Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση για τις 110 απολύσεις στην Εθνική Ασφαλιστική



KAI H ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας συνεχίζει τις απολύσεις! Μετά τους ενοικιαζόμενους στην Εθνική, σειρά έχουν 110 εισπράκτορες στην Εθνική Ασφαλιστική. Τη Δευτέρα το μεσημέρι τους ανακοίνωσαν ξαφνικά ότι λήγει η σύμβαση έργου και ότι έχουν ένα μήνα να κλείσουν τις υποθέσεις τους και να πάνε σπίτια τους. Έως και 20 χρόνια δούλευαν πολλοί από αυτούς, συχνά έως και 12 ώρες την ημέρα, ενώ όλοι τους σχεδόν έχουν οικογένειες. Και δεν δικαιούνται αποζημίωση, ενώ δεν έχουν δικαίωμα ούτε σ’ αυτό το εξευτελιστικό επίδομα ανεργίας.

Ο δ/νων Σύμβουλος κ. Κατσουρίδης, με ανάλγητο τρόπο ανακοίνωσε στους εισπράκτορες ότι υπέγραψε σύμβαση με την εισπρακτική εταιρεία Mellon, που είναι πιο φθηνή γιατί έχει πιο φθηνούς εργαζόμενους. Τους ανέφερε δε ότι αν δεν «κάνουν φασαρίες» και δεχθούν αδιαμαρτύρητα τις απολύσεις, κάποιοι ίσως προσληφθούν μέσω της Mellon αργότερα. Κανονική κοροϊδία λοιπόν! Στο Σύλλογο Υπαλλήλων αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία για τη σύμβαση με την εισπρακτική εταιρεία Και δεν είναι μόνο αυτό. Μετά την απόλυση, η συμπεριφορά της Διοίκησης αναδεικνύει το σκληρό και απάνθρωπο χαρακτήρα των τραπεζών: απαγόρευσαν στους εισπράκτορες που είχαν συγκεντρωθεί να μπουν στο κτίριο, τους άφηναν να εισέλθουν μόνο με συνοδεία, είχαν σεκιουριτάδες να τους απειλούν, ενώ κάλεσαν και 2 φορές την αστυνομία επειδή οι απολυμένοι είχαν αναρτήσει πανό έξω από τα γραφεία του κυριλάτου Μεγάρου της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Αυτό είναι το πρόσωπο της Εθνικής Ασφαλιστικής, που κατά τα άλλα προσφέρει «ασφάλεια» στους πελάτες της και «ακούει τις ανάγκες» των πελατών της, όπως αναφέρει η νέα διαφημιστική της καμπάνια. Τις ανάγκες όμως των ανθρώπων που εργάζονταν κάτω από δύσκολες συνθήκες τις έχει γραμμένες στα παλιά της τα παπούτσια! Προκειμένου να μειώσει το λειτουργικό κόστος, πετάει στο δρόμο και στην ανεργία δεκάδες εργαζόμενους. Άλλωστε πριν λίγες μέρες είχαν μειώσει τους μισθούς και των δεκάδων ενοικιαζόμενων, που πρέπει να ζήσουν με λιγότερα από 800 ευρώ. Ελαστικές εργασιακές σχέσεις, σκλαβοπάζαρο και τώρα απολύσεις κρύβονται πίσω από το «ανθρώπινο» και καθωσπρέπει προφίλ. Για τα μεγαλοστελέχη όμως δεν ισχύει το ίδιο: αύξησαν τα όρια στις πιστωτικές τους κάρτες, αυτές που πληρώνονται από την εταιρεία, στα 4000 ευρώ μηνιαίως!

Δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον αγώνα των συναδέλφων για να ξανακερδίσουν τη δουλειά τους και μια αξιοπρεπή ζωή. Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, όπου συμμετέχουν μεγαλοστελέχη της Εθνικής Τράπεζας που έχουν έρθει και από την αγορά, για τη σκληρή της συμπεριφορά. Ζητάμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων.
Καλούμε όλα τα σωματεία του χρηματοπιστωτικού και χρηματοασφαλιστικού τομέα να συμπαρασταθούν έμπρακτα στον αγώνα των εισπρακτόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: