Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Το ΤΥΠΕΤ έκανε σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία!

Η Εταιρεία με την οποία σύναψε σύμβαση το ΤΥΠΕΤ, όπως μας ενημέρωσαν αυτές τις μέρες.. Πόσα χρήματα είναι η σύμβαση άραγε; Το ΤΥΠΕΤ είναι ελειμματικό και οι παρατάξεις αποφάσισαν να δώσουν χρήματα σε ιδιωτική συμβουλευτική εταιρεία υπηρεσιών υγείας!

Η Accurate Health Auditing & Consulting Α.Ε. αποτελεί την εξέλιξη της Ιατρικής Παρέμβασης Α.Ε., μιας συμβουλευτικής εταιρείας υπηρεσιών υγείας που δραστηριοποιείται από το 2000 στον τομέα των ιατροασφαλιστικών, συμβουλευτικών και ερευνητικών υπηρεσιών.
Σκοπός της εταιρείας είναι η παροχή εξειδικευμένων ελεγκτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών (Health Auditing & Consulting) σε δομές και υπηρεσίες υγείας (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα, αποθεραπεία και αποκατάσταση, κατ’ οίκον νοσηλεία, πρόληψη και προαγωγή της υγείας κ.ο.κ) του Ιδιωτικού και του Δημοσίου Τομέα.
Στόχος της είναι η εφαρμογή και εύρυθμη λειτουργία ενός συστήματος ελέγχου ποιότητας που αποσκοπεί στην εν γένει βελτίωση της παρεχόμενης υγειονομικής φροντίδας.
Ο ρόλος της Accurate Health Auditing & Consulting ΑΕ είναι να προσεγγίζει αμερόληπτα, με ακριβή και εμπεριστατωμένα επιχειρήματα το σύνολο των διαδικασιών, ώστε να γνωμοδοτεί επί ιατρικής βάσης για την εκπλήρωση συγκεκριμένων δεικτών ποιότητας και επιπέδων φροντίδας.
Για την Accurate Health Auditing & Consulting ΑΕ ο κλινικός έλεγχος ποιότητας ενθαρρύνει την ανάπτυξη και εξασφαλίζει τη βέλτιστη παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους ασθενείς. Ο κλινικός έλεγχος ποιότητας έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και το δικαίωμά του στην υγεία, ενώ παράλληλα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για καινοτόμες στρατηγικές στη διοικητική διαχείριση και τη διαχείριση ποιότητας, την έρευνα και τις επιστημονικές εξελίξεις.
Για το σκοπό αυτό, η Accurate Health Auditing & Consulting ΑΕ έχει αναπτύξει ένα δίκτυο ιατρείων (σταθερά και κινητά) που λειτουργούν σε καθημερινή βάση μέσα σε όλα σχεδόν τα ιδιωτικά νοσοκομεία και που είναι επιφορτισμένα με την εξέταση και την παρακολούθηση της νοσηλείας των ασθενών (προνοσηλευτικός έλεγχος, ενδονοσοκομειακός έλεγχος, τελικός έλεγχος ιατρικού φακέλου, έλεγχος τιμολογίου νοσηλείας). Τα ιατρεία αυτά πραγματοποιούν ελέγχους σε περισσότερους από 10.000 ασφαλισμένους ασθενείς ετησίως.
Οι ιατρικές γνωμοδοτήσεις που συντάσσουν οι γιατροί της εταιρείας κοινοποιούνται τόσο στις ασφαλιστικές εταιρείες όσο και στα ίδια τα θεραπευτήρια, έτσι ώστε, με διαφάνεια, να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις αλλά και να αναπτυχθεί γόνιμος επιστημονικός διάλογος.

Διοικητικό Σχήμα

Η Accurate Health Auditing & Consulting Α.Ε δημιουργήθηκε από επαγγελματίες του χώρου της υγείας, με πολύχρονη εμπειρία τόσο στην ιατρική όσο και στη διοίκηση μονάδων υγείας, έχοντας ως κοινή αξία την εφαρμογή των πρακτικών εκείνων που θα βελτιώσουν την ποιότητα και θα μειώσουν το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα.
Η εταιρεία απασχολεί 20 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων (ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό).
Είναι σημαντικό να σημειωθεί εδώ ότι για να εξασφαλιστεί η αμεροληψία της, στη μετοχική σύνθεση της Accurate Health Auditing & Consulting Α.Ε ΔΕΝ συμμετέχουν ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ και οι ιατροί που απασχολούνται στα σταθερά και κινητά ιατρεία της εταιρείας ΔΕΝ επιτρέπεται να έχουν καμία εργασιακή σχέση με τα νοσοκομεία όπου παρέχουν τις ελεγκτικές υπηρεσίες τους.

Σωτήρης Παπασπυρόπουλος MD, MSc, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

Ο Σωτήρης Παπασπυρόπουλος είναι γιατρός, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ειδικευμένος στην ψυχιατρική. Έχει σπουδάσει επίσης Ψυχολογία και Κοινωνιολογία στη Γαλλία (Université de Reims et Université de Strasbourg) και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές (Master) στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (Αθήνα). Μιλάει γαλλικά, αγγλικά και ισπανικά.
Το 1990 ίδρυσε, μαζί με μια ομάδα ιατρών και υγειονομικών, το Ελληνικό Τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, του οποίου υπήρξε πρώτος Πρόεδρος (1990 – 1996) και Επίτιμος Πρόεδρος (1996 – 2000). Το 1988 βρίσκεται για ένα περίπου χρόνο στη Κεντρική Αμερική. Συμμετέχει σε αποστολές σε Ζάμπια, Μαλάουι, Αρμενία, Γεωργία, Αλβανία και Γιουγκοσλαβία. Το 1996-97 βρίσκεται στο Ιράν για ενάμιση χρόνο, ως επικεφαλής των αποστολών του Γαλλικού και του Βελγικού Τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.
Υπήρξε συνεργάτης (2000 – 2004) των Υπουργών Υγείας, Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ για το σχεδιασμό πολιτικών Δημόσιας Υγείας και ενσωμάτωσης ευπαθών ομάδων. Επίσης ήταν υπεύθυνος για τις σχέσεις με τις εθελοντικές Οργανώσεις (ΜΚΟ).
Έχει εργασθεί σε επιτελικές θέσεις σε επιχειρήσεις στον ιδιωτικό τομέα (μέλος στο ΔΣ των SOS Γιατροί ΑΕ, 1994-1998, Ιατρικός Διευθυντής στη Smithkline Beecham Φαρμακευτική ΕΒΑΕ, 1998 -2000) και από το 2000 είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Accurate Health Auditing and Consulting ΑΕ. Είναι επίσης, από το 2006, Γενικός Διευθυντής του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας, το οποίο πρόσφατα πιστοποιήθηκε από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Επιπλέον είναι Γραμματέας ΔΣ του Ελληνικού Τμήματος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής ΕΒΕΝ.GR

Αθανάσιος Παπαμίχος MSc, PhD, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

O Αθανάσιος Παπαμίχος έχει σπουδές στην Οργάνωση, Διοίκηση και τα Οικονομικά της Υγείας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου "MSc in Health Policy, Planning and Financing” από το London School of Economics και London School of Hygiene and Tropical Medicine. Είναι επίσης κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στην "Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις: Πολυκλινική Ολυμπιακού χωριού, Αθήνα 2004" από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Από το 1991 μέχρι και το 2001 συμμετείχε σε επείγουσες αποστολές Ανθρωπιστικής Βοήθειας με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (Ελλάδα, Αρμενία, Πρώην Γιουγκοσλαβία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Παλαιστίνη, Μοζαμβίκη, Μαλάουι, Ιράν, Ιράκ). Από το 1995 μέχρι το 2001 υπήρξε Γενικός Διευθυντής της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» ενώ από το 2001 μέχρι τον Ιανουάριο 2005, διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης.
Από το Φεβρουάριο 2002 μέχρι το Σεπτέμβριο 2004 υπήρξε Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου. Την ίδια περίοδο (Νοεμ.2002 – Σεπτ. 2004) ήταν Υπεύθυνος Ψυχικής Υγείας για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕΣΥΠ Στερεάς Ελλάδας). Διετέλεσε Διοικητικός Διευθυντής της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού κατά την περίοδο των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004. Από το Σεπτέμβριο 2004 μέχρι το Δεκέμβριο 2004 ήταν Αναπληρωτής Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής Κ.Α.Τ. κι από το Φεβρουάριο 2005 μέχρι το Σεπτέμβριο 2007, ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας «Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε» του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Από το Σεπτέμβριο 2007 μέχρι και το Σεπτέμβριο 2009, κατείχε την θέση του Γενικού Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του ΟΜΙΛΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.
Από το Νοέμβριο 2009, είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: