Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Απόφαση Συνέλευσης Κατ/τος Μεγάρων

Προς ΔΣ  ΣΥΕΤΕ
Συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 22/11/2011 πραγματοποιήθηκε στο Κατάστημά μας συνέλευση και ομόφωνα αποφασίστηκε να σας στείλουμε την παρακάτω  επιστολή και παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.
Συνάδελφοι,
Η πλειοψηφία των συναδέλφων αδυνατεί να πληρώσει τα δάνειά της, αντιμετωπίζει  βιοποριστικά προβλήματα  πια, αφού υπάρχουν άνεργοι στην οικογένεια , άλλοι  περιμένουν από ώρα σε ώρα το μαύρο χαρτί της εφεδρείας στο σπίτι. Η ακρίβεια μας έχει τσακίσει,  οι φοροεπιδρομές  τα χαράτσια οι απειλές ότι θα κόψουν το ρεύμα αν δεν πληρωθεί,  η απαξίωση της Δημόσιας και δωρεάν Υγείας και Παιδείας μας αναγκάζει να βάζουμε πιο βαθιά το χέρι σε μια τσέπη που είναι άδεια πια.
Για τους λόγους αυτούς και έχοντας φωτεινό  παράδειγμα τον αγώνα των χαλυβουργών  που έμπρακτα βοηθήσαμε σήμερα αποφασίσαμε:
1.      Καμία μείωση των μισθών μας. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα όποια οικονομικά προβλήματα προήλθαν από την Καπιταλιστική κρίση. Δεν την δημιουργήσαμε εμείς. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, μας χρωστάνε. Δεν ξεχνάμε ότι και σε εποχές με υπερκέρδη στην Τράπεζα  πάλι μηδενικές αυξήσεις παίρναμε.
2.      Για μας είναι καθαρό που στοχεύουν. Θέλουν την κατάργηση των κλαδικών και συλλογικών συμβάσεων ώστε να τους στοιχίζουμε ακόμα πιο φθηνά από ότι σήμερα, που είμαστε οι χαμηλότερα αμειβόμενοι τραπεζοϋπάλληλοι. Θέλουν εργαζόμενους  χωρίς δικαιώματα να δουλεύουν σε καθεστώς γαλέρας και εσείς κάνετε τα στραβά μάτια σε αυτές τις πρακτικές, σε αυτές τις αποφάσεις.
3.      Ο ΣΥΕΤΕ μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις  πρέπει να μπει μπροστά για υπογραφή συλλογικής σύμβασης με αύξηση μισθών για την κάλυψη των αναγκών μας.
4.      Να μην διαπραγματευτεί καμία θέση εργασίας. Να διεκδικήσει σταθερή και μόνιμη δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους στην ΕΤΕ.
5.      Δεν εξουσιοδοτούμε τον ΣΥΕΤΕ να διαπραγματευτεί καμία επιχειρησιακή σύμβαση μισθού. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, να προχωρήσει άμεσα σε Γενική Συνέλευση για την οργάνωση της αντίστασης και του αγώνα με απεργίες και άλλες κινητοποιήσεις που πρέπει να δοθούν  για την επιβίωση τη δική μας και των οικογενειών μας.
Γ. Σ.
Μέγαρα 22/11/11

Δεν υπάρχουν σχόλια: