Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Η Πειραιώς εξαγοράζει τη Γενική Τράπεζα!

Δημοσιεύουμε ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη στους εργαζόμενους στη Γενική Τράπεζα (Societe Generale) την Παρασκευή. 

ΜΗΝΥΜΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Η Société Générale, έχοντας ήδη στηρίξει την Γενική τράπεζα ως βασικός της μέτοχος, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, τώρα αναζητά πλέον μια εναλλακτική στρατηγική γι’ αυτήν. Στο πλαίσιο της αναδιαμόρφωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, η Société Générale προχώρησε στη σύναψη οριστικής συμφωνίας με την Τράπεζα Πειραιώς, αναφορικά με την πώληση του μεριδίου των μετοχών της στη Γενική Τράπεζα. Η συναλλαγή αυτή ανοίγει το δρόμο προς μία νέα περίοδο για τη Γενική Τράπεζα, τους υπαλλήλους και τους πελάτες της, καθιστώντας την Γενική Τράπεζα μέρος ενός εκ των πιο σημαντικών, δυναμικών και καινοτόμων χρηματοπιστωτικών ομίλων στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας με την Τράπεζα Πειραιώς, η Société Générale πρόκειται να συμμετάσχει στην ανακεφαλαιοποίηση της Γενικής Τράπεζας μέσω προκαταβολής κεφαλαίων συνολικού ύψους €281 εκ. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις των αρμόδιων αρχών και αναμένεται να λάβει χώρα έως το τέλος του έτους. Σε αυτό το διάστημα, η διοίκηση της Γενικής Τράπεζας αλλά και οι δραστηριότητές της θα παραμείνουν ως έχουν. Τις επόμενες ημέρες θα δρομολογηθούν συναντήσεις, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, ώστε η συμφωνία να παρουσιαστεί και να συζητηθεί με περισσότερες λεπτομέρειες και να μπορέσετε να θέσετε όποιες ερωτήσεις/απορίες έχετε.
Οι διοικήσεις της Société Générale και της Γενικής Τράπεζας και η Τράπεζα Πειραιώς παραμένουν πλήρως προσηλωμένες στη διασφάλιση της καλύτερης δυνατής μετάβασης προς τη νέα αυτή εποχή μετασχηματισμού και ανάπτυξης της Γενικής Τράπεζας, προς όφελος του προσωπικού και των πελατών της. Η αφοσίωση σας στους πελάτες και η στήριξη που παρείχατε τα τελευταία δύσκολα χρόνια είχαν ουσιαστική σημασία, και θα συνεχίσουν να αποτελούν καθοριστικό παράγοντα τόσο κατά τη μεταβατική αυτή περίοδο, όσο και στην μετέπειτα εποχή, στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε καθέναν από εσάς ξεχωριστά για την αφοσίωση, τον επαγγελματισμό και την ακεραιότητα του, στοιχεία χάρη στα οποία πιστεύουμε ότι η συνεργασία μας τα τελευταία οκτώ χρόνια αποτέλεσε προνόμιο και τιμή για εμάς, και τα οποία θα αποτελέσουν τον ακρογωνιαίο λίθο για την περαιτέρω ανάπτυξη της Γενικής Τράπεζας στο μέλλον.
Με ειλικρινείς χαιρετισμούς,
François Turcot
Διευθύνων Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: