Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα για τις Εκδικητικές Μετακινήσεις Προσωπικού από την ICAP


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
29-6-2012
Συναδέλφισσες, -οι,
Σε αντίποινα προχωράει η ICAP προς τους συναδέλφους που τόλμησαν να κάνουν καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας μετά την μονομερή περικοπή των μισθών τους. Μετά από 4 έως 6 χρόνια δουλειάς στην Διεύθυνση Κτηματικής Πίστης της Εθνικής Τράπεζας με αντικείμενο δουλειάς τον επεξεργασία αιτήσεων στεγαστικών δανείων, τους μετακινεί στο τηλεφωνικό κέντρο του Μοσχάτου, στο τμήμα Collection, τηλεφωνικές κλήσεις για συλλογή ληξιπρόθεσμων οφειλών. Είναι γνωστές οι συνθήκες εργασίας στο τηλεφωνικό κέντρο της Εθνικής, οι εξοντωτικοί ρυθμοί εργασίας, η χρονομέτρηση των διαλειμμάτων και της τουαλέτας, συνθήκες που θα έκαναν οποιοδήποτε εργαζόμενο να εύχεται να απολυθεί.
Η ιστορία από την αρχή έχει ως εξής: η εταιρεία στις αρχές του χρόνου (2012) καλεί όσους συναδέλφους έχουν την ειδικότητα του χειριστή Η/Υ να υπογράψουν αλλαγή σύμβασης με ειδικότητα υπαλλήλου γραφείου, υποσχόμενη προφορικά ότι δεν θα έχει κανένα αντίκτυπο στις αποδοχές τους. Έχει προηγηθεί η μείωση ωραρίου κατά μία ώρα και η αντίστοιχη μείωση μισθού τον Ιούνιο του 2011. Σε λιγότερο από δύο μήνες καλεί εκ νέου τους εργαζόμενους για να υπογράψουν νέα τροποποίηση για μείωση μισθού. (Έχει μεσολαβήσει η έκδοση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου της 28/2/2012, από την κυβέρνηση Παπαδήμου - ΠΥΣ6 -  που έδωσε το σύνθημα στους εργοδότες για μειώσεις μισθών.) Αυτή τη φορά κάποιοι δεν υπογράφουν και προβαίνουν σε καταγγελίες στην Επιθεώρηση εργασίας. Οι αποφάσεις στις κατά τόπους επιθεωρήσεις δικαιώνουν τους εργαζόμενους γνωμοδοτώντας ότι πρέπει να καταβληθεί ο μισθός χωρίς τις περικοπές. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας στην τελευταία στην τελευταία συνάντηση παραδέχεται ενώπιον του επιθεωρητή εργασίας ότι «έγινε λάθος» και η μείωση έγινε «εκ παραδρομής». Αυτό όμως δεν την εμποδίζει να τους καλέσει τηλεφωνικά για να τους ανακοινώσει ότι από Δευτέρα αλλάζουν τμήμα. Επιλέγουν να μετακινήσουν μόνο τους συγκεκριμένους τέσσερις συναδέλφους που είχαν προχωρήσει σε καταγγελία.
Νομίζουν ότι με τις συγκεκριμένες μετακινήσεις θα δώσουν το μήνυμα ότι όποιος αντιδρά και δεν υπακούει πειθήνια και χωρίς αντιρρήσεις στις αποφάσεις της Διοίκησης δεν έχει καλή κατάληξη. Χρησιμοποιούν το διευθυντικό τους δικαίωμα όχι για να προάγουν και να διευκολύνουν την παραγωγική διαδικασία αλλά για να «σωφρονίσουν» τους εργαζόμενους και να υποτάξουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας.
Καταγγέλλουμε τις προσπάθειες της Διοίκησης της ICAP για εκφοβισμό και τρομοκράτηση των συναδέλφων. Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έχει το δικό της μερίδιο ευθύνης αφού όλα τα παραπάνω διαδραματίζονται εντός της τράπεζας. Περιμένουμε από όλους τους Συλλόγους Εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα να τοποθετηθούν πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και να δείξουν την συμπαράστασή τους.
Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή
Του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα. 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΑΕΕΓΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ


Αγαπητέ κε Θεόκλητε,


Φανταζόμαστε ότι η προσφώνηση που επιλέξατε να μας προσφωνήσετε δηλαδή "φίλοι και φίλες" μάλλον απέχει αρκετά από την πριν λίγες μέρες προσφώνησή σας σαν "συνεργάτες". Δυστυχώς, για σας το προσωπικό αυτής της Εταιρίας δεν αντιπροσώπευε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Μάλλον μας βλέπατε σαν δουλοπάροικους που προσπαθούσαν μόνιμα να κλέψουν την περιουσία σας που προσπαθούσατε να προστατέψετε με διάφορους επιστάτες που μας επιβάλατε, θεωρώντας ότι έχετε την καλύβα του μπάρμπα Θωμά. Όταν πήραμε χτες την αποχαιρετιστήρια επιστολή σας με την οποία μας αποδείξατε για μια ακόμα φορά το ότι δεν αποκτήσατε την παραμικρή επαφή με την Εταιρία μας. Προκλητικός όπως πάντα, προσπαθήσατε να μας παρουσιάσετε το μαύρο άσπρο προκαλώντας την νοημοσύνη όλων των εργαζόμενων (άντε καλά, με μια δυο εξαιρέσεις) τούτης της Εταιρίας. 
Επειδή λοιπόν δεν επιλέξατε ούτε αυτή την στιγμή της αποχώρησης να σιωπήσετε, θα θέλαμε να σας θυμίσουμε τα ανδραγαθήματά σας σ' αυτή την Εταιρία που σας ανέθεσαν να διοικείτε. 
Κατ' αρχήν να ξεκινήσουμε από τα ευχάριστα: Δεν καταφέρατε να διαλύσετε εντελώς αυτή την εταιρία παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλατε.
Δεν καταφέρατε να την καταβαραθρώσετε εντελώς στα μάτια και στην συνείδηση των πελατών μας.
Η Εταιρία άντεξε την επέλαση σας καθώς και των εγκάθετων που φέρατε μαζί σας. Και αυτό αποδεικνύει το μεγαλείο της Εθνικής Ασφαλιστικής και την ικανότητά της να προχωράει 121 χρόνια τώρα κόντρα σε αυτούς προσπαθούν να την μικρύνουν. 
Στην επιστολή σας μας επισημαίνετε ότι "υπήρξε πάντα διάθεση συνεργασίας", ότι "μπορέσαμε να διατηρήσουμε τη θέση μας", ότι υπήρχε "συλλογική αντίληψη"… 
Φαιδρότητες…

Θέλουμε επιγραμματικά να καταγράψουμε στιγμές της αλήστου μνήμης διοίκησης σας:

- Η παραγωγή μειώνεται ( χαρακτηριστικά χάσαμε μέσα σε ενάμισυ χρόνο 415.000 αυτοκίνητα) όχι μόνο λόγω της κρίσης αλλά κυρίως λόγω της πολιτικής σας να μην εξυπηρετούνται τα δίκτυα πωλήσεων και οι πελάτες μας.
- Εξαπολύσατε ένα κυνήγι των υπαλλήλων της Εταιρίας με στόχο την απαξίωσή τους γιατί θεωρούσατε ότι όλοι είμαστε άχρηστοι και κλέφτες.
- Φέρατε ανθρώπους εντελώς άσχετους με το ασφαλιστικό αντικείμενο
- Φέρατε μια στρατιά συμβούλων που με μια δυο εξαιρέσεις απλά εισέπραξαν τις αμοιβές τους και νόμιζαν ότι παρήγαγαν έργο - τρομάρα τους-. Ελπίζουμε ότι θα έχετε βέβαια την ευαισθησία να τους συστήσετε να παραιτηθούν μαζί σας.
- Διώξατε άξια στελέχη που τώρα βρίσκονται σε επιτελικές θέσεις σε ανταγωνίστριές μας εταιρίες.
- Κυνηγήσατε τους εργαζόμενους μέσω Icap. Τους μειώσατε το μισθό σε εξευτελιστικά επίπεδα, απολύοντας όποιον τόλμησε να σας αντισταθεί.
- Κόψατε τα έξοδα δημοσίων σχέσεων σε όλα τα στελέχη. Όλα είπαμε; Όχι βέβαια. Εσείς και ο κος Κατσουρίδης είχατε free έξοδα χωρίς όριο.
- Απολύσατε το σύνολο των εισπρακτόρων της Εταιρίας και μάλιστα ακόμα και μέχρι χτες θεωρούσατε ότι βελτιώσατε τις εισπράξεις. Αγνοήσατε ότι ο εισπράκτορας ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην Εταιρία και τον πελάτη, ήταν αυτός που προσπαθούσε να σώσει την παραγωγή, παραγωγή που με τις ταχυπληρωμές ακυρώνεται σωρηδόν.
- Εγκαταστήσατε ένα σύστημα ρουφιανιάς, επιβραβεύοντας όσους σας "έδιναν" εργαζόμενους και ικανοποιούσαν την εικόνα που θέλατε να έχετε για το προσωπικό της Εταιρίας.
- Φέρατε νεοσύστατη εταιρία security για να κάνετε τα κεντρικά γραφεία φρούριο, εκτινάσσοντας το κόστος ασφάλειας στα ύψη. Πληρώνετε εξτρά ειδικούς "συμβούλους ασφαλείας" χωρίς κανένα λόγο εκτός από την ενίσχυση του εισοδήματος των ανθρώπων αυτών.
- Επιδιώξατε να στείλετε στην φυλακή μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.
- Πετάξατε παράνομα τους εκπροσώπους των εργαζομένων έξω από το Δ.Σ. της Εταιρίας και όλοι μας καταλαβαίνουμε τους λόγους. Η αδιαφάνεια ήταν πάντα ένα χαρακτηριστικό της διοίκησής σας.
- Προσπαθήσατε λυσσαλέα να κόψετε τους μισθούς μας γιατί θεωρούσατε ότι παίρναμε προκλητικά πολλά λεφτά. Δυστυχώς δεν τα καταφέρατε χάρη στην ενότητα των συναδέλφων γύρω από τον Σύλλογο.
- Καθημερινά στις επαφές σας με όλα τα στελέχη της Εταιρίας με έναν προκλητικό και πολλές φορές χυδαίο τρόπο επιλέγατε σαν τρόπο διοίκησης τον φόβο.
- Δεν κάνατε τίποτα για την ανάπτυξη της Εταιρίας. Αντίθετα καταφέρατε να διώξετε έναν σημαντικό αριθμό πρακτόρων και να έρθετε σε αντιπαράθεση με τα περισσότερα γραφεία ζωής. Αποτέλεσμα: Να μεταφέρεται παραγωγή σε άλλες Εταιρίας αποκλειστικά χάρη σε σας!
- Αντιμετωπίσατε τους πελάτες και το δίκτυο πωλήσεων σαν δανειολήπτες με καταστροφικά αποτελέσματα.

Αγαπητέ "φίλε",,

Είναι η πρώτη φορά που φεύγει Διοίκηση και το σύνολο του προσωπικού χαίρεται τόσο πολύ. Ακόμα και με την αποχώρηση της προηγούμενης Διοίκησης που προσπάθησε να μας ξεπουλήσει δεν υπήρξε τέτοιος στεναγμός ανακούφισης.

Θα θέλαμε όμως να σας ενημερώσουμε ότι ακόμα και σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία καταφέρατε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό: Δώσατε στους υπαλλήλους, στο παραγωγικό δίκτυο το δικαίωμα να ελπίζουν ξανά. Να ελπίζουν σε μια Εταιρία που θα στοχεύει στην εξυπηρέτηση του πελάτη και που θα σέβεται πάνω απ' όλα τους ανθρώπους της.
Σας ευχαριστούμε γι' αυτό.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Συνάντηση Προεδρείου ΣΥΕΤΕ με Δ/νοντα Σύμβουλο

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης έγινε έκτακτη συνάντηση του Προεδρείου του ΣΥΕΤΕ με τον κ. Ταμβακάκη, όπως ζήτησε ο ίδιος έκτακτα χθες το μεσημέρι. Το θέμα ήταν οι διαπραγματεύσεις για την επιχειρησιακή σύμβαση. Προφανώς θα συζητηθεί στο ΔΣ του ΣΥΕΤΕ που θα αρχίσει σε λίγη ώρα και θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους.

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Σύγκληση ΔΣ ΣΥΕΤΕ, 27-28 Ιουνίου


Τηv Τετάρτη 27 & Πέμπτη 28/6/2012  και  ώρα 9.00 π.μ. θα συγκληθεί το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ στα γραφεία του Συλλόγου μας, με τα εξής θέματα:

1.-     Γενική Συνέλευση ΕΤΕ
2.-     Πρόγραμμα δράσης ΣΥΕΤΕ
3.-     Οικονομικά
4.-     Διάφορα
5.-     Νέα μέλη

Όποιος συνάδελφος θέλει, μπορεί να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση. 

Ανακοίνωση σωματείου ενοικιαζόμενων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
  22-6-2012 
Συνάδελφοι -ισσες,  
Χρειάστηκαν τρεις συναντήσεις στην Επιθεώρηση Εργασίας μετά από ισάριθμες καταγγελίες συναδέλφων, για να αναγνωρίσει η ICAP το «λάθος» στο οποίο είχε περιπέσει περικόπτοντας μονομερώς τις αποδοχές υπαλλήλων της. Και στις τρεις περιπτώσεις είχε γίνει μείωση χωρίς οι εργαζόμενοι να έχουν υπογράψει τροποποιητική σύμβαση.
 Ο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι «εκ παραδρομής» μείωσε τις αποδοχές στην υπάλληλο και δεσμεύτηκε ενώπιον του επιθεωρητή εργασίας ότι θα αποκαταστήσει άμεσα την διαφορά καταβάλλοντας στην επόμενη μισθοδοσία ό,τι είχε περικοπεί αναδρομικά από τον Φεβρουάριο, και ότι στο εξής η μισθοδοσία θα καταβάλλεται στο ύψος που ήταν τον Ιανουάριο του 2012.
 Όταν η εταιρεία βρέθηκε στην θέση να συζητά με τους υπαλλήλους της, παρουσία των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων, κρίθηκε αντικειμενικά η ορθότητα των όποιων επιχειρημάτων της. Στις τρεις συναντήσεις στις Επιθεωρήσεις Εργασίας Αθήνας και Καλλιθέας, παραβρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων, εκπρόσωποι του Ε.Κ.Α. (Εργατικού Κέντρου Αθήνας), της Ο.Ι.Υ.Ε. (Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας), μέλος του ΔΣ του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. (Συλλόγου Εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας) και η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ. (Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα). Όταν τα επιχειρήματα της εταιρείας τέθηκαν στην βάσανο της αντιπαράθεσης με τις τεκμηριωμένες θέσεις του νομικού μας συμβούλου απεδείχθη ότι η ερμηνεία των νόμων και των ερμηνευτικών εγκυκλίων του Υπουργείου Εργασίας γινόταν δυστυχώς κατά το δοκούν σεβόμενη μόνο τα συμφέροντα του εργοδότη. Είναι φανερό ότι πάνω στα λείψανα του εργατικού δικαίου, - μετά τις επιθέσεις των δύο μνημονίων-  εφευρίσκονται ερμηνείες που δίνουν πλήρη ασυλία στην πλευρά των εργοδοτών, πατώντας στην άγνοια επί νομικών ζητημάτων και στον φόβο των εργαζομένων ότι θα χάσουν την δουλειά τους.
 Ενωμένοι νικάμε τον φόβο, συλλογικά αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις, με αλληλεγγύη θα κερδίσουμε το μέλλον μας.
 Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή
Του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα.

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Οι υπηρέτες του μνημονίου επέστρεψαν σε θυγατρικές της Τράπεζας

 Όπως είναι σε όλους γνωστό, η εργοδοσία μας  λειτουργούσε πάντα με διαφάνεια, αδιάβλητες διαδικασίες και  σεβασμό στην δεοντολογία.
      Με βάση αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια, η Εθνική Τράπεζα τοποθετεί στις 6/6/2012 με τρεις διαδοχικές Πράξεις Διοικήσεως, τους  εκλεκτούς συναδέλφους και πρώην βουλευτές Πρωτόπαππα, Κουσελά και Καρύδη, σε ιδιαίτερα απαιτητικές και  νευραλγικής σημασίας θέσεις-κλειδιά (όπως πχ την Πανγαία και την Εκτενεπόλ),  ώστε να αξιοποιήσει την τεράστια εμπειρία και ικανότητά τους.
   Ίσως εκεί καταφέρουν να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους και συνεχίσουν το θεάρεστο έργο της καταστροφής το οποίο δεν ολοκλήρωσαν ως βουλευτές.  Όλα αυτά βέβαια με αμοιβές υψηλών κλιμακίων όπως τους αρμόζει.  Ίδωμεν!

          Αγαπημένοι μας,
      Μη στεναχωριέστε. 
 Ο λαός μπορεί να σας απέλυσε, αλλά οι αγκάλες της μαμάς Τράπεζας είναι πάντα ανοιχτές για τα καλύτερα παιδιά της.
 Ειδικά γι΄αυτά που έκαναν το εργατικό δίκαιο να τρέμει και να κλαίει - από συγκίνηση.

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ανάκληση Απόλυσης Συναδέλφου στο Κυλικείο του Γέρακα


Το χρονικό μιας ανακληθείσας απόλυσης μέσα από τις ανακοινώσεις του συλλόγου εργαζομένων στην ΕΘΝΟDATA, που δείχνει πώς η οργανωμένη, συλλογική δράση και η εργασιακή αλληλεγύη μπορούν να νικήσουν και να προστατέψουν τα εργατικά συμφέροντα καλύτερα από κάθε τι άλλο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟDATA
Αρ. Απ. Μ.Π.Πειρ. 21/10, Α.Μ. 4683, Ειδ.Αρ. 1395
 Τηλ. 6984-073435, Web: www.seethnodata.gr ,  email: somateioethnodata@gmail.com
 
12/6/2012
 

Συναδέλφισσες, -οι,

Σε συνέχεια της από 05/06/2012 Ανακοίνωσης του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνοdata σχετικά με την απόλυση εργαζόμενης στο κυλικείο του Γέρακα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κατόπιν των αντιδράσεων του Συλλόγου της Εθνοdata, της ΕΑΚ Γέρακα κλπ, η εταιρεία Γευσήνους ανακάλεσε την απόλυση υποσχόμενοι να τη μεταθέσουν σε κυλικείο στον ΟΤΕ.
Το θέμα δεν έχει κλείσει εφόσον δεν έχει υπάρξει ακόμα νέα πρόσληψη και η εργαζόμενη βρίσκεται σε άδεια άνευ αποδοχών μέχρι νεωτέρας.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνοdata 

5/6 /2012

Συνάδελφοι, -ισσες,
Η εταιρία "Γευσήνους" η οποία διαχειρίζεται το κυλικείο της εταιρίας απέλυσε την προηγούμενη βδομάδα αναιτιολόγητα και αιφνιδιαστικά την Μαρία Πανταζή (από το κυλικείο του Ισογείου στο κτίριο του Γέρακα), παρά τη υπόσχεση ότι θα προσλάβει και θα κρατήσει τους εργαζόμενους από τον προηγούμενο εκμισθωτή.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνοdata, μπροστά στην εξέλιξη αυτή καλεί τους συναδέλφους να σταματήσουν άμεσα την οποιαδήποτε αγορά από το κυλικείο της εταιρίας μέχρι να επαναπροσληφθεί η Μαρία.
Το δικαίωμα στην εργασία δεν είναι προς διαπραγμάτευση.

Συναδελφικά

Το ΔΣ
του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνοdata.

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Πρόκληση οι μισθοί του ΔΣ της ΕΤΕ..

Η ίδια η Τράπεζα δημοσιεύει με αφορμή την τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων τους μισθούς και τις αποδοχές συνολικά των μελών του ΔΣ της Τράπεζας.. Προτείνει μείωση φυσικά κατά 10 ή 15%.. σε μισθούς που ξεπερνούν τις 10000 το μήνα.. Και μόνο 9000 το χρόνο να δίνονται για τις παραστάσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο..
Ο ΣΥΕΤΕ θα πάρει θέση για όλο αυτό; Για ποιους μας ζητάνε μείωση των αποδοχών μας και των μισθών των 1000-2000 το μήνα;; Τι θέση θα πάρει στη ΓΣ ως μεγαλομέτοχος; Τι θέση θα πάρουν τα ασφαλιστικά ταμεία; Θα αποκαλύψουν τους μισθούς δημοσίως, όταν η ίδια η Τράπεζα ανακοινώνει και όλοι ξέρουν ότι υπάρχουν κι άλλες πολλές παροχές που δεν ανακοινώνονται (αυτοκίνητα, κάρτες κλπ);

Συνάδελφοι, δείτε εδώ την ανακοίνωση για τη ΓΣ:
 http://www.nbg.gr/wps/wcm/connect/db2714004b87e859ad9cfd48e558285c/%CE%A3%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%91%CF%80%CE%BF%CF%86%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD_%CE%A3%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%94%CE%A3%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%98%CE%B5%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%97%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82%CE%94%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B7%CF%82_28_06_2012+GR+Final.pdf?MOD=AJPERES&CACHEID=db2714004b87e859ad9cfd48e558285c

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Συνέχεια των «διαβουλεύσεων» για τη μισθολογική υποβάθμιση..

4-6-2012
Κατά τη διάρκεια του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ της 28ης Μαΐου, με κύριο θέμα και τις προτάσεις της Διοίκησης για μειώσεις των αποδοχών μας, ενημερωθήκαμε επίσημα για τις συναντήσεις μεταξύ Προεδρείου και Διοίκησης.

Στο εν λόγω ΔΣ, η ΔΗΣΥΕ, εξαπατώντας τους ψηφοφόρους της και ταυτόχρονα προδίδοντας το σύνολο των συναδέλφων, εξέφρασε την άποψη ότι, λόγω της δυσμενούς περιόδου που διανύουμε ως χώρα, από οικονομικής πλευράς, είναι προτιμότερο, στις διαπραγματεύσεις με τη Διοίκηση, να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με την ελάχιστη δυνατή μείωση!
Δηλαδή, έχοντας διανύσει μόνο μερικές ημέρες από την ανάδειξή της ως πρώτη παράταξη στις πρόσφατες εκλογές του Συλλόγου, με βασικό προεκλογικό της σύνθημα τη ΜΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΕΙΩΣΗΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ, πρότεινε ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η ΔΑΚΕ, που επιτέθηκε μάλιστα σε όποιον διαφώνησε με τη βιασύνη για συμφωνία σε μειώσεις ως «μη προσγειωμένο», αλλά και η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ που απλά πρότεινε συμπληρωματικά να προσπαθήσει ο σύλλογος να συλλέξει με τη βοήθεια συναδέλφων σε διάφορες διευθύνσεις τα στοιχεία εκείνα που επιμένει να μας αποκρύπτει η διοίκηση, εμμένοντας στην απαίτησή της για μειώσεις μισθών. Και όλα αυτά τη στιγμή που ο κ. Βρανάς έχει δηλώσει ρητά στο Προεδρείο ότι δε θα παρέχει σχεδόν το σύνολο των στοιχείων που ζητήθηκαν. Πόσο μεγάλη θεωρείτε συνάδελφοι την πιθανότητα η Διοίκηση να έχει κάνει «λάθος» στους υπολογισμούς αυτού του «ποσού προς εξοικονόμηση»? Ποιος θεωρεί ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι η «τρύπα» των 100.000.000 €?

Θα περίμενε κανείς από τη ΔΑΣ να υποστηρίξει τη θέση αυτή, όμως οι εκπρόσωποί της, ενώ αρχικά φάνηκαν κατηγορηματικά αντίθετοι στην αποδοχή των μειώσεων και τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, τελικά συμφώνησαν κι εκείνοι και υπερψήφισαν από κοινού με ΔΗΣΥΕ, ΔΑΚΕ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ την ίδια πρόταση, ενώ την ίδια στάση κράτησε και η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, όπως και οι συνάδελφοι Μότσιος-Ντεκουμές. Δυστυχώς, η «Ιερά Συμμαχία» του ΣΥΕΤΕ όλο και διογκώνεται! Οι παρατάξεις που «τα βρήκαν», ξεχνούν το ψήφισμα της ΓΣ του ΣΥΕΤΕ πριν 2 μήνες κατά της μείωσης μισθών και υπέρ της Γενικής Συνέλευσης. Ξεχνούν τα κείμενα των καταστημάτων πριν λίγους μήνες. Μην τους αφήσετε να μας ξεπουλήσουν!!!!

Η μοναδική επιλογή του Συλλόγου, εάν θέλει να φανεί αντάξιος του ρόλου και της εμπιστοσύνης των συναδέλφων που τον ανέδειξαν για την υπεράσπιση τους, είναι η άρνηση της συνέχισης των διαπραγματεύσεων για μισθολογικές μειώσεις των εργαζομένων.

Η θέση που υποστηρίξαμε ως Πρόταση Προοπτικής στο εν λόγω Δ.Σ. ήταν:
1.    Υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης πρέπει να γίνει - άλλωστε με ευθύνη της ΔΗΣΥΕ δεν έχει υπογραφεί από το 2009 -, στη βάση όμως πρότασης που θα καταθέσει ο Σύλλογος, και όχι μόνο η Διοίκηση! Αυτός είναι ισότιμος διάλογος.
2.    Πρέπει να γίνει έκτακτη Γ. Συνέλευση ή συνελεύσεις ανά νομό άμεσα, και έτσι συμφωνήσαμε στην πρόταση της Ενιαίας για 2ωρη στάση εργασίας μια μέρα αυτής της βδομάδας και συνελεύσεις παντού.
Είναι φυσικά αδιανόητο όλα αυτά να γίνουν εν αγνοία του συνόλου των εργαζομένων στην ΕΤΕ, οι οποίοι επιβάλλεται να εκφράσουν την άποψή τους σε ένα θέμα που, αν μη τι άλλο, αφορά στην επιβίωση τους!
Θα επαναλάβουμε ότι είμαστε αρκετά επιβαρημένοι από τους άδικους φόρους και τα χαράτσια που μας επιβάλλουν. Δεν μπορούμε να υποστούμε μείωση του εισοδήματός μας ούτε κατά 1 €, τη στιγμή που τα έξοδα μόνο για τα απολύτως απαραίτητα και την αξιοπρεπή διαβίωσή μας όλο και αυξάνονται! Τη στιγμή που οι αποδοχές των διευθυντών, των Συμβούλων και όλης της Διοίκησης που τόσα χρόνια θησαύριζαν από τη δική μας δουλειά παραμένουν προκλητικά υψηλοί, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συναινέσουμε στην ΕΥΚΟΛΗ και ΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ της εργοδοσίας!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Τα σωματεία δεν είναι για να τα βρίσκουν με τους εργοδότες, αλλά για να αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Να συγκρούονται όταν η άλλη πλευρά σου κηρύσσει τον πόλεμο. Όχι για να βάζουν την υπογραφή τους στην καταδίκη μας.
Στο χέρι μας είναι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και να βγούμε νικητές. Σύνθημά μας ο ΑΓΩΝΑΣ μέσω της ΜΑΖΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ και της ΕΓΚΑΙΡΗΣ, ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ με όλες τις μορφές, που οι ίδιοι θα αποφασίσουμε, ενάντια στα ύπουλα και παράλογα σχέδια της Διοίκησης. Ένας τέτοιος αγώνας είναι φόβητρο για τη Διοίκηση και γι αυτό θέλει να πάρει τη συμφωνία του Συλλόγου. Ένα τέτοιο εργατικό κίνημα φοβάται η κυβέρνηση, η Τρόικα και όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα.
Σε αυτόν το δρόμο σας καλούμε να βαδίσουμε μαζί, των ανυποχώρητων ακηδεμόνευτων συντονισμένων αγώνων. Ως τη νίκη!

     
Τακτικό μέλος ΔΣ: Ξιφαρά Μαρία (Σόλωνος) 6974861242, 2103695042 (25042)
Αναπλ. Μέλος ΔΣ: Βουδιγάρη Έλλη (Πλ. 25ης Μαρτίου Νίκαιας) 6977564578, 2104934911