Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Κοινή ανακοίνωση 6 εργατικών σχημάτων τραπεζών

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ και ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19-20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ,
 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 ΜΟΥΣΕΙΟ

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την στήριξη Ν.Δ - ΛΑΟΣ – ΔΗΣΥ, κάνει ότι μπορεί για να εξυπηρετήσει την ξένη και ντόπια οικονομική ολιγαρχία. Σε πλήρη συνεννόηση με την οικονομική χούντα του ΔΝΤ και της Ε.Ε προσπαθεί να λύσει την κρίση του Καπιταλισμού σε βάρος των εργαζομένων.  Το νέο αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο που η κυβέρνηση καταθέτει μας αφορά άμεσα διότι: 
  1. Με την κατάργηση ουσιαστικά  των Κλαδικών Συμβάσεων και τις επεμβάσεις στα Επικουρικά Ταμεία εδραιώνει το μοντέλου εργαζόμενου «Φθηνός, χωρίς συλλογικές διαπραγματεύσεις, με σύνταξη βοήθημα». Θα φέρει μεγάλη μείωση μισθών και χιλιάδες απολύσεις στις τράπεζες.
  2. Επιβάλλει άδικη και εξοντωτική φορολογία στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα.
  3. Ξεπουλά το Δημόσιο και περιορίζει δραματικά τις παροχές του κοινωνικού κράτους (π.χ Δημόσια παιδεία, Υγεία κλπ) στους εργαζόμενους.

Κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο φανερό ότι ο δήθεν μονόδρομος του Μνημονίου είναι αδιέξοδος και αφήνει πίσω του φτώχεια και δυστυχία. Τα αλλεπάλληλα Μνημόνια και η πολιτική που υπαγορεύει η Τρόϊκα δεν οδηγούν σε «σωτηρία», αλλά σε εκποίηση έναντι πινακίου φακής του Δημόσιου πλούτου  Ελλάδας  και σε καθεστώς «αποικιοκρατίας». Καταρρέουν τα ψευτοδιλήμματα της κυβερνητικής προπαγάνδας όπως «Μέτρα ή Χρεωκοπία», γιατί τώρα είναι φανερό ότι θα έχουμε και «Χρεωκοπία» και αλλεπάλληλα μέτρα για τα επόμενα 15-20 χρόνια. Ξεφουσκώνει η προσπάθεια της κυβέρνησης να στραφεί η μια κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη (π.χ. ιδιωτικοί υπάλληλοι εναντίον Δημοσίων, ελαστικά απασχολούμενοι εναντίον μονίμων, οι «ντόπιοι» ενάντια στους μετανάστες, κλπ) γιατί τα μέτρα αφορούν όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους.

¨Το αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης και τα σκοτεινά σενάρια που σχεδιάζουν με πρόσχημα το «κούρεμα του χρέους», θέτουν για τον λαό ζήτημα ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Δεν πρέπει να περάσουν!

Ήρθε η ώρα για μια λαϊκή εξέγερση, που θα επιβάλλει την ανατροπή της κυβέρνησης του αίσχους, την απελευθέρωση από τα δεσμά της Τρόικας και του Μνημονίου, την ήττα του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΔΗΣΥ. Το δρόμο αυτό θα τον ανοίξει ένα ενωτικό πολιτικό μαζικό κίνημα, ένας παλλαϊκός και πανεργατικός ξεσηκωμός, που είναι αναγκαίος εδώ και τώρα! Με απεργίες διαρκείας και πανελλαδικές πανεργατικές απεργίες, με καταλήψεις (σε υπουργεία δήμους, σχολές και σχολεία), με μαχητικές διαδηλώσεις, με συγκρότηση απεργιακών επιτροπών που θα ξεπερνούν τα εμπόδια της γραφειοκρατίας με δημοκρατικό συντονισμό των αγωνιζόμενων κλάδων και συνδικάτων από τα κάτω πέρα από τις συμβιβασμένες προδοτικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, με Λαϊκές Συνελεύσεις στις γειτονιές και στο Σύνταγμα, με επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς.

ü      ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ü      ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΤΗΣ (Ν.Δ. ΛΑΟΣ , ΔΗΣΥ)
ü      ΚΑΤΩ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΔΝΤ και Ε.Ε. – ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ –ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
ü      Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ALPHA BANK
ΟΔΟΣ ΕΥΠΟΛΙΔΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ
AΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: