Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Μήνυμα προς Διοίκηση ΕΤΕ: Δεν υπογράφουμε την καταδίκη μας!


6-7-2012
Λίγες ώρες πριν ανακοινώσει την παραίτησή του από Δ/νων Σύμβουλος της ΕΤΕ, στη συνάντηση με το προεδρείο του ΣΥΕΤΕ την Τετάρτη το πρωί, ο κύριος Ταμβακάκης έσπευσε να δηλώσει για άλλη μια φορά την πρόθεση της Διοίκησης να υπογραφεί σύμβαση με μειώσεις μισθών. Τι κι αν άλλαξε ο τιμονιέρης, η ρότα της Τράπεζας συνεχίζεται ακάθεκτα με στόχο τη μείωση των μισθών μας
Ο κ. Ταμβακάκης δήλωσε ότι θα βρεθεί ένας κοινός τόπος για το ποσό της μείωσης του κόστους (δηλαδή θα «ρίξουν» το ποσό από τα 100 εκ.), ότι η Τράπεζα δε δίνει το αναλυτικό ισοζύγιο στο Σύλλογο (αναμενόμενο!) και αναφορικά με τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ναι μεν τώρα δεν είναι στις προθέσεις τους να γίνουν απολύσεις όμως στο πιθανό σενάριο συγχωνεύσεων κ.λπ. δεν μπορούν να το εγγυηθούν!

Η Εθνική Τράπεζα λοιπόν μας δείχνει τα δόντια της. Αφού τόσα χρόνια έβγαλαν δις ευρώ από τη δουλειά μας, αφού ακόμα και τώρα δίνουν μισθούς-πρόκληση στα στελέχη και τα μέλη της Διοίκησης, ζητούν να συμφωνήσουμε στο κρέμασμά μας… Δε μας κάνει εντύπωση. Τι να περιμένεις μετά την έκθεση της Τράπεζας παραμονή των εκλογών της 17ης Ιούνη, που στήριξε την επιλογή μνημονίου και έστειλε τρομοκρατικό μήνυμα υπέρ της Ευρωζώνης και αυτής της πολιτικής; Τι να περιμένεις όταν ο Διοικητής της προορίστηκε για Υπουργός Οικονομικών της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ και άλλα στελέχη της φιγουράρισαν στη λίστα των υποψηφίων υπουργών; Κυβέρνηση τραπεζιτών και Εθνική Τράπεζα Υπουργών… Τι να περιμένεις όταν πήραν άλλα 9 δις από το ελληνικό κράτος ως ανακεφαλαιοποίηση εις βάρος του ελληνικού λαού… Τι να περιμένεις όταν έχουν μειώσει 3 φορές τους μισθούς των ενοικιαζόμενων σε μια χρονιά, ακόμη και σε όσους δεν υπογράφουν την αλλαγή της σύμβασής τους και μετά τους τιμωρούν, επειδή δικαιώθηκαν από την Επιθεώρηση Εργασίας, στέλνοντάς τους με δυσμενή μετάθεση στο Contact Center (το γνωστό εργασιακό «Νταχάου»)… Τι να περιμένεις μετά τη δημοσιοποίηση των μισθών του ΔΣ των δεκάδων χιλιάδων ευρώ (1,5 εκ. ευρώ για το ΔΣ της Τράπεζας), την επαναπρόσληψη του κ. Χριστοδούλου, τις τοποθετήσεις των 3 πρώην βουλευτών ως υποδιευθυντών, προσπερνώντας κάθε διαδικασία: για όλους αυτούς υπάρχουν λεφτά για τους υψηλότατους μισθούς τους; Προφανώς, αν μειωθούν οι δικοί μας μισθοί, γλιτώνουν όλα τα μεγαλοστελέχη και διασφαλίζονται τα κέρδη των μετόχων... Ε, γι’ αυτό σπεύδουν, φαίνεται, ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ να μας πείσουν ότι πρέπει να υπογραφεί σύμβαση βρε αδερφέ, θα «γλιτώσουμε» λένε με μια μικρή μείωση. Εμείς γλιτώνουμε ή η Τράπεζα συνάδελφοι;


                                 ΔΣ & Επιτροπές
Εξαρτημένη εργασία

Καθαρές αποδοχές
Καθαρές αποδοχές

ΡΑΠΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
34 452
218 282


ΤΑΜΒΑΚΑΚΗΣ ΑΡΟΣΤΟΛΟΣ
22 968
206 762


ΒΑΒΑΛΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
28 710
-


ΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
17 226
32 698


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ
20 575
-


ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ
11 484
29 000


ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
11 484
50 017


ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
11 484

-
-
ΖΑΝΙΑΣ ΓΕΩΓΙΟΣ
22 968

-
-
ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΜΠΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
28 710
-


ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
28 710
-


ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ ΜΑΡΙΑ
21 532
-


ΤΟΥΡΚΟΛΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
11 484
211 617


ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
11 484
210 041


ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΘΙΜΟΣ
14 833
211 038


Από την ανακοίνωση της Τράπεζας ενόψει τακτικής ΓΣ στις 28/6, οι αποδοχές των μελών του ΔΣ της Τράπεζας.. Τουλάχιστον οι ανακοινώσιμες..








ΣΥΕΤΕ: Συμφωνία που θα πουλήσει τους συναδέλφους ή αγώνας για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας;

Η ηγεσία του ΣΥΕΤΕ (ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ) σύρεται στις συζητήσεις με την Τράπεζα, χωρίς να βάζει «κόκκινη γραμμή» να μη μειωθεί ο μισθός μας. Δεν έχει σχηματίσει πλαίσιο διεκδικητικό για τη σύμβαση, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε προτείνει στις τελευταίες συνεδριάσεις, και οι παρατάξεις αυτές απλά συζητάνε πάνω στην πρόταση της Τράπεζας. Ειδικά η ανακοίνωση του ΣΥΕΤΕ της 28/6 αναφέρει ότι «έχει αρχίσει να βρίσκεται κοινός τόπος με την Τράπεζα», δηλαδή παραδέχονται ότι θα συμφωνήσουν στη μείωση των μισθών μας.
Στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ την προηγούμενη μέρα, ενώ προτείναμε να καταψηφίσει ο Σύλλογος στη Γ. Συνέλευση των μετόχων τα πεπραγμένα της Τράπεζας, στέλνοντας ένα μήνυμα στην άλλη πλευρά, ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ για άλλη μια φορά αρνήθηκαν και δήλωσαν ότι είναι πάγια θέση να φέρονται «κόσμια» στη Γ. Συνέλευση... Ούτε τους μισθούς του ΔΣ της Τράπεζας δεν θέλουν να προβάλουν προς τα έξω! Αλλά τι να περιμένεις όταν, αντί να οργανώσουμε τον αγώνα μας με συνελεύσεις και απεργίες, ώστε να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πώς θα διεκδικήσουμε την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης χωρίς καμιά μείωση, είδαμε ένα ολόκληρο Συμβούλιο του Συλλόγου να ασχολείται με τους διαπληκτισμούς της ΔΗΣΥΕ εναντίον των συναδέλφων Μότσιου-Ντεκουμέ που ανακοίνωσαν ότι φτιάχνουν καινούρια παράταξη. Κατάντια για το συνδικαλιστικό κίνημα συνάδελφοι τα όσα τραγελαφικά είδαμε τη στιγμή που οι μισθοί μας και η δουλειά μας απειλείται...

Εμείς θα επιμείνουμε ως το τέλος: όποιος συμφωνήσει με την Τράπεζα να μας κοπεί έστω και ένα ευρώ, τη στιγμή που δίνονται τόσα λεφτά στα μεγαλοστελέχη και στις εταιρείες, ξεπουλάει τους συναδέλφους και πρέπει να κρύβεται! Εδώ και τώρα να γίνει έκτακτη Γ. Συνέλευση και να αποφασίσουν οι ίδιοι οι συνάδελφοι με ποιες μορφές θα διεκδικήσουμε Συλλογική Σύμβαση. Η ΟΤΟΕ να διευκρινίσει γιατί ο κ. Ταμβακάκης δήλωσε ότι «θα βρούμε κοινό τόπο με την ΟΤΟΕ ενώ υπάρχει βούληση για περικοπή του επιδόματος ισολογισμού».
Ο ΣΥΕΤΕ κρύβει ότι η μείωση των μισθών μας ως σήμερα, με την περικοπή των επιδομάτων (τέκνων, ανθυγιεινού κ.ά.) και το πάγωμα των αυξήσεων ανέρχεται σε ποσοστό 8-9% και αν προσθέσουμε και τη βαριά και άδικη φορολογία που όλοι θα υποστούμε για το έτος 2011 σίγουρα θα είναι πολύ μεγαλύτερη! Δεν αντέχουμε άλλη μείωση! Απαιτούμε από το σωματείο μας να οργανώσει τον αγώνα μας και όχι να τα βρει πάλι με την Τράπεζα εις βάρος μας! Να μην τολμήσουν να υπογράψουν ούτε ένα ευρώ μείωση του μισθού μας: οι συνάδελφοι ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές για να μη μειωθούν οι μισθοί μας, όποιος συνδικαλιστής τους κοροϊδέψει και αψηφήσει το ψήφισμα της Γ. Συνέλευσης του ΣΥΕΤΕ του Μάρτη που έλεγε όχι στην μείωση των μισθών μας να παραιτηθεί εδώ και τώρα!

ΔΕ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥΣ!
ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: