Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ανοιχτή Επιστολή Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνοdata προς ΣΥΕΤΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟDATA

Αρ. Πρωτ.: 32
Γέρακας 6 /7 /2011

Προς: Πρόεδρο ΣΥΕΤΕ
κ. Γιώργο Γιαννακόπουλο

Κοιν. Δ.Σ. ΣΥΕΤΕ.

Κύριε Πρόεδρε,

Την 28/6/2011 οι εργαζόμενοι μέσω ICAP σε διευθύνσεις της Εθνικής όπως Καταναλωτικής Πίστης, Κτηματικής Πίστης, Ηλεκτρονικών Εργασιών και Εναλλακτικών Δικτύων, Στρατηγικού Σχεδιασμού κ.α. ενημερώθηκαν από τους supervisor της ICAP ότι πρέπει να υπογράψουν νέα τροποποιητική σύμβαση. Η νέα σύμβαση μετατρέπει την σχέση εργασίας σε «σχέση εξαρτημένης εργασίας μερικής απασχόλησης για αόριστο χρόνο και συγκεκριμένα για επτάωρη πενθήμερη εργασία» «με ωράριο κυλιόμενο βάσει προγράμματος». Επίσης προβλέπει ότι «συνεπάγεται και αντίστοιχη μείωση των αποδοχών». Στην περίπτωση που κάποιος δεν ήθελε να υπογράψει η εταιρεία απείλησε ότι θα τον απολύσει, πράγμα που επιβεβαιώθηκε στην περίπτωση δύο υπαλλήλων που αρνήθηκαν να υπογράψουν.

Καταγγέλουμε τον εκβιαστικό τρόπο με τον οποίο εξαναγκάστηκαν οι συνάδελφοι να υπογράψουν. Όπως ήδη θα γνωρίζετε έχουν απολυθεί μερικές δεκάδες εργαζόμενοι στις εταιρείες First Data και ICAP, συνάδελφοι που εργάζονταν επί σειρά ετών σε διευθύνσεις της Εθνικής. Σε άλλους ενοικιαζόμενους, με χρόνια (10 – 12) προϋπηρεσία στην ΕΤΕ προτάθηκε σύμβαση 4ωρης απασχόλησης με μηνιαίο μισθό 280 ευρώ τον μήνα!

κε Πρόεδρε, αντιλαμβάνεστε ότι το τσουνάμι των περικοπών και των απολύσεων δεν θα σταματήσει εδώ. Ανησυχούμε διότι οι υπάλληλοι της Εθνοdata θα είμαστε πιθανόν τα επόμενα θύματα
Χρειαζόμαστε την ηθική, υλική και έμπρακτη συμπαράστασή σας και ερχόμαστε να ζητήσουμε να καταθέσετε την άποψή σας για την κατάσταση όπως εξελίσσεται, πιο βάρβαρη κάθε μέρα, μέσα στην Εθνική Τράπεζα. Η υποστήριξη ενός Συλλόγου με 11000 μέλη και 100 χρόνων ιστορία θα λειτουργήσει σαν δυνατός μοχλός πίεσης προς την Διοίκηση της Εθνικής.

Συναδελφικά,
Η Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Γιώτα Λαζαροπούλου Κων/νος Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια: