Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

26 Σεπτέμβρη απεργούμε: Εμπρός για μια νικηφόρα πορεία του λαού!


26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ: ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ - ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ.  ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΔΝΤ!
Συντριπτικό πακέτο μέτρων κοινωνικού ολοκαυτώματος προωθούν η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και η άθλια οικονομική χούντα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που υλοποιούν μέχρι κεραίας τις επιταγές της τρόικα και τις επιθυμίες του ελληνικού κεφαλαίου. Η κυβέρνηση προχωρά σε εγκληματική λεηλασία όσων έχουν απομείνει από τα εργατικά-λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα, ενώ την ίδια στιγμή οι πατριδοκάπηλοι-φασίστες της Χρυσής Αυγής κυνηγούν τους πιο αδύνατους, συμβάλλοντας στον αποπροσανατολισμό του λαού και το πέρασμα των μέτρων .
Διαλύουν τις ζωές μας, με απλήρωτη εργασία, με «μισθούς» 8ωρου κάτω από 500 ευρώ, με την ανεργία να φτάνει στο τέλος του χρόνου το εφιαλτικό 28 - 30%. Οι απολύσεις έχουν γενικευτεί. Οι αυτοκτονίες αυξάνονται. Ο δημόσιος πλούτος της χώρας ξεπουλιέται αντί «πινακίου φακής» για να σωθούν τα παράσιτα οι κεφαλαιοκράτες και να αρπάξει μίζες το πολιτικό τους προσωπικό.. Έχουν ρίξει δεκάδες μέτρα στην πιάτσα, που ό,τι δεν συμπεριλάβουν σ΄ αυτό το πακέτο μέτρων, θα το φέρουν αύριο, ώστε κανείς να μη γλιτώσει: αύξηση ορίων ηλικίας στα 67, αλλαγή ωραρίου σε τράπεζες – εμπορικά κατ/τα, μείωση μισθών σε δημόσιο-δεκο, μείωση αποζημίωσης απόλυσης, μειώσεις συντάξεων..
Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναμονής ή ανοχής. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!
Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους και στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία , οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ -  ΑΔΕΔΥ (τις οποίες δυστυχώς ακολουθεί η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ και του ΣΥΕΤΕ) διαμορφώνουν τα αιτήματα τους με βάση τα ιδεολογήματα της συγκυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ (παραμονή στο ευρώ και την Ε.Ε, ανταγωνιστικότητα, «ευελιξία» της εργασίας). Ενώ άμεσα ανακοινώνονται τα νέα μέτρα που όλοι πια λίγο πολύ γνωρίζουμε, αντί να προκηρύξουν ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για να μην περάσουν τα μέτρα και να ανατραπεί η κυβέρνηση, προκηρύσσουν επίτηδες μόνο μια 24ωρη απεργία για να σβήσουν τη δυνατότητα εξέγερσης.
Όμως εμείς, οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι μπορούμε και πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, προωθώντας μια νέα αγωνιστική ταξική ενότητα για να νικήσουν οι αγώνες. Αυτό απαιτεί μια άλλη κατάσταση στο εργατικό κίνημα, με υπέρβαση του υποταγμένου συνδικαλισμού. Με ενωτική προσπάθεια στη βάση, στα πρωτοβάθμια σωματεία και τους συλλόγους, με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας, με οριζόντιο συντονισμό των συνδικάτων, με αποφασιστικές μορφές πάλης, με συσπείρωση των ανέργων και με οργάνωση των χιλιάδων ασυνδικάλιστων εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι και φτωχοί δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε μεταξύ μας! Αντίθετα πρέπει να ενωθούμε και να ξεσηκωθούμε για να πάρουμε τον πλούτο που μας ανήκει! Για ζωή με αξιοπρέπεια!
 Η Γενική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη πρέπει να εξελιχθεί σε διαρκείας: η ΟΤΟΕ επιτέλους να συντονιστεί με ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, συγκοινωνιών, γιατρών, εκπαιδευτικών και να προκηρύξουν νέα 48ωρη 27-28 Σεπτέμβρη, με συγκεντρώσεις καθημερινά στην Αθήνα και όλες τις πόλεις, με δυναμικές μορφές πάλης όπως καταλήψεις δημαρχείων -τραπεζών, μπλοκαρίσματα κλπ.  Ζητούμενο σήμερα είναι ο παλλαϊκός – γενικός ξεσηκωμός με πολύμορφους αποφασιστικούς αγώνες διαρκείας, με αμεσότητα στην αντίδραση, αλλά και σχέδιο, πρόγραμμα και προοπτική. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!  ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ:
1)την πτώση της συγκυβέρνησης και το διώξιμο της τρόικας 2) την στάση πληρωμών στους τοκογλύφους δανειστές και την ολοκληρωτική διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους 3) την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων - μνημονίων και την έξοδο από ευρώ-Ε.Ε 4) την εθνικοποίηση-κρατικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας χωρίς αποζημίωση στους τραπεζίτες – ιδιοκτήτες 5) αναδιανομή πλούτου σε βάρος του κεφαλαίου και υπέρ του λαού: αυξήσεις σε μισθούς – συντάξεις. Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια που επιβλήθηκαν στον λαό. Απαγόρευση των απολύσεων, προστασία των ανέργων.
Ένα τέτοιο πρόγραμμα προϋποθέτει σύγκρουση με την εξουσία των καπιταλιστών. Να μπούμε όλοι μπροστά χωρίς ανάθεση σε «πεφωτισμένους» ηγέτες. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.
ΤΕΤΑΡΤΗ 26/9, ΟΛΟΙ στο ΔΡΟΜΟ & τη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΜΟΥΣΕΙΟ 10.30
e-mail:protasiprooptikis@gmail.com,Ιστοσελίδα:www.protasiprooptikis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: