Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ανάλγητη η διοίκηση της ICAP - πριν τα μέτρα ανακοινώνει τη μείωση των μισθών

Συγκλονιστικό είναι το μέιλ που στάλθηκε σήμερα σε όλους τους συναδέλφους ενοικιαζόμενους της ICAP.. Πριν καν ψηφιστούν τα μέτρα για τη φορολογία, ανακοινώνει στους εργαζόμενους ότι ο μισθός τους θα μειωθεί.. Και τους καλεί να μην "την ενοχλούν" με ερωτήσεις! Κυνική η στάση της πολυεθνικής απέναντι στους εργαζόμενους.. Άλλωστε πριν 3 μήνες η εταιρεία τους εκβίασε να υπογράψουν τροποποιητική ατομική σύμβαση με 7ωρο και μείωση μισθών κατά 10%.

From: Smirniotakis Nikolaos [mailto:nsmirniotakis@icap.gr]
Sent: Wednesday, September 28, 2011 10:35 AM
To: undisclosed-recipients
Subject: FW: ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ICAP

Αγαπητοί συνάδελφοι καλημέρα σας,


Στα πλαίσια της καλύτερης δυνατής ενημέρωσής σας από την εταιρία μας παρακαλώ να λάβετε υπόψη σας τις παρακάτω αλλαγές που θα επέλθουν τους επόμενους μήνες όπως ανακοινώθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση:

1)     Το αφορολόγητο όριο για τους συναδέλφους από 30 – 65 ετών αλλάζει και μειώνεται από τις 8.000 € στις 5.000 €. Η ισχύς του μέτρου θα είναι αναδρομική από 01/01/2011 και θα καλυφθεί από την μισθοδοσία σας έως τις 31/12/2011.
2)     Το αφορολόγητο όριο για τους συναδέλφους έως 30 ετών θα κυμανθεί από 9.000 – 10.000 € (αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από την κυβέρνηση). Η ισχύς του μέτρου θα είναι αναδρομική από 01/01/2011 και θα καλυφθεί από την μισθοδοσία σας έως τις 31/12/2011.

Τα ανωτέρω θα έχουν ως αποτέλεσμα την σχετική μείωση στην μισθοδοσία σας αναλογικά με τον μικτό σας μισθό.

Παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι να αποφύγουν την επικοινωνία με την εταιρία, καθώς δεν είναι δυνατή η άμεση ενημέρωσή σας ως προς το ποσό μείωσης του μισθού σας. Αυτό θα σας κοινοποιηθεί μέσω των σημειωμάτων μισθοδοσίας των επόμενων μηνών.   


Με εκτίμηση,

ICAP Τμήμα Διαχείρισης Προσωπικού

Καταπληκτικό βίντεο για την κατάληψη των φοιτητών στην ΕΡΤ

Καρέ καρέ όλο το παρασκήνιο γύρω από την κατάληψη των φοιτητών στην ΕΡΤ και τη στάση της κυβερνητικής τηλεόρασης..


Μπράβο στα παιδιά μας!
Ξεφτίλα των παραγόντων της ΕΡΤ δημοσίως..

http://edopolytexneio.gr/?p=916

Η κατάληψη των φοιτητών στη ΝΕΤ

Το βίντεο που αντιδημοκρατικά αρνήθηκε η ΕΡΤ να προβάλει στο δελτίο ειδήσεων, κάλεσμα των φοιτητών προς το λαό.

http://news.radiobubble.gr/2011/09/k.html

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Τρίτη στις 7 στο Σύνταγμα για τα χαράτσια

Λ.Σ. 25/9/2011

Μαζευτήκαμε στη πλατεία Συντάγματος από τις γειτονιές της Αθήνας άτομα, συλλογικότητες, σωματεία και Λαϊκές  Συνελεύσεις γειτονιών, να ενημερωθούμε και να αποφασίσουμε τις επόμενες δράσεις μας.
Συμφωνήσαμε όλοι μαζί ότι υπάρχει η ανάγκη δικτύωσης και κοινής δράσης των πλατειών και όλης της κοινωνίας.
Συμφωνήσαμε όλοι μαζί ότι :
Δεν πληρώνουμε τους τοκογλύφους των διεθνών οικονομικών κέντρων. Δεν πληρώνουμε ένα χρέος που δεν το δημιουργήσαμε εμείς Δεν πληρώνουμε χαράτσι.
Χαιρετίζουμε τις δράσεις των εργαζομένων του Υπουργείου Υγείας που υπερέβησαν τις συνδικαλιστικές γραφειοκρατικές τους  ηγεσίες και τους φοιτητές που κατέλαβαν την ΕΡΤ και συνεχίζουν τις καταλήψεις στις σχολές τους.
Καλούμε όλους τους εργαζομένους και τους φοιτητές, να πράξουν Επιλέγουμε την αυτοοργάνωση και τη δικτύωση σαν την δική μας απάντηση στα τεχνάσματα της κυβέρνησης.
Επιλέγουμε τη συλλογική δράση και:
Καλούμε της Τρίτη 27 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα όλες και όλους σε συγκέντρωση στη πλατεία Συντάγματος μαζί με τα χαρτάκια της εφορίας για να αποφασίσουμε από κοινού τι θα τα κάνουμε και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, την ίδια ώρα, σε συγκέντρωση στη Λ. Αμαλίας, μπροστά από την Βουλή.
• Καλούμε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου σε ημέρα αποκλεισμού των εφοριών σε κάθε γειτονιά.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ δεν εκπροσωπούν κανέναν. Καλούμε τους εργαζόμενους να τους υπερβούν, να πάρουν τα σωματεία στα χέρια τους και να οργανώσουν στις εργατικές συνελεύσεις την πολιτική ανυπακοή.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΏΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΆΤΣΙ
Άμεση Δημοκρατία Τώρα!
ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση για συγχώνευση - μετακινήσεις εργαζομένων στην Εθνοdata

 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟDATA
Αρ. Απ. Μ.Π.Πειρ. 21/10, Α.Μ. 4683, Ειδ.Αρ. 1395
Τηλ. 6984-073435, Web: www.seethnodata.gr ,  email: somateioethnodata@gmail.com


23/ 9 /2011

Την Τρίτη 13/9/2011 έγινε συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνοdata με την Διοίκηση της εταιρείας με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με την συγχώνευση της ανώνυμης εταιρεία «ETHNOPLAN ERP SERVICES Α.Ε.» με την «ΕΘΝΟDATA Α.Ε.» και τις επιπτώσεις που έχει αυτή στις εργασιακές σχέσεις και συνθήκες των εργαζομένων.
Σαν ΔΣ ζητήσαμε να επιβεβαιωθεί εγγράφως η δέσμευση για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και ότι δεν θα αλλάξει το περιεχόμενο και η ισχύς των ατομικών συμβάσεων εργασίας των συναδέλφων. Η διοίκηση αρνήθηκε να προχωρήσει πέρα από τις προφορικές διαβεβαιώσεις που ήδη είχε κάνει για διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Η ερμηνεία της επιστολής της εταιρίας στις 28/7/11 , για «διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της Εταιρείας, που δεν σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών και λειτουργικής στήριξης πληροφοριακών συστημάτων και συναφών δραστηριοτήτων» σημαίνει: μετακινήσεις προσωπικού της «EΘΝODATA Α.Ε» σε άλλη ή άλλες εταιρίες του ομίλου. Η εταιρία ή οι εταιρίες αναζητούνται. Επιπλέον σχεδιάζεται μείωση μισθών άμεσα και προς το παρόν, αφορά τους «υψηλόμισθους» συναδέλφους.
Στο ΔΣ που έγινε στις 21/9/11 αποφασίσαμε ομόφωνα ότι δεν πρέπει να δεχτούμε ούτε μείωση μισθών, ούτε μείωση προσωπικού. Θεωρούμε ότι οι περικοπές στους ήδη πολύ χαμηλούς μισθούς της Εθνοdata δεν δικαιολογούνται από την κερδοφορία της εταιρίας και βεβαίως ούτε για αστείο μπορούν να λύσουν το πρόβλημα ρευστότητας της Εθνικής. Οι «μετακινήσεις» δε σε μια εποχή κλεισιμάτων και απολύσεων μόνο άγχος και ανασφάλεια παράγουν. Για όλα τα παραπάνω θα υπάρξει καλύτερη ενημέρωση σε όλους τους χώρους εργασίας από τα μέλη του ΔΣ ώστε να πάμε μαζικά σε Γενική Συνέλευση που θα αποφασίσουμε συλλογικά τις περεταίρω κινήσεις μας.
Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους αν τύχουν «προτάσεων» υπογραφής «νέων συμβάσεων» με την εταιρία, να δηλώσουν επιφύλαξη και να μας ειδοποιήσουν αμέσως ώστε να το αντιμετωπίσουμε μαζί και με τον νομικό μας σύμβουλο.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνοdata

Κάλεσμα σωματείων για συγκέντρωση την Τρίτη στο Σύνταγμα

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΚΙΝΗΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ
ΤΡΙΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 7μμ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
 ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες ΕΕ, ΔΝΤ
ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους
ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ!
Καλούμε της Τρίτη 27 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα, μέρα που ψηφίζεται ο νόμος για το ειδικό τέλος ακινήτων,  στη συγκέντρωση στη πλατεία Συντάγματος
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ!

Νέα ανακοίνωση Συλλόγου Εισπρακτόρων Εθν. Ασφαλιστικής- νέα 24ωρη απεργία

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΕΕΓΑ " Η ΕΘΝΙΚΗ "
                                                                23/09/2011

Η Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής όχι μόνο επιμένει στην απόφαση της να μας πετάξει στο δρόμο της ανεργίας και της εξαθλίωσης, αλλά με τον τρόπο που προσπαθεί να παρουσιάσει όλη αυτή την επιχείρηση, δείχνει πως υποτιμά και την νοημοσύνη μας.
·         Αρχικά, ενώ διαδίδει τεχνιέντως προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα γιατί υπάρχει συμβατικός όρος ( γραπτή δέσμευση ) να εργαστούμε όλοι " οι καλοί " στη Mellon, στη συνέχεια παραδέχεται πως η δέσμευση είναι προφορική....
·         Παράλληλα από τις 14 / 09 2011 ( ημέρα που πήραμε την προσωπική ειδοποίηση να παραδόσουμε τα χαρτοφυλάκια μας από  10 μέχρι 21 / 10 / 2011 ), ενώ ακόμη δουλεύουμε προσπαθεί επίμονα με απανωτά τηλεφωνήματα σε έναν έναν προσωπικά να μας " δώσει " στη Mellon λες και είμαστε εμπόρευμα. Συγχρόνως, ενώ ακόμα δουλεύουμε, η είσοδος στο χώρο δουλειά μας επιτρέπεται μόνο με συνοδία της ασφάλειας του κτιρίου και  παρακολούθηση λες και είματε τρομοκράτες.
·         Είτε υπήρχε  προφορική  δέσμευση από τη  Mellon, είτε προκύψει στη συνέχεια γραπτή, τελικά η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Η Mellon πρότεινε ήδη σε συναδέλφους, που διερευνητικά την επισκέπτηκαν, "εξασφάλιση " με 580 ευρώ αμοιβή το μήνα ( είτε με ποσοστά επί των εισπράξεων, είτε με μισθό ), την ίδια δηλαδή " εξασφάλιση " που προσφέρει σε οποιονδήποτε ζητήσει δουλειά εκεί.
·         Ξέρουμε πως στόχος της Διοίκησης είναι να αναγκάσει σιγά-σιγά τους πελάτες να χρησιμοποιούν στο εξής τους νέους εναλλακτικούς τρόπους είσπραξης στερώντας τους τη ζωντανή επαφή με την εταιρία και την εξυπηρέτηση που μέχρι τώρα είχαν από το δικό τους εισπράκτορα. Άρα, είναι φανερό πως ακόμη και η εξασφάλιση που προσφέρει η Mellon θα έχει πολύ περιορισμένη διάρκεια.
·         Ευχαριστούμε λοιπόν πολύ τη διοίκηση, που στην προσπάθεια της να εναρμονιστεί πλήρως με τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, μας υποχρεώνει εκβιαστικά στα 40-50 μας να διαλέξουμε ανάμεσα στην ανεργία και στην " εξασφάλιση " της Mellon
Καλούμε τη Διοίκηση να μας ακούσει, να ακούσει τους υπαλλήλους και το παραγωγικό δίκτυο, που επιμένουν πως είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του ιστού της εταιρίας, την καλούμε να αφήσει  τους πελάτες να επιλέξουν ελεύθερα με ποιόν τρόπο θέλουν να πληρώνουν. Να μην αντικαταστήσει την εξυπηρέτηση που προσφέρουμε και την αγωνιώδη προσπάθεια που μαζί με τους παραγωγούς κάνουμε για τη διατήρηση των συμβολαίων, με την άψυχη ταχυπληρωμή και την απρόσωπη εισπρακτική εταιρία.
Απαιτούμε δουλειά στην Εθνική Ασφαλιστική που ισχυρίζεται πως " βάζει τα δυνατά της για να νοιώθουμε ασφαλείς ", γιατί θεωρούμε πως έχει τουλάχιστον ηθική υποχρέωση απέναντι μας μετά από τόσα χρόνια δουλειάς.
Απαιτούμε, ακόμη κι αν δεν αλλάξει την απόφαση της για την ανάθεση της δουλειάς μας στη Mellon , να αξιοποιήσει την πολύχρονη και πολύπλευρη εμπειρία μας και να μας απασχολήσει  σε κάποιον άλλο τομέα,  δείχνοντας έτσι πως κάπου πίσω από τα " νούμερα θεούς " διακρίνει και ανθρώπους.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 29/09/2011 και συγκέντρωση έξω από το κτίριο.
Ευχαριστούμε όλους όσους μας συμπαραστέκονται, εργαζόμενους-ανέργους-φορείς, και τους καλούμε να συνεχίσουν να δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους,εκφράζοντας και μ' αυτό τον τρόπο    την αντίθεση τους στα βάναυσα μέτρα που μας πλήττουν όλους ανεξαίρετα.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστολή προς Εθνική Ασφαλιστική για απολύσεις εισπρακτόρων

Sent: Monday, September 19, 2011 7:18 PM
Subject: επιστολή προς Εθνική Ασφαλιστική για απολύσεις εισπρακτόρων

Προς την Εθνική Ασφαλιστική

19-9-2011

Με μεγάλη μου απογοήτευση πληροφορήθηκα πριν λίγες μέρες την απόφαση της εταιρείας σας να απολύσει ξαφνικά 110 εισπράκτορες, που εργάζονταν για πολλά χρόνια στην Εθνική Ασφαλιστική. Είναι δε πολύ λυπηρό ότι μια ασφαλιστική εταιρεία που εγγυάται την ασφάλεια και πρέπει να εμπνέει αίσθημα εμπιστοσύνης στην κοινωνία αποφάσισε να πετάξει στο δρόμο τόσους οικογενειάρχες που για χρόνια εξυπηρετούσαν τους πελάτες κάτω από αντίξοες συνθήκες, επειδή σύναψε μια σύμβαση με μια εισπρακτική εταιρεία που δήθεν είναι πιο συμφέρουσα. Είναι ευνόητο ότι στη σημερινή εποχή της μεγάλης ανεργίας και ανασφάλειας, δεν υπάρχει πιο σκληρό πράγμα από το να σε απολύουν και μάλιστα χωρίς να δικαιούσαι αποζημίωση ή έστω αυτό το πενιχρό επίδομα ανεργίας, και σε ηλικία που δεν υπάρχει προσφορά εργασίας.
Αποφάσισα να εμπιστευτώ την Εθνική Ασφαλιστική πριν λίγους μήνες για το όχημά μου, γιατί υπάρχει μια γενική αίσθηση ότι είναι αξιόπιστη και εμπνέει μια γενική αίσθηση ασφάλειας, αλλά και γιατί εργάζομαι στην Εθνική Τράπεζα,  Όμως η συμπεριφορά της ασφαλιστικής σας εταιρείας απέναντι στους ανθρώπους που τόσα χρόνια τη στήριξαν με προβληματίζει σοβαρά. Είμαι σίγουρη ότι ανάλογη ευαισθησία θα έχουν πολλοί ακόμη πελάτες σας , αλλά και συνάδελφοι στην Εθνική, και θα στοιχίσει στην εικόνα της εταιρείας σας η δημοσιοποίηση των απολύσεων και όλων όσων καταγγέλλει το σωματείο των εισπρακτόρων, αλλά και άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς.
Θέλω να πιστεύω ότι στη ζυγαριά σας θα υπερισχύσουν των ψυχρών νούμερων οι 110 ανθρώπινες ζωές σ αυτή τη σκληρή εποχή και θα αλλάξετε την απόφασή σας. Διαφορετικά, επειδή φοβάμαι ότι μπορεί να έχετε ανάλογη αντιμετώπιση και σ΄ εμένα ή άλλους πελάτες σας στις δύσκολες στιγμές που χρειαζόμαστε τις ασφαλιστικές εταιρείες να μας σταθούν, θα σκεφτώ σοβαρά να ανανεώσω τη σύμβασή μου στην Εθνική Ασφαλιστική.

Μαρία Ξιφαρά

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Συγκλονιστικό κάλεσμα των φοιτητών στους εργαζόμενους και τη νεολαία

Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων Αθήνας. Κάλεσμα αγώνα στους εργαζόμενους και τη νεολαία της χώρας.

Κάλεσμα αγώνα στους εργαζόμενους και τη νεολαία της χώρας

 Νέοι και νέες, εργαζόμενοι και εργαζόμενες έλληνες και ξένοι.
Το πιο βαθύ σκοτάδι καλύπτει ολόκληρη την κοινωνία. Μια πρωτοφανής επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις εκατοντάδων χρόνων, στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία, σε όλα τα δημόσια αγαθά, ένας νέος μεσαίωνας επιβάλλεται από την σιδερένια μπότα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τις διεθνείς μαφίες της Ε.Ε. και του ΔΝΤ και τους συμμάχους τους ΝΔ και ΛΑΟΣ.
Τα αδέρφια μας στα σχολεία όλης της χώρας- όσα η κυβέρνηση δεν έκλεισε με τις συγχωνεύσεις μέσα στο καλοκαίρι-ξεκινούν την χρονιά χωρίς βιβλία με τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές.
Οι γονείς μας ζουν καθημερινά με τον φόβο της απόλυσης τόσο στον ιδιωτικό αλλά και στον δημόσιο τομέα, μετά τις τρομαχτικές μειώσεις στους μισθούς και τα συνεχή χαράτσια αδυνατούν να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις,  με τα χρέη στις τράπεζες να αυξάνονται δραματικά.
Οι φίλοι μας  μένουν στην ανεργία για χρόνια ενώ οι πιο τυχεροί βρίσκουν περιστασιακές δουλειές με 500 ευρώ το μήνα. Τη νεολαία και ολόκληρη την εργατική τάξη θέλουν να την κάνουν να δουλεύει περιστασιακά για 492 ευρώ, ανασφάλιστη και ελαστική. Θέλουν κάθε οικογένεια με έναν εργαζόμενο.
Νέοι και νέες, εργαζόμενοι και εργαζόμενες έλληνες και ξένοι
Εδω και τρεις βδομάδες φοιτητές και σπουδαστές μέσα απο  Γενικές Συνελέυσεις έχουμε προχωρήσει σε κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο της Διαμαντοπούλου και την πολιτική της κυβέρνησης. Πάνω απο 300 σχολές βρίσκονται σε κατάληψη, χιλιάδες φοιτητές διαδηλώνουν στους δρόμους, ενώ παράλληλα τόσο οι  εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια όσο και οι καθηγητές προχωρούν σε απεργίες.
Η σφικτή δημοσιονομική λιτότητα του μνημονίου και η πολιτική κατεδάφισης των κοινωνικών παροχών δε θα μπορούσε να αφήσει  ανεπηρέαστο το πανεπιστήμιο. Το νέο πανεπιστήμιο της αγοράς και του μνημονίου θα είναι ένα πανεπιστήμιο χωρίς φοιτητικές παροχές, με ριζικά μειωμένη χρηματοδότηση, αυταρχικό πολύ πιο άμαζο και με έντονη την παρουσία της ιδιωτικής -επιχειρηματικής λειτουργίας μέσα σε αυτό. Για  να χτυπήσει τους αγώνες μας αλλά κυρίως για να τρομοκρατήσει ολόκληρη την κοινωνία καταργεί την κατάκτηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου όταν ακόμα και η Χούντα για να εισβάλλει στο Πολυτεχνείο το 1973 ζήτησε την άδεια του Πρύτανη και της Συγκλήτου οι οποίοι αρνήθηκαν και παραιτήθηκαν!!
Ο νέος νόμος έρχεται να διαμορφώσει έναν αυριανό εργαζόμενο φτηνό, ευέλικτο, άμεσα παραγωγικό και ειδικευόμενο, πειθήνιο και παράλληλα χωρίς συλλογικές αναπαραστάσεις. Έναν εργαζόμενο δηλαδή πολύ πιο εύκολα εκμεταλλεύσιμο από την εργοδοσία σε μια προσπάθεια συμπίεσης των δικαιωμάτων των νέων. Η αντιδραστική κυβερνητική πολιτική προστάζει μια γενιά πιο μορφωμένη από κάθε άλλη , σε κοινωνίες πιο πλούσιες από ποτέ να είναι η πρώτη γενιά που θα ζήσει χειρότερα από τις προηγούμενες.
Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις είτε θάβονται καθημερινά  είτε κατασυκοφαντούνται από τους πληρωμένους μεγαλοδημοσιογράφους των ΜΜΕ. Όπως γίνεται με όλους τους αγώνες τα τελευταία χρόνια, όπως γίνεται με όποιον τολμά να σηκώσει κεφάλι. Έτσι δε γίνεται με τους εργαζόμενους στο δημόσιο, τους οδηγούς ταξί, τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, τους εκπαιδευτικούς, τους διαδηλωτές των πλατειών; Έτσι δε γίνεται με ολόκληρο τον ελληνικό λαό που προσπαθούν να τον πείσουν ότι φταίει για την κρίση, ότι είναι τεμπέλης και ότι «φάγαμε όλοι μαζί»;

Αδέρφια μας, γονείς μας, γείτονες μας, συνάδερφοί μας
Εσείς μας ξέρετε. Είμαστε κομμάτι της κοινωνίας αυτής όπως ο κάθε ένας από εσάς.
Δεν διεκδικούμε κάποια προνομιακή μεταχείρηση, δεν είμαστε συντεχνία, δεν ενδιαφερόμαστε για καριέρες, δεν νοιαζόμαστε μόνο για τον εαυτό μας όπως θέλουν να πείσουν όλη την κοινωνία τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ. Δεν μας νοιάζουν οι σχέσεις με το κυβερνητικό και καθηγητικό κατεστημένο.
Αγωνιζόμαστε για να μπορεί η νεολαία είτε έχει σπουδάσει, είτε όχι, να ζει με αξιοπρέπεια απο μια δουλεία.
Αγωνιζόμαστε για να έχουν όλοι πρόσβαση στα δημόσια αγαθά, στην παιδεία, στην υγεία, στην ασφάλιση, γιατί είναι δικαιώματα και κατακτήσεις του λαού και όχι εμπορεύματα.
Αγωνιζόμαστε για να μην αμοίβονται οι εργαζόμενοι με μισθούς πείνας, να μην απολύονται, για να μας επιστρέψουν όλα όσα μας κλέβουν οι κυβερνήσεις και τα αφεντικά, οι επιχειρηματίες όλα αυτά τα χρόνια.
Αγωνιζόμαστε γιατί είναι αδιανόητο σ’ αυτή την εποχή των τεράστιων δυνατοτήτων και τις ανάπτυξης των παραγωγικών μέσων να μην μπορούμε να ζούμε όλοι αξιοπρεπώς, να ζούμε μες τη μιζέρια, να υπάρχουν άνθρωποι δίπλα μας που δεν έχουν στέγη και τροφή, που ψάχνουν καθημερινά τα σκουπίδια ή περιμένουν ώρες στις ουρές των συσιτίων για ένα πιάτο φαί.

Φίλοι και συναγωνιστές μας
Ξέρουμε ότι θα προσπαθήσουν να μας διασπάσουν, όπως κάνουν τόσα χρόνια φτιάχνοντας πλαστούς διαχωρισμούς (εργαζόμενοι στον δημόσιο ενάντια στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, έλληνες ενάντια στους μετανάστες κλπ).
Ξέρουμε ότι θα  θα προσπαθήσουν να μας καταστείλουν με τα ΜΑΤ και με παρακρατικούς μηχανισμούς.
Ξέρουμε όμως, και το ξέρετε και εσείς, ότι αν οι φοιτητές ενωθούν με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και με όλους τους εργαζόμενους, αν ο λαός βρεθεί δίπλα μας και αγωνιστούμε μαζί, αυτή η βάρβαρη κυβέρνηση, τα μνημόνια της και η αντιλαϊκή πολιτική συνολικά- που την στηρίζουν μόνο μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοδημοσιογράφοι και οι δυνάμεις καταστολής – θα ανατραπεί.

Δεν μπορούμε να ζήσουμε όπως σχεδιάζουν, δεν θα υποταχτούμε  σ’αυτό το απάνθρωπο μέλλον που έχουν ετοιμάσει για όλους μας, δεν θα υποχωρήσουμε.
Έχουμε μόνο μια επιλογή, τον αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους για μια άλλη εκπαίδευση, για μια άλλη ζωή, για μια άλλη κοινωνία.
Εμπρός λοιπόν για πανεκπαιδευτικό- πανκοινωνικό ξεσηκωμό.
Εμπρός για καταλήψεις-απεργίες-διαδηλώσεις μέχρι τη νίκη.

Η νύχτα θα περάσει
Μπορεί να φτύσουν τα νερά
Μπορεί να τουφεκίσουν τα σπουργίτια
Μπορεί να κάψουν τους στοίχους
Μπορεί να αποκεφαλίσουν το γλυκό κρίνο
 Μπορεί να κομματιάσουν το τραγούδι και
 να το εξακοντήσουν στο βάλτο
Αλλά αυτή η νύχτα θα περάσει                                             

Δεν πληρώνουμε ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους, ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ!


ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΚΙΝΗΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες ΕΕ, ΔΝΤ
ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους
ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ!
Η βάρβαρη και άδικη επιδρομή κυβέρνησης και τρόικας σε βάρος της πλειοψηφίας των λαϊκών στρωμάτων δεν έχει τέλος. Κυβέρνηση και τρόικα έχουν ανακηρυχθεί σε «σωτήρες» του κεφαλαίου, των τραπεζών, των μεγαλοεργοδοτών και εγκληματικοί δήμιοι των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Στον απόλυτο παραλογισμό να δώσουν όσα περισσότερα μπορούν στους τοκογλύφους δανειστές, παίρνουν τα πιο αντιλαϊκά και δυσβάστακτα μέτρα και μας βυθίζουν όλο και πιο βαθιά στην ύφεση, στην εξαθλίωση και στη φτώχεια.
Το θράσος κυβέρνησης και τρόικας είναι απύθμενο, από την μια μειώνουν τους συντελεστές φορολόγησης των επιχειρήσεων, συνεχίζουν τις απεριόριστες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, εκποιούν το δημόσιο συσσωρευμένο πλούτο, επεξεργάζονται σε συμφωνία με την ΝΔ, νέα μείωση της φορολογίας των επιχειρηματιών, συνεχίζουν να χαρατσώνουν βάναυσα και άδικα την πλειοψηφία της κοινωνίας. Με τα έκτακτα φοροληστρικά κυβερνητικά και τροϊκανά μέτρα στήνεται η μεγαλύτερη ληστεία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, αλλά προστατεύουν και αφήνουν στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
Δεν θα ανεχθούμε να ληστεύετε τα βιβλία των παιδιών μας. Δεν θα ανεχθούμε να στερείτε στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, το ρεύμα. Δεν θα σας αφήσουμε να μας μετατρέψετε σε ανθρώπους των σπηλαίων. Διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή με πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά αγαθά.
Καλούμε τους εργαζόμενους, όλο τον λαό και τους φορείς του μαζικού κινήματος, σε μαζικό ξεσηκωμό ενάντια στις έκτακτες ληστρικές εισφορές, οι οποίες μόνο έκτακτες δεν είναι καθώς το τέλος ακινήτων ισχύει για 2 χρόνια ενώ η έκτακτη εισφορά για 5!!.
Μαζικά και συλλογικά να συγκροτηθούν αντιστάσεις ανυπακοής στα νέα χαράτσια.
Πρώτα απ’ όλα οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, να αντισταθούν συλλογικά και μαζικά στα νέα ληστρικά χαράτσια. Να δημιουργήσουμε ένα πλατύ, μαζικό κίνημα ανυπακοής ενάντια στα χαράτσια, στο μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο, την κυβέρνηση, την τρόικα.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ!
Η κυβέρνηση χαρατσώνει το λαό για να πληρώσει τους «δανειστές». Ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους των αγορών, στο ΔΝΤ, την ΕΕ και τη κυβέρνηση.
Να επιστρέψουμε στους δρόμους και τις πλατείες, να γιγαντώσουμε τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις, να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, για να ανατρέψουμε, τα χαράτσια και τις αντιλαϊκές πολιτικές τους. Μπορούμε να τους ανατρέψουμε!
Καλούμε κάθε σωματείο και συλλογικότητα, τις φοιτητικές καταλήψεις, τα κινήματα ανυπακοής «δεν πληρώνω», τις λαϊκές συνελεύσεις των πλατειών σε πόλεις και γειτονιές, με συλλογικές αποφάσεις να απορρίψουν τα νέα χαράτσια, να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαρκείας και να καλύψουν τα μέλη τους στη μη καταβολή τους. Για την ανάπτυξη ενός πολύμορφου απεργιακού μαζικού αγωνιστικού κινήματος με στόχο την ανατροπή της πολιτικής κεφαλαίου – κυβέρνησης – ΕΕ-ΔΝΤ.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/09 6.30 μμ
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Καρ. Σερβίας 8)
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25/09, 7 μμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Συγκέντρωση αύριο στις 12.00 στην Εθνική Ασφαλιστική ενάντια στις απολύσεις

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής έχει προκηρύξει αύριο 23/9 στάση εργασίας 12-2, για να παρευρεθεί και να συμπαρασταθεί έμπρακτα στους εισπράκτορες που απολύονται και β΄ρισκονται σε 48ωρη απεργία.

Δείτε εδώ όλη την ανακοίνωση του Συλλόγου.

Φωτογραφίες Από Την Επιτυχημένη Απεργιακή Κινητοποίηση της 19/9 στο κτίριο του Γέρακα



Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Δελτίο τύπου του ΕΚΑ για τις απολύσεις στην Εθνική Ασφαλιστική

http://www.eka.org.gr/images/dt/DT_210911_AEEGA.pdf

Νέα 48ωρη απεργία των απολυμένων εισπρακτόρων στην Εθνική Ασφαλιστική

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΕΕΓΑ "Η ΕΘΝΙΚΗ"

17/09/2011

Όπως φαίνεται η Διοίκηση της εταιρίας εμμένει στην απόφαση της να μας πετάξει στο δρόμο με καλοσχεδιασμένες και συνοπτικές διαδικασίες, παρά την εκφρασμένη αντίθετη γνώμη φορέων, πελατών και παραγωγικού δικτύου.

Εμείς προκειμένου

• να μην δημιουργήσουμε πρόβλημα σε πελάτες και παραγωγούς που τόσα χρόνια εξυπηρετούμε, είμαστε συναισθηματικά δεμένοι και έχουμε άψογη συνεργασία

• να καλύψουμε στο ελάχιστο βασικές βιοτικές μας ανάγκες που ξαφνικά μας πιέζουν αφόρητα,

αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τον άνισο αγώνα μας με νέα 48ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το κτίριο για τις 22 και 23/09/2011 και με άλλες πρωτοβουλίες που θα πάρουμε μέχρι τότε.

Καλούμε τη διοίκηση της εταιρίας να μας απαντήσει έστω και τώρα :

• γιατί εφόσον θέλει να χρησιμοποιήσει και νέους εναλλακτικούς τρόπους είσπραξης ( προς όφελος των πελατών ) δεν αφήνει τη δυνατότητα ( όπως μέχρι τώρα γίνεται στον κλάδο ζωής ) να επιλέξουν εκείνοι πως θέλουν να πληρώνουν ; Ξέρει την γνώμη των πελατών; Έχει συνυπολογίσει την τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι περισσότεροι ;

γιατί, εφόσον παρουσιάζει η εταιρία κέρδη, μας απολύει για να αναθέσει μέρος της δουλειάς μας σε μία απρόσωπη ψυχρή εισπρακτική εταιρία που απλά θα πιέζει τους πελάτες να πληρώσουν πάραυτα τα " χρέη τους " ;

• γνωρίζει σαν νεοδιορισμένη διοίκηση πως εμείς οι εισπράκτορες δεν είμαστε χθεσινοί, πως δουλεύουμε 20-30 χρόνια, 12-15 ώρες το 24ωρο στο γραφείο και κυρίως στο δρόμο κάτω από αντίξοες συνθήκες και εκτεθειμένοι σε κάθε κίνδυνο;

• γνωρίζει πως μαζί με το παραγωγικό δίκτυο και όλους τους εργαζόμενους χτίζουμε καθημερινά το profil της " πρώτης ασφαλιστικής " ;

• γνωρίζει πως δεν είμαστε " θεοποιημένα " νούμερα, πως ανάμεσα μας υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας, που θέλουν μερικούς μήνες για την σύνταξη, που είναι " ο 1 εργαζόμενος στην οικογένεια ", που έχουν παιδιά που πρέπει να πάνε ΤΩΡΑ για σπουδές στην επαρχία, που οφείλουν δάνεια, που δεν θα έχουν ΤΙΠΟΤΑ για να επιβιώνουν ;

• γιατί αποφάσισε ξαφνικά να μας πετάξει στο δρόμο με τόση κυνικότητα και αναλγησία μία εταιρία, με το κύρος και την αίγλη της Εθνικής Ασφαλιστικής που πουλάει εμπιστοσύνη, που διατυμπανίζει πως " το 2011 θα βάλει τα δυνατά της να είμαστε ασφαλείς " ;

Απαιτούμε :


• Να ανακληθεί άμεσα αυτή η απόφαση.


• Θέλουμε τη δουλειά μας.


• Συνεχίζουμε τον αγώνα μας

Ζητάμε να συνεχίσουν να μας συμπαραστέκονται οι υπάλληλοι, το παραγωγικό δίκτυο της εταιρίας, οι ασφαλισμένοι, οι εργαζόμενοι και άνεργοι που βιώνουν τη λυσαλαία επίθεση ΔΝΤ-κυβέρνησης-ΕΕ, τα απανωτά φοροχαράτσια και τους εκβιασμούς.

Απόφαση Συλλόγου Δασκάλων "Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια!"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε.

«Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

1ου, 3ου, 4ου, 5ου Γρ. Π.Ε. Α΄ Αθήνας
Ζηνοδώρου & Ιφιγενείας
Τ. Κ. 10442 Αθήνα
Τηλέφωνο - Φαξ: 2105151072
e-mail: sylaristo@gmail.com Αθήνα, 19-9-2011

Προς: ΔΟΕ, τα μέλη του Συλλόγου μας, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ,ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας


ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες ΕΕ, ΔΝΤ

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους

ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ!

Η βάρβαρη και άδικη επιδρομή κυβέρνησης και τρόικας σε βάρος της πλειοψηφίας των λαϊκών στρωμάτων δεν έχει τέλος. Κυβέρνηση και τρόικα έχουν ανακηρυχθεί σε «σωτήρες» του κεφαλαίου, των τραπεζών, των μεγαλοεργοδοτών και εγκληματικοί δήμιοι των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Στον απόλυτο παραλογισμό να δώσουν όσα περισσότερα μπορούν στους τοκογλύφους δανειστές, παίρνουν τα πιο αντιλαϊκά και δυσβάστακτα μέτρα και μας βυθίζουν όλο και πιο βαθιά στην ύφεση, στην εξαθλίωση και στη φτώχεια.

Το θράσος κυβέρνησης και τρόικας είναι απύθμενο, την ώρα που μειώνουν τους συντελεστές φορολόγησης των επιχειρήσεων, συνεχίζουν τις απεριόριστες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, εκποιούν το δημόσιο συσσωρευμένο πλούτο, ενώ επεξεργάζονται, νέα μείωση της φορολογίας των επιχειρηματιών. Ταυτόχρονα για μια ακόμη φορά χαρατσώνουν βάναυσα και άδικα την πλειοψηφία της κοινωνίας. Με τα έκτακτα φοροληστρικά κυβερνητικά και τροϊκανά μέτρα στήνεται η μεγαλύτερη ληστεία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, ενώ προστατεύουν και αφήνουν στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο.

 
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Δε θα ανεχθούμε να ληστεύουν τα βιβλία των μαθητών μας. Δε θα ανεχθούμε να στερούν στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους το ρεύμα. Δε θα τους αφήσουμε να μας μετατρέψουν σε ανθρώπους των σπηλαίων. Διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή με πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά αγαθά.
Καλούμε και καλύπτουμε συνδικαλιστικά τους εκπαιδευτικούς του συλλόγου μας να μην πληρώσουν τα χαράτσια που δεν έχουν τέλος. Καλούμε σε μαζικό ξεσηκωμό ενάντια στις έκτακτες ληστρικές εισφορές, οι οποίες μόνο έκτακτες δεν είναι.
Συντονιζόμαστε με άλλα σωματεία και με τα σωματεία της ΔΕΗ για κοινές δράσεις ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ και προστασίας των συναδέλφων από την κρατική αυθαιρεσία.

Καλούμε τη ΔΟΕ να πράξει το ίδιο και να συντονιστεί και με άλλες ομοσπονδίες και να οργανώσει σε πανελλαδικό επίπεδο πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν την αντίδραση και την άρνησή μας να πληρώσουμε αυτά τα κεφαλικά χαράτσια. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και οι συνάδελφοι νιώθουν απροστάτευτοι στο μένος της Τρόικας και της κυβέρνησης.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ!

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστολή ΕΑΚ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΕΡΑΚΑ

Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ 

Συνάδελφοι,

Γέρακας, 13/9/11

 
Σας εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για τη καθυστέρηση σύγκλισης του Δ.Σ. του Συλλόγου, γιατί μας στέρησε τη δυνατότητα και το πλεονέκτημα της άμεσης πίεσης προς τη Διοίκηση.
Εκτός από το ότι δεν έχει λυθεί κανένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι όλων των Δ/νσεων του κτιρίου μας, έχουμε και συνεχείς μειώσεις αποδοχών, με πιο πρόσφατη την περικοπή του επιδόματoς Ειδ. Συνθηκών, και μάλιστα με απαράδεκτη μεθόδευση, ενώ δεν ξέρουμε και τι άλλο πρέπει να περιμένουμε στη συνέχεια.
Η εντατικοποίηση, οι απλήρωτες υπερωρίες, το outsourcing, οι σύμβουλοι, η εργασιακή αλλά και κτιριακή υποβάθμισή μας, συνεχίζουν αμείωτα, και ενώ κάποια επιδόματα και παροχές έπρεπε να επεκτείνονται, αντίθετα αυτά κόβονται.
Επιχειρήματα για τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία για την Τράπεζα χρησιμοποιούνται μόνο για περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων και όχι για όλους τους άλλους (συμβούλους, εταιρείες, κ.ά.).
Η απάντηση προς τη Διοίκηση θα πρέπει να είναι άμεση, τόσο συνδικαλιστικά, με απεργιακή κινητοποίηση, όσο και νομικά, με ασφαλιστικά μέτρα και αγωγές.

ΕΑΚ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΕΡΑΚΑ

Επιστολή ΕΑΚ κτιρίου Ζησιμοπούλου προς ΔΣ ΣΥΕΤΕ

ΕΑΚ ΚΤΙΡΙΟΥ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ (ΠΡΩΗΝ ΚΜ)
ΠΡΟΣ ΔΣ ΣΥΕΤΕ
Συνάδελφοι, 
από 1ης Σεπτεμβρίου με τη μισθοδοσία του τρέχοντος μηνός σταμάτησε να καταβάλλεται το ανθυγιεινό επίδομα (Κ.Ε. 342) σε 35 συναδέλφους της Δ.Κ.Ε.( Διεύθυνση Κεντροποιημένων Εργασιών).
Θεωρούμε ότι στις 14 Σεπτέμβρη, ημέρα σύγκλησης του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ (μέλη της ΕΑΚ θα παραβρίσκονται) θα παρθούν οι ενδεδειγμένες αποφάσεις στήριξης του εισοδήματος αλλά και διεκδίκησης των περικομμένων επιδομάτων των συναδέλφων όλων των χώρων.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση για τις 110 απολύσεις στην Εθνική Ασφαλιστική



KAI H ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας συνεχίζει τις απολύσεις! Μετά τους ενοικιαζόμενους στην Εθνική, σειρά έχουν 110 εισπράκτορες στην Εθνική Ασφαλιστική. Τη Δευτέρα το μεσημέρι τους ανακοίνωσαν ξαφνικά ότι λήγει η σύμβαση έργου και ότι έχουν ένα μήνα να κλείσουν τις υποθέσεις τους και να πάνε σπίτια τους. Έως και 20 χρόνια δούλευαν πολλοί από αυτούς, συχνά έως και 12 ώρες την ημέρα, ενώ όλοι τους σχεδόν έχουν οικογένειες. Και δεν δικαιούνται αποζημίωση, ενώ δεν έχουν δικαίωμα ούτε σ’ αυτό το εξευτελιστικό επίδομα ανεργίας.

Ο δ/νων Σύμβουλος κ. Κατσουρίδης, με ανάλγητο τρόπο ανακοίνωσε στους εισπράκτορες ότι υπέγραψε σύμβαση με την εισπρακτική εταιρεία Mellon, που είναι πιο φθηνή γιατί έχει πιο φθηνούς εργαζόμενους. Τους ανέφερε δε ότι αν δεν «κάνουν φασαρίες» και δεχθούν αδιαμαρτύρητα τις απολύσεις, κάποιοι ίσως προσληφθούν μέσω της Mellon αργότερα. Κανονική κοροϊδία λοιπόν! Στο Σύλλογο Υπαλλήλων αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία για τη σύμβαση με την εισπρακτική εταιρεία Και δεν είναι μόνο αυτό. Μετά την απόλυση, η συμπεριφορά της Διοίκησης αναδεικνύει το σκληρό και απάνθρωπο χαρακτήρα των τραπεζών: απαγόρευσαν στους εισπράκτορες που είχαν συγκεντρωθεί να μπουν στο κτίριο, τους άφηναν να εισέλθουν μόνο με συνοδεία, είχαν σεκιουριτάδες να τους απειλούν, ενώ κάλεσαν και 2 φορές την αστυνομία επειδή οι απολυμένοι είχαν αναρτήσει πανό έξω από τα γραφεία του κυριλάτου Μεγάρου της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Αυτό είναι το πρόσωπο της Εθνικής Ασφαλιστικής, που κατά τα άλλα προσφέρει «ασφάλεια» στους πελάτες της και «ακούει τις ανάγκες» των πελατών της, όπως αναφέρει η νέα διαφημιστική της καμπάνια. Τις ανάγκες όμως των ανθρώπων που εργάζονταν κάτω από δύσκολες συνθήκες τις έχει γραμμένες στα παλιά της τα παπούτσια! Προκειμένου να μειώσει το λειτουργικό κόστος, πετάει στο δρόμο και στην ανεργία δεκάδες εργαζόμενους. Άλλωστε πριν λίγες μέρες είχαν μειώσει τους μισθούς και των δεκάδων ενοικιαζόμενων, που πρέπει να ζήσουν με λιγότερα από 800 ευρώ. Ελαστικές εργασιακές σχέσεις, σκλαβοπάζαρο και τώρα απολύσεις κρύβονται πίσω από το «ανθρώπινο» και καθωσπρέπει προφίλ. Για τα μεγαλοστελέχη όμως δεν ισχύει το ίδιο: αύξησαν τα όρια στις πιστωτικές τους κάρτες, αυτές που πληρώνονται από την εταιρεία, στα 4000 ευρώ μηνιαίως!

Δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον αγώνα των συναδέλφων για να ξανακερδίσουν τη δουλειά τους και μια αξιοπρεπή ζωή. Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, όπου συμμετέχουν μεγαλοστελέχη της Εθνικής Τράπεζας που έχουν έρθει και από την αγορά, για τη σκληρή της συμπεριφορά. Ζητάμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων.
Καλούμε όλα τα σωματεία του χρηματοπιστωτικού και χρηματοασφαλιστικού τομέα να συμπαρασταθούν έμπρακτα στον αγώνα των εισπρακτόρων.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Την άρνηση πληρωμής του χαρατσιού της "έκτακτης εισφοράς" αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πρέβεζας


Την μαζική, συλλογική , οργανωμένη μέσω του σωματείου τους , συντονισμένη άρνηση πληρωμής του χαρατσιού της περιβόητης "έκτακτης εισφοράς" αποφάσισαν σήμερα σε έκτακτη γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πρέβεζας.
Επίσης θα διερευνηθεί ταυτόχρονα με την άρνηση πληρωμών  και η δυνατότητα αγωγής κατά των  συγκεκριμένων κυβερνητικών αποφάσεων.
Επίσης αποφασίστηκε ο συντονισμός της δράσης με άλλα σωματεία και επαγγελματικές  οργανώσεις της Πρέβεζας  που θα λάβουν παρόμοια απόφαση.
Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πρέβεζας καλούν  τα υπόλοιπα σωματεία και συλλόγους της πόλης ,τους υπόλοιπους εργαζόμενους και το Εργατικό Κέντρο της Πρέβεζας σε αντίστοιχη λήψη αποφάσεων και κοινή δράση

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εισπακτόρων της Εθνικής Ασφαλιστικής για την απόλυσή τους


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΩΝ
 ΤΗΣ ΑΕΕΓΑ «Η ΕΘΝΙΚΗ»

15/9/2011
Η Εθνική Ασφαλιστική με πρόφαση «την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών» και με στόχο τη μείωση των εξόδων της, αποφάσισε χθες να μας πετάξει στο δρόμο μετά από δεκαετίες σκληρής και επικίνδυνης δουλειάς.
Καταγγέλλουμε την ανάλγητη συμπεριφορά της διοίκησης
·         Που μήνες τώρα μεθοδεύει αυτή τη διαδικασία, υποχρεώνοντας μας με εκβιαστικό τρόπο να πληρώσουμε συμβόλαια πελατών, που δεν έχουμε εισπράξει και να υπογράψουμε δηλώσεις αποδοχής χρέους
·         Που επέλεξε να μα2ς καλέσει μόλις χθες να παραδώσουμε τα χαρτοφυλάκιά μας, τη στιγμή που γνωρίζει πως χρόνια τώρα μας ξεζουμίζει η ΕΘΝΙΚΗ ΑΕΕΓΑ, απασχολώντας μας 12-15 ώρες το 24ωρο με μία σύμβαση (ατελείωτου) έργου, άρα φεύγοντας δεν θα έχουμε ούτε αποζημίωση, ούτε ταμείο ανεργίας, ούτε προοπτική λόγω ηλικίας και κρίσης να βρούμε άλλη δουλειά
·         Που χρησιμοποιεί σαν άλλοθι τις καταχρήσεις που έκαναν κάποιοι συνάδελφοι και που για αυτές έχει την ευθύνη πρώτα από όλα η ίδια η εταιρία και ο τρόπος λειτουργίας της
·         Που μας αντιμετωπίζει σαν σκουπίδια απαγορεύοντάς μας ακόμη και την είσοδο στο κτίριο κατηγορώντας μας ότι θέλουμε να κάνουμε κατάληψη
·         Που μας τρομοκρατεί και μας εκβιάζει λέγοντας μας πως αν είμαστε καλά παιδιά και δεν κάνουμε τραμπουκισμούς και φασαρίες( δεχτούμε δηλαδή ευχαρίστως να μείνουμε άνεργοι) θα μας δώσει το τηλέφωνο της εταιρίας Mellon που ανέλαβε την είσπραξη για να ζητήσουμε δουλειά με μέλλον!
Απαιτούμε από την Εθνική Ασφαλιστική που απασχολεί χιλιάδες ασφαλισμένοι
·         Να μη μας στερήσει το δικαίωμα στη δουλειά
·         Να μη μας κλέψει τις ζωές μας
·         Να μην αφήσει χωρίς εισόδημα 110 οικογένειες
·         Να αξιοποιήσει την πολύχρονη εμπειρία μας που προέκυψε από την πολύπλευρη δουλειά που κάναμε στο γραφείο και στο δρόμο
·         Να αφήσει ζωντανή την επαφή που χρόνια κρατάμε με τους πελάτες και που δεν μπορεί να αντικατασταθεί με άψυχα χαρτιά και απρόσωπες εισπρακτικές εταιρίες.
Ζητάμε την έμπρακτη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη των υπαλλήλων και των παραγωγών, γιατί πιστεύουμε πως στην εποχή της ολομέτωπης επίθεσης κυβέρνησης –ΔΝΤ-ΕΕ ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα έλθει η δική του σειρά.

Απέλυσε 110 εισπράκτορες η Εθνική Ασφαλιστική



Σήμερα είχε συγκέντρωση των απολυμένων στην Εθνική Ασφαλιστική. Ο Σύλλογος των εισπρακτόρων προκήρυξε 48ωρη απεργία. Ο Σύλλογος Εθνικής Ασφαλιστική εξήγγειλε στάση εργασίας αύριο 11-12 και εκ νέου συγκέντρωση.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ
Εισπράκτορες: Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν;

ΣΥΛΛΟΓΟΣ
14-09-2011
Συνάδελφοι,

Χθες αιφνιδιαστικά η Διοίκηση της Εταιρίας αποφάσισε να αφήσει στον δρόμο 150 οικογένειες ανθρώπων που εργάζονται χρόνια τώρα για την Εταιρία μας.
 Τους εισπράκτορες της Εθνικής Ασφαλιστικής
 Χωρίς καμία ειδοποίηση δεν τους δόθηκε καμία απόδειξη είσπραξης πλην των αποδείξεων πυρός.
Ξαφνικός θάνατος λοιπόν από μια Διοίκηση που έχει θεοποιήσει τους αριθμούς εκείνους που την εξυπηρετούν για να προβάλλεται η ίδια.

Ο Σύλλογος μόλις το πληροφορήθηκε ζήτησε συνάντηση με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης εισπράξεων που επιβεβαίωσε το γεγονός αλλά που δεν είχε εξουσιοδότηση να προχωρήσει σε παραπάνω ενημέρωση και στην συνέχεια έχει ζητήσει συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή κο Κωνσταντά.

Θεωρούμε ότι οι εισπράκτορες έχουν προσφέρει πολλά πράγματα και στην παραγωγή της Εταιρίας και κυρίως κρατάνε ζωντανή την επικοινωνία του ασφαλισμένου με την Εθνική Ασφαλιστική.
 Δεν πιστεύουμε ότι μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικατασταθεί ο ανθρώπινος παράγοντας με την οποιαδήποτε άψυχη ταχυπληρωμή ή την πληρωμή μέσω λογαριασμού ή μέσω απρόσωπης εισπρακτικής εταιρίας.
 Είναι σαφές ότι οι παραπάνω τρόποι μπορούν να λειτουργήσουν μόνο συμπληρωματικά στον παραδοσιακό τρόπο είσπραξης που συμπεριλαμβάνει τον παράγοντα άνθρωπο.
 Ας αφήσουν λοιπόν τους πειραματισμούς ειδικά αυτή την περίοδο της αβεβαιότητας.
 Οι ειπράκτορες είναι μέρος του παραγωγικού ιστού της Εταιρίας μας και ενας από τους κρίκους επικοινωνίας με τους πελάτες μας.
Είναι άνθρωποι που έχουν συνδέσει την ζωή τους με την πορεία της Εταιρίας μας.

Συναδελφικά
Το Δ.Σ.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της Πρότασης Προοπτικής για εργασία 9-10 Σεπτέμβρη


12ωρο και εργασία το Σάββατο για τους υπαλλήλους
στην Εθνική Τράπεζα!

Την Παρασκευή 9/9, παραμονή της μεγάλης αντικυβερνητικής διαδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έστειλε εντολή προς όλες τις Δ/νσεις Δικτύου ότι οι υπάλληλοι στα τμήματα δανείων (χορηγήσεις και στεγαστικά) θα έμεναν ως αργά το βράδυ. Αιτία: οι επικείμενοι έλεγχοι της Blackrock στο χαρτοφυλάκιο της τράπεζας που δήθεν θα ξεκινούσαν από Δευτέρα. Πράγματι, εκατοντάδες συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα εργάστηκαν την Παρασκευή από τις 7.45 το πρωί ως τις 8 - 9 το βράδυ. Συνεχή μηνύματα έφταναν που πληροφορούσαν ότι το on-line θα παρέμενε ανοιχτό έως αργά το βράδυ, παρέπεμπαν στα εκάστοτε help desk που λειτουργούσαν ακόμα και έδιναν οδηγίες και διευκρινίσεις! Τα ίδια έγιναν και το Σάββατο όπου πολλοί συνάδελφοι κλήθηκαν από τις 8- 9 το πρωί και εργάστηκαν ως τις 7, τις 8 ή ακόμη και τις 9-10 το βράδυ.

Ήλιο με ήλιο λοιπόν και επιστροφή στην προ-Σικάγο εποχή, με 12ωρα και βάλε και ουσιαστική κατάργηση του πενθήμερου. Όμως κανένα από τα μηνύματα που στάλθηκαν δεν ανέφερε τη διαδικασία πληρωμής των υπερωριών. Ήδη από την Παρασκευή είχαν αρχίσει τα όργανα:
*Συνάδελφοι που απευθύνθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας για προέγκριση υπερωριών πήραν την απάντηση ότι «το Σάββατο δεν προβλέπεται να δουλεύετε, ούτε καν υπερωριακά».
*Τη Δευτέρα κυκλοφόρησε mail προς τα στελέχη: «Συγχαρητήρια!! Ο κ. Ταμβακάκης εκφράζει την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του για τις προσπάθειες του δικτύου των καταστημάτων μας». Άραγε αντί για υπερωρίες μας δίνουν ευχαριστίες; Βαφτίζουν το 12ωρο «προσπάθειες»;
*Διευθυντής καταστήματος 2ης κατηγορίας απάντησε σε σχετική ερώτηση λέγοντας ότι «οι συνάδελφοι ήρθαν εθελοντικά, σε κανέναν δεν πέρασε από το μυαλό να ζητήσει υπερωρίες, το έκαναν να στηρίξουν την Τράπεζα» και άλλα τραγελαφικά.

Καταγγέλλουμε την Εθνική Τράπεζα, που καλεί τελευταία στιγμή τους συναδέλφους να ανατρέψουν κάθε προσωπικό ή επαγγελματικό σχεδιασμό δουλεύοντας ως το βράδυ και Σάββατο στην τράπεζα. Είναι εμφανές ότι, όπου τους παίρνει, επιδιώκουν να μην πληρώσουν τις υπερωρίες στα καταστήματα, όπως άλλωστε κάνουν εδώ και χρόνια. Όμως το ποτήρι ξεχείλισε! Τους προειδοποιούμε να μην τολμήσουν να σκεφτούν καν να αφήσουν έστω και ένα δευτερόλεπτο υπερωρίας απλήρωτο.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απαιτήσουν να πληρωθούν όλες οι  υπερωρίες χωρίς καμιά υποχώρηση, να μην χαρίσουν στην τράπεζα ούτε μία ώρα, πολύ περισσότερο την εργασία το Σαβ/κο (κάτι που δεν πρέπει να επαναληφθεί σε καμία περίπτωση), ειδάλλως θα έχουμε αφήσει να δημιουργηθεί ένα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο! Σύμφωνα με το ν. 3846/2010, «Η εργασία που παρέχεται την έκτη ημέρα της εβδομάδος (που συνήθως είναι Σάββατο), κατά παράβαση του συστήματος πενθήμερης εργασίας, ανεξάρτητα από τις προβλεπόμενες κυρώσεις, αμείβεται με το καταβαλλόμενο ημερομίσθιο προσαυξημένο κατά 30%.»  Καλούμε τις ΕΑΚ και κάθε συν/φο που θα συναντήσει οποιοδήποτε πρόβλημα να επικοινωνήσει μαζί μας άμεσα.
Ο Σύλλογος έχει τεράστια ευθύνη να μην επιτρέψει κι αυτό το αντεργατικό έγκλημα εις βάρος των συναδέλφων. Είναι ύποπτο ότι ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί με ανακοίνωση, είναι άγνωστο, δε, αν έχει μέχρι τώρα κάνει παρέμβαση στη Διοίκηση.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ - 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ
Τακτικό μέλος ΔΣ: Ξιφαρά Μαρία (Σόλωνος) 6974861242, 2103695042 (25042)
Αναπληρ. Μέλος ΔΣ: Τρυφερού Ευγενία (ΔΙΔΑΛΤ) 6985866002, 2103344432 (14432)