Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση για Λέσχη Συλλόγου

Να μην κλείσει η Λέσχη του ΣΥΕΤΕ –
Να μην απολυθούν οι εργαζόμενες σε αυτήν!
30-1-2012
            Την Παρασκευή ανακοινώθηκε στις 4 εργαζόμενες στη Λέσχη του Συλλόγου από τον εργοδότη του συνεργείου ότι απολύονται και ότι από Δευτέρα θα πρέπει να πάρουν την αποζημίωσή τους.
Η Λέσχη έκλεισε στις 20 Δεκέμβρη. Θυμίζουμε ότι τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο στείλαμε δημόσια γράμμα στο ΔΣ του ΣΥΕΤΕ, ζητώντας να συνεδριάσει η γραμματεία της Λέσχης και να συζητηθεί το θέμα στο Συμβούλιο, καθώς υπήρχαν φήμες ότι θα κλείσει, ενώ τον Απρίλη αυξήθηκε η εισφορά των συναδέλφων χωρίς καμιά ενημέρωση στα όργανα του Συλλόγου. Η γραμματεία ποτέ δε συνεδρίασε και μονίμως το θέμα έπαιρνε αναβολή, έτσι δεν είχαμε πλήρη ενημέρωση και οικονομικά στοιχεία. Τον Δεκέμβριο στο Συμβούλιο μάθαμε ότι η Τράπεζα δεν είχε δώσει όλα τα χρήματα που απαιτούνταν για τη λειτουργία της Λέσχης. Ο Σύλλογος έστειλε επιστολή τον Ιανουάριο ζητώντας τα υπόλοιπα χρήματα όπως τις άλλες χρονιές.
Την Πέμπτη 26/1, στη συνάντηση της διοίκησης με τις 2 παρατάξεις του Προεδρείου (ΔΗΣΥΕ-ΔΑΣ) ανακοινώθηκε ότι το θέμα της Λέσχης (δηλαδή το αν θα δοθούν χρήματα και πόσα) καθώς και οι υπόλοιπες οικονομικές ενισχύσεις για πολιτιστικές εκδηλώσεις θα συζητηθούν μαζί με το θέμα της Σύμβασης που ζητούν να υπογραφεί με μείωση μισθών (δηλαδή εκβιάζουν ότι για να δώσουν χρήματα θα πρέπει να συμφωνήσουμε για μείωση των μισθών μας).
Την Παρασκευή το προεδρείο του ΣΥΕΤΕ αποφάσισε να μην ανοίξει ξανά η Λέσχη και ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της Τράπεζας.

Συνάδελφοι συναδέλφισσες
Η Λέσχη του Συλλόγου λειτουργεί δεκαετίες και είναι ένας εργατικός θεσμός πολύ σημαντικός που πρέπει να διατηρηθεί πάση θυσία. Ειδικά στις μέρες μας που οι μισθοί μας έχουν μειωθεί από τα χαράτσια, τους φόρους, το κόψιμο επιδομάτων ενώ ανακοινώνονται νέα μέτρα, αποτελεί μια μεγάλη βοήθεια για πολλούς συναδέλφους.
Δεν μπορούμε δε να δεχθούμε ότι θα απολυθούν οι 4 εργαζόμενες, για τις οποίες είχαμε ήδη καταγγείλει εδώ και 2 χρόνια ότι ενοικιάζονται στο Σύλλογο από συνεργείο, όπως κάνει η Τράπεζα με το υπόλοιπο προσωπικό καθαριότητας.
Η Τράπεζα έχει λεφτά για Συμβούλους, παροχές στα μεγαλοστελέχη, ανακαινίσεις και παροχές εκατομμυρίων σε εταιρίες για αναθέσεις έργων χωρίς διαγωνισμό, αλλά δε θέλει να διαθέσει 90.000 ευρώ για να λειτουργεί η Λέσχη που εξυπηρετεί δεκάδες συναδέλφους εδώ και χρόνια. Ο Σύλλογος έχει μεγάλη ευθύνη που δεν ανέδειξε το ζήτημα τόσο καιρό, έκρυβε από τους συναδέλφους το πρόβλημα και υπέθαλψε το απαράδεκτο καθεστώς της ενοικίασης των 4 συναδελφισσών μας.
Οι αποφάσεις γι αυτό το ζήτημα λήφθηκαν χωρίς καν να λάβει ενημέρωση όλο το ΔΣ.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις ΕΑΚ να “βομβαρδίσουν” το Σύλλογο και την Τράπεζα με το αίτημα να ανοίξει τώρα η Λέσχη και να μην απολυθούν οι 4 συναδέλφισσες.
Θεωρούμε απαράδεκτο τέτοια εποχή σωματείο να απολύει 4 εργαζόμενες. Η ευθύνη βαραίνει την Εθνική Τράπεζα αλλά και το Σύλλογο. Ο ΣΥΕΤΕ να ζητήσει από την Τράπεζα τα χρήματα που απαιτούνται και σε καμία περίπτωση να μην απολυθούν οι 4 συναδέλφισσες, αλλά να απορροφηθούν σε υπηρεσία καθαριότητας στην Τράπεζα μέχρι να ανοίξει πάλι η Λέσχη.
Ζητάμε άμεση σύγκληση του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ με θέματα αφενός το αίτημα της Τράπεζας για μείωση των μισθών (δεν έχει γίνει συνεδρίαση από την επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου στις 22/12 για να αποφασίσουμε την οργάνωση του αγώνα μας και τις δράσεις) και αφετέρου το ζήτημα της Λέσχης.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ – Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: