Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ανακοίνωση Συλλόγου Ενοικιαζόμενων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.
 
17-7-2012
 
Η απαίτηση ορισμένων supervisors («προϊσταμένων») των εταιρειών ενοικίασης για προσέλευση των εργαζομένων ένα τέταρτο της ώρας νωρίτερα είναι καθαρή παραβίαση του ωραρίου. Η δικαιολογία που προβάλλεται είναι ότι, ο χρόνος χρειάζεται για να «ανοίξει» το σύστημα του υπολογιστή. Ο χρόνος εργασίας μετράει, κατά την άποψή τους, από την στιγμή που ο κάθε  εργαζόμενος κάνει login στην εφαρμογή και επειδή η εφαρμογή είναι κάπως αργή, αυτό μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 15 λεπτά.
 
Πραγματικά νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν;;;; Έχουν αποθρασυνθεί τελείως και νομίζουν ότι το διευθυντικό δικαίωμα περιλαμβάνει οτιδήποτε θα τους βόλευε να αυξήσουν το κέρδος τους. Τους έχουμε δώσει πάρα πολλά για να τους χαρίσουμε έστω και ένα δευτερόλεπτο από τον χρόνο μας. Ως εδώ!
 
Οι supervisor προφανώς δεν κινούνται με δική τους πρωτοβουλία, αυτές είναι οι οδηγίες της αντίστοιχης εταιρείας, που προσπαθεί με απίστευτη μεθοδικότητα να αυξήσει την εκμετάλλευση των εργαζομένων και το περιθώριο κέρδους. Αναρωτιόμαστε εάν η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, εντός των εγκαταστάσεων της οποίας (τηλεφωνικό κέντρο του Μοσχάτου, Θεσσαλονίκης 125) λαμβάνουν χώρα τα παραπάνω γνωρίζει  αυτές τις  πρακτικές;
 
Φυσικά δεν γίνεται καμία κουβέντα για πληρωμή υπερωριών, αντίθετα τα δύο τρία  λεπτά που μπορεί να καταγραφούν σαν καθυστέρηση στην διαδικασία του login στην εφαρμογή, προστίθενται καθημερινά  και στο τέλος του μήνα περικόπτεται από την αμοιβή του εργαζομένου ο χρόνος των καθυστερήσεων (!). Αμοιβή που ούτως ή άλλως,  ξεκινά από τα 420 ευρώ και σπανίως ξεπερνά τα 900 ευρώ.
 
Συναδέλφισσες, -οι
 
Κανένας δεν μπορεί να μας αναγκάσει να δουλεύουμε απλήρωτοι, πέραν του  ωραρίου, πριν ή μετά. Η διάρκεια της απασχόλησης μετρά από την ώρα προσέλευσης μέχρι και την ώρα αναχώρησης. Επίσης διαλείμματα 15 λεπτών κάθε δύο ώρες προβλέπονται από το Π.Δ. 398/94.
 
Περιμένουμε από τους συλλόγους εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα  ή/και τις παρατάξεις να πάρουν θέση σχετικά με τα όσα συμβαίνουν σε Διευθύνσεις της ΕΤΕ.
 
Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του
Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: