Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση Για Τις Συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη


Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις συλλήψεις ενός δασκάλου συνδικαλιστή (μέλος ΔΣ Β’Συλ. Εκπαιδευτικών Α’βάθμιας Θεσ/νίκης, πρώην μέλος ΔΣ ΔΟΕ) και δυο εργατών των ΟΤΑ  που συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έξω από το κτίριο στη Δ.Ε.Θ. όπου πραγματοποιούνταν η 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση με θέμα το ξεπούλημα βασικών υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε με την ευκαιρία της επίσκεψης του ντόπιου επιτηρητή της Μέρκελ στην Ελλάδα Φούχτελ και του γερμανού προξένου στη Θεσσαλονίκη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της τροϊκανής συγκυβέρνησης συνέβη μία μέρα πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου και ότι οι διωκόμενοι αγωνιστές συνελήφθησαν κατόπιν εορτής, ο μεν δάσκαλος μέσα στην αυλή του σχολείου (!) και οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ έξω από το δημαρχείο, την ώρα που έπιναν καφέ, προκειμένου να διωχθούν με τη διαδικασία του αυτόφωρου.
Ακόμη χειρότερα η κυβέρνηση διέταξε η δίκη να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, μακριά από την συμπαράσταση των αγωνιζόμενων με παρουσία των ασφαλιτών, των μόνων συμμάχων που της έχουν απομείνει.
Οι διώξεις, κατά παραγγελία της γερμανικής αντιπροσωπείας των Φούχτελ, Ράϊχενμπαχ και ΣΙΑ, όχι απλά δεν μας φοβίζουν, αλλά εξοργίζουν κάθε εργαζόμενο, κάθε αγωνιζόμενο. Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε προσαγωγή, δίωξη και καταστολή των εργατικών αγώνων και των ταξικών συνδικαλιστών. 
Η Πρόταση Προοπτικής καλεί τους εργαζόμενους, την νεολαία, τα σωματεία, να εκδηλώσουν με μαζικό τρόπο την συμπαράστασή τους στους διωκόμενους αγωνιστές.
Καλούμε το ΣΥΕΤΕ και την ΟΤΟΕ να εκδώσουν ανακοινώσεις καταδίκης των συλλήψεων και αλληλεγγύης στους συλληφθέντες.
Το λαϊκό και εργατικό κίνημα έχει την δύναμη να συντρίψει και αυτήν την άθλια συγκυβέρνηση και τους μηχανισμούς καταστολής της.
Απαιτούμε να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες εναντίον τους.
Όλοι στους δρόμους – όλοι στον αγώνα!
Κάτω η σύγχρονη χούντα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ!
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: