Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστολή προς Εθνική Ασφαλιστική για απολύσεις εισπρακτόρων

Sent: Monday, September 19, 2011 7:18 PM
Subject: επιστολή προς Εθνική Ασφαλιστική για απολύσεις εισπρακτόρων

Προς την Εθνική Ασφαλιστική

19-9-2011

Με μεγάλη μου απογοήτευση πληροφορήθηκα πριν λίγες μέρες την απόφαση της εταιρείας σας να απολύσει ξαφνικά 110 εισπράκτορες, που εργάζονταν για πολλά χρόνια στην Εθνική Ασφαλιστική. Είναι δε πολύ λυπηρό ότι μια ασφαλιστική εταιρεία που εγγυάται την ασφάλεια και πρέπει να εμπνέει αίσθημα εμπιστοσύνης στην κοινωνία αποφάσισε να πετάξει στο δρόμο τόσους οικογενειάρχες που για χρόνια εξυπηρετούσαν τους πελάτες κάτω από αντίξοες συνθήκες, επειδή σύναψε μια σύμβαση με μια εισπρακτική εταιρεία που δήθεν είναι πιο συμφέρουσα. Είναι ευνόητο ότι στη σημερινή εποχή της μεγάλης ανεργίας και ανασφάλειας, δεν υπάρχει πιο σκληρό πράγμα από το να σε απολύουν και μάλιστα χωρίς να δικαιούσαι αποζημίωση ή έστω αυτό το πενιχρό επίδομα ανεργίας, και σε ηλικία που δεν υπάρχει προσφορά εργασίας.
Αποφάσισα να εμπιστευτώ την Εθνική Ασφαλιστική πριν λίγους μήνες για το όχημά μου, γιατί υπάρχει μια γενική αίσθηση ότι είναι αξιόπιστη και εμπνέει μια γενική αίσθηση ασφάλειας, αλλά και γιατί εργάζομαι στην Εθνική Τράπεζα,  Όμως η συμπεριφορά της ασφαλιστικής σας εταιρείας απέναντι στους ανθρώπους που τόσα χρόνια τη στήριξαν με προβληματίζει σοβαρά. Είμαι σίγουρη ότι ανάλογη ευαισθησία θα έχουν πολλοί ακόμη πελάτες σας , αλλά και συνάδελφοι στην Εθνική, και θα στοιχίσει στην εικόνα της εταιρείας σας η δημοσιοποίηση των απολύσεων και όλων όσων καταγγέλλει το σωματείο των εισπρακτόρων, αλλά και άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς.
Θέλω να πιστεύω ότι στη ζυγαριά σας θα υπερισχύσουν των ψυχρών νούμερων οι 110 ανθρώπινες ζωές σ αυτή τη σκληρή εποχή και θα αλλάξετε την απόφασή σας. Διαφορετικά, επειδή φοβάμαι ότι μπορεί να έχετε ανάλογη αντιμετώπιση και σ΄ εμένα ή άλλους πελάτες σας στις δύσκολες στιγμές που χρειαζόμαστε τις ασφαλιστικές εταιρείες να μας σταθούν, θα σκεφτώ σοβαρά να ανανεώσω τη σύμβασή μου στην Εθνική Ασφαλιστική.

Μαρία Ξιφαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια: