας σε μισθωτούς, μείωση επικουρικών και ΕΚΑΣ, μείωση εφάπαξ, αύξηση τελών ΙΧ, αύξηση πετρελαίου.. και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Ήδη κλείνουν νοσοκομεία και ΑΕΙ βάζουν λουκέτο επειδή δεν έχουν χρήματα. Η ανεργία πλησιάζει το 20%, οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα συνεχίζονται, πολλοί δουλεύουν μόλις 3-4 μέρες με μειωμένο μισθό. Οι άστεγοι έχουν αυξηθεί, η εγκληματικότητα το ίδιο. Όλα αυτά είναι απόρροια της φτώχειας και της κοινωνικής εξαθλίωσης που μας έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις τους, η Τρόικα και τα απανωτά μνημόνια.
Ο τραπεζικός κλάδος θα βρεθεί άμεσα στο στόχαστρο. Ήδη Αγροτική, Ταμείο Παρακαταθηκών κ Δανείων και Ταχ. Ταμιευτήριο ξεπουλιούνται. Οι τραπεζίτες θα επανέλθουν με μείωση μισθών και κατάργηση κανονισμών, σύμφωνα με το μνημόνιο. Η διοίκηση της Γενικής έχει προσφύγει στον ΟΜΕΔ ζητώντας να υπογραφεί επιχειρησιακή σύμβαση με μείωση 10%. Τα σενάρια για συγχωνεύσεις ακούγονται σχεδόν καθημερινά, κι όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτό σημαίνει χιλιάδες απολύσεις τραπεζοϋπαλλήλων.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.
Ζούμε ιστορικές στιγμές κοινωνικού πολέμου και μας βομβαρδίζουν με μέτρα που μας οδηγούν στην εξαθλίωση. Κανείς δεν γλιτώνει. Όλοι έχουμε γονείς που τους έχουν περικόψει τη σύνταξη, αδέρφια που τους έχουν μειώσει το μισθό, συγγενείς που έχουν μείνει άνεργοι. Οι τιμές σε όλα ανεβαίνουν, και οι μισθοί μας μειώνονται.. Μας έλεγαν να κάνουμε θυσίες δήθεν για να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Μας φλόμωσαν στο ψέμα κι όλα αυτά για να σώσουν τις τράπεζες και το σάπιο πολιτικό τους σύστημα.
Δεν μπορεί να μένουμε άλλο με σταυρωμένα τα χέρια. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας και τη νέα γενιά. Εδώ και τώρα να γίνει της Ισπανίας! Κάθε μέρα Διαδηλώσεις, Καταλήψεις κτιρίων, Απεργίες παντού. Σε κάθε κλάδο! Όλοι μαζί να ενωθούμε σε ένα μεγάλο ανθρώπινο ποτάμι οργής, που θα βροντοφωνάξει: ΩΣ ΕΔΩ! Ή εμείς ή αυτοί.. Η βία τους δεν μας φοβίζει, μας εξοργίζει! Η χώρα που έζησε το Πολυτεχνείο, μπορεί να ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ και αυτή τη χούντα της κυβέρνησης και των ΜΜΕ που βρίζουν κάθε κλάδο που απεργεί, γιατί ξέρουν ότι θα τους γονατίσουν αν μαζικοποιηθούν.
Να ξεκινήσουμε συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, η ΟΤΟΕ με τις άλλες ΔΕΚΟ να συντονίσουν τους αγώνες, 24ωρη απεργία στις 2 Ιούνη με τις ΔΕΚΟ ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και καταλήψεις σε όλες τις τράπεζες. Απαιτούμε να κηρυχτεί άμεσα 48ωρη Γενική απεργία με την προοπτική της κλιμάκωσης σε έναν αγώνα διαρκείας μέχρι τη νίκη! Να πάρουν πίσω τα μνημόνια. Να πάρουμε πίσω τη ζωή μας που μας έκλεψαν!


ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ! ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ!


ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: