Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνοdata για τις επιθέσεις στα εργασιακά των ενοικιαζόμενων συναδέλφων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟDATA
Αρ. Απ. Μ.Π.Πειρ. 21/10, Α.Μ. 4683, Ειδ.Αρ. 1395
Τηλ. 6984-073435, Web: www.seethnodata.gr ,  email: somateioethnodata@gmail.com
04/01/2012
Συνάδελφοι, -ισσες,
Δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούνται μειώσεις μισθών ή απολύσεις στον Όμιλο της ΕΤΕ, με τα συνήθη θύματα το ενοικιαζόμενο προσωπικό και δη το ασυνδικάλιστο!
Την προηγούμενη βδομάδα και εν μέσω γιορτών, ζητήθηκε και πάλι από τους συναδέλφους της ICAP να υπογράψουν τροποποιητική σύμβαση με αλλαγή ειδικότητας από Χειριστές Η/Υ σε Υπαλλήλους γραφείου. Και επειδή σε πρώτη φάση δεν θα υπάρξει μισθολογική διαφορά, το επίδομα χειριστή θα βαφτιστεί επίδομα ελευθεριότητας. Και ξέρουμε πολύ καλά εμείς της Εθνοdata τι σημαίνει αυτό…
Ήταν μόλις πριν λίγο καιρό, μεσημέρι της 29ης Ιουνίου 2011, 2η ημέρα της 48ωρης γενικής απεργίας, όταν και πάλι οι συνάδελφοί της ICAP ειδοποιήθηκαν να υπογράψουν τροποποιητική σύμβαση η οποία προέβλεπε αντί για πλήρη, μερική απασχόληση με αντίστοιχη μείωση των αποδοχών. Φυσικά εκβιαστικά και φυσικά με την απειλή της απόλυσης. Κι όμως δεν πέρασε πολύς καιρός και πολλοί από αυτούς που συναίνεσαν, απολύθηκαν.
Παρασκευή μεσημέρι της 27ης Μαΐου 2011, 60 άτομα της First Data ειδοποιήθηκαν ότι θα απολυθούν επειδή η Εθνική δεν ανανεώνει την σύμβασή της με την εταιρεία τους. Κι ας είχαν κάποιοι μέχρι και 10 χρόνια προϋπηρεσία στην Εθνική. Τους αντικατέστησε με φθηνότερο προσωπικό. Κάποιοι μάλιστα – οι ίδιοι απολυμένοι – επαναπροσλήφθηκαν στην Εθνική μέσω άλλης εταιρείας, αφού φυσικά δέχθηκαν μείωση μισθού μέχρι και 200 ευρώ.
Αυτό συνάδελφοι είναι κινεζοποίηση και είναι δίπλα μας.
Ας μας γίνει συνείδηση ότι το σωματείο μας, όχι μόνο αποτελεί ασπίδα προστασίας για τα εργασιακά μας δικαιώματα, αλλά σε τόσο χαλεπούς καιρούς κατακτούμε και πράγματα: πληρωμή υπερωριών, εξομοίωση ειδικοτήτων, αναστολή  (πάγωμα) της μετακίνησης κα.  Όταν καθένας είναι μόνος του, απλώς καλείται να περάσει, όντας έρμαιο, από τα γραφεία της εταιρείας και να υπογράψει ό,τι αυτή θα του υποδείξει.
Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε.
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνοdata.

Δεν υπάρχουν σχόλια: