Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση της Πρότασης Προοπτικής


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΝΙΚΟ ΚΑΤΣΙΦΗ!

17-5-2012

Καταγγέλλουμε τη σύλληψη του αγωνιστή Νίκου Κατσίφη, ενεργού μέλους του Συνδικάτου Οικοδόμων, που έγινε το μεσημέρι της 13ης Μαΐου, έξω από το σπίτι του στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς της Ασφάλειας με πολιτικά και τον οδήγησαν στην ΓΑΔΑ. Ο αγωνιστής δικάζεται στις 22 Μαΐου. 
Η σύλληψη έγινε την επόμενη μέρα της αντιρατσιστικής πορείας που πραγματοποιήθηκε στην Καλλιθέα από κοινωνικούς φορείς και πολλούς κατοίκους, μετανάστες και Έλληνες, ενάντια στις επιθέσεις των φασιστικών συμμοριών, οι οποίες έχουν αυξηθεί την τελευταία εβδομάδα, μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη βουλή και έχουν οδηγήσει σε σοβαρότατους τραυματισμούς μεταναστών καθώς και σε προσπάθειες πυρπόλησης σπιτιών όπου διαμένουν οι μετανάστες. Επιθέσεις που καλύπτονται από και συνδέονται με αστυνομικούς της περιοχής με χαρακτηριστικό τις απειλές που δέχτηκαν 3 μετανάστες από αστυνομικούς του Α.Τ. Καλλιθέας, λίγο πριν χτυπηθούν το βράδυ της Τρίτης 08.05.11 στην πλ. Κύπρου, από φασιστική συμμορία.
Καθ' όλη τη διάρκεια της αντιρατσιστικής πορείας της 12ης Μαΐου, η στάση της αστυνομίας ήταν άκρως προκλητική. Επιχείρησαν να απομονώσουν και να συλλάβουν τους μετανάστες, πράγμα το οποίο απετράπη από την παρουσία των αγωνιστών.
Η σύλληψη του Νίκου Κατσίφη εντάσσεται στη συνολική πρακτική της αστυνομίας, η οποία όχι μόνο δεν εμποδίζει τις φασιστικές επιθέσεις, αλλά και τις υποβοηθάει χτυπώντας τους Έλληνες και τους μετανάστες που προσπαθούν να αμυνθούν απέναντι στους φασίστες.
Η δίωξη γίνεται με τις κατηγορίες της απόσπασης κρατουμένου από αστυνομικούς, εξύβριση αστυνομικού, διατάραξη κοινής ειρήνης κι αντίσταση κατά της αρχής.

Η σύλληψη του Ν. Κατσίφη είναι μια πράξη καθαρά εκδικητική και αποτελεί μήνυμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού απέναντι στο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, αλλά και προς το μαχόμενο λαϊκό και εργατικό κίνημα. Δεν θα τους περάσει!

Ο αγωνιστής Νίκος Κατσίφης έχει την αμέριστη συμπαράσταση μας.
Καλούμε το ΣΥΕΤΕ και όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

  •       Απαιτούμε την ανάκληση των κατηγοριών και την παύση κάθε δίωξης του Νίκου Κατσίφη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: