Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση της Πρότασης Προοπτικής


ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ:
Η «μεγάλη φίλη» των μεγαλοστελεχών και διευθυντών!
3-10-2012
Μόλις έγιναν οι μειώσεις στους μισθούς μας από την επιχειρησιακή σύμβαση, η Διοίκηση ανακοίνωσε την ανανέωση των συμβάσεων 20 στελεχών (Δ. Τύπου 28-9-2012) υπενθυμίζοντας την ευνοϊκή μεταχείριση που τους προσφέρει εδώ και χρόνια.
Συγκεκριμένα, το ΔΣ της Εθνικής αποφάσισε να παρατείνει μέχρι τις 31/12/2013 τις συμβάσεις 9 Γενικών Διευθυντών και 7 Βοηθών Γενικών Διευθυντών και να μετατρέψει 4 συμβάσεις (των κ.κ. Βρανά, Ασημόπουλου, Βραΐλα και Μπαλαμπάνη) σε συμβάσεις Ειδικού Συμβούλου Διοίκησης για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Φυσικά, η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν υπήρχε στην οθόνη των υπολογιστών των συναδέλφων, ενώ για άλλα ζητήματα η Εσωτερική Επικοινωνία σπεύδει να μας ενημερώσει την ίδια κιόλας ημέρα. Είναι προκλητική η στάση της Τράπεζας που κόβει τους δικούς μας μισθούς, ενώ ταυτόχρονα είναι «γενναιόδωρη» με μια χούφτα μεγαλοστελέχη. Αλήθεια, πόσο είναι το κόστος γι αυτές τις συμβάσεις;

Η ηγεσία του Συλλόγου που συμφώνησε και υπέγραψε τη Σύμβαση (ΔΗΣΥΕ – ΔΑΚΕ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ) σίγουρα το γνώριζε αυτό. Δεν περιμένουμε φυσικά να αντιδράσουν και σ αυτή την πρόκληση της Εθνικής. Για τα μάτια του κόσμου ίσως βγάλουν μια ανακοίνωση, το πιθανότερο είναι να μην κάνουν ούτε αυτό. Πότε κατήγγειλαν αλήθεια την Τράπεζα για την αντεργατική της πολιτική; Πότε έκαναν κάτι για τους ενοικιαζόμενους συναδέλφους μας; Για τα εκατομμύρια ευρώ που ξοδεύονται σε προμήθειες και συμβάσεις με εταιρείες που παίρνουν έργα με αδιαφανή τρόπο; Για τις χιλιάδες απλήρωτες υπερωρίες και αδιάθετες άδειες των συναδέλφων, την κατάπτυστη στάση της υγειονομικής επιτροπής; Θυμίζουμε τις τοποθετήσεις πρώην βουλευτών και συνδικαλιστών σε θυγατρικές του ομίλου και περίοπτες θέσεις, που πέρασαν «στο ντούκου»..

Όπως η Τράπεζα ευνοεί μόνο τους μεγάλους διευθυντές (κάποιοι πέρσι πήραν αποζημίωση και ξαναπροσλήφθηκαν), έτσι και η ηγεσία του Συλλόγου εξασφαλίζει προνόμια μόνο για τους κυβερνητικο-εργοδοτικούς συνδικαλιστές και ικανοποιεί τα αιτήματα μόνο μιας μερίδας συναδέλφων που ‘ναι αγκυλωμένοι στις 3 παρατάξεις. Η λειτουργία του Συλλόγου παραμένει αντιδημοκρατική (ακόμα δεν έχουνε λάβει απάντηση στην επιστολή μας για τις αποσπάσεις των παρατάξεων, κρίσιμες αποφάσεις λαμβάνονται από το προεδρείο που συχνά συνεδριάζει κρυφά κλπ).

Οργανωνόμαστε και όλοι μαζί δημιουργούμε δομές αντίστασης στην αντεργατική επίθεση. Δεν κυνηγάμε τους στόχους που ακόμη και τώρα έχουν θράσος να μας βάζουν για να «κερδίζουν» μερικοί εκλεκτοί! Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τα εργασιακά μας δικαιώματα (ωράριο, άδειες κλπ), αντιστεκόμαστε στην εντατικοποίηση! Κανείς μόνος του! Να σηκώσουμε το ανάστημά μας! Να υπερβούμε τους «συνδικαλιστές» που εξασφαλίζουν μόνο τις καρέκλες τους, με τη δική μας συλλογική δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: