Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ 2/3 !

Το Σάββατο 2 Μάρτη στις 10 στο Κεντρικό κατ/μα (Αιόλου) είναι η προγραμματισμένη Γ. Συνέλευση του Συλλόγου. Δεν είναι όμως και δεν πρέπει να είναι μια από τα ίδια. Μας αφορά όλους. Νέους και παλιούς. Η έγκριση ή μη των πεπραγμένων του ΔΣ και του οικονομικού απολογισμού και προϋπολογισμού δεν είναι υπόθεση των παρατάξεων, αλλά όλων των μελών του συλλόγου.
Γι αυτό, σας καλούμε όλους να ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ τα Πεπραγμένα και τον Οικονομικό Απολογισμό της πλειοψηφίας του ΔΣ. Να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους όσους άλλα έλεγαν πριν τις εκλογές του Συλλόγου πέρυσι κι άλλα έπραξαν. Να επιβάλουμε τη θέληση της πλειοψηφίας των συναδέλφων. Καταψηφίζουμε αυτούς που:
  • Υπέγραψαν τον Αύγουστο επιχειρησιακή σύμβαση με τη Διοίκηση, με μειώσεις μισθών 8–15%, χωρίς καμιά αγωνιστική κινητοποίηση, κάνοντας δώρο στην Εθνική και γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια το ψήφισμα της προηγούμενης Γ. Συνέλευσης «δεν υπογράφουμε μειώσεις μισθών» και τα δεκάδες μηνύματα συναδέλφων και μετά πανηγύριζαν!
  • Αρνήθηκαν να συγκαλέσουν Έκτακτη Γ. Συνέλευση για τη σύμβαση, παρά τις 800 υπογραφές συναδέλφων και τις πάνω από 30 επιστολές ΕΑΚ, με τη δικαιολογία ότι «δεν υπήρχε πια λόγος».
  • Ψήφισαν στο Ταμείο Αυτασφάλειας πριν λίγες μέρες για μείωση του εφάπαξ κατά 15% για όλους τους συν/φους που συνταξιοδοτήθηκαν από 1/1/12, μετά από μυστικές διαπραγματεύσεις με την Τράπεζα.
  • Αδρανούν σε εγκληματικό επίπεδο για το ΤΥΠΕΤ και το Ταμείο Επικούρησης, το οποίο με μαθηματική ακρίβεια σε λίγο δεν θα έχει να πληρώσει επικουρικές συντάξεις.
  • Δεν έχουν αποκαλύψει τις επιπτώσεις της εθελουσίας και της συγχώνευσης, δια της σιωπής και της αδράνειάς τους έχουν αφήσει ανενόχλητη τη Διοίκηση να προχωρά.
  • Δεν ασχολήθηκαν με τις μειώσεις μισθών (3 φορές μέσα στη χρονιά) και τις απολύσεις ενοικιαζόμενων συναδέλφων μας. Αρνούνται να τους καλύψουν συνδικαλιστικά.
  • Δεν αντέδρασαν στις αντεργατικές επιλογές της Τράπεζας (περικοπή επιδομάτων στο Γέρακα, περικοπή ανθυγιεινής άδειας, εγκύκλιο για αναρρωτικές άδειες κλπ).
  • Έχουν δεχθεί τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, την πρόσληψη Συμβούλων και μεγαλοστελεχών από την αγορά, την εκχώρηση εργασιών και το πάρτι εκατομμυρίων ευρώ με εταιρείες μέσω διαφόρων συμβάσεων.
  • Λειτουργούν το Σύλλογο με αντιδημοκρατικό και γραφειοκρατικό τρόπο (1 χρόνο μετά τις εκλογές και παρά τις αλλαγές των ποσοστών, μοίρασαν αποσπάσεις και γραμματείες όπως ήθελαν), καθιστώντας το ΔΣ «διακοσμητικό», παραβιάζοντας το καταστατικό του ΣΥΕΤΕ, λειτουργώντας με Προεδρείο αποκλεισμών.
  • Κρατούν για τους εαυτούς τους οικονομικά και άλλα θεσμικά προνόμια, συμβάλλοντας στην απαξίωση του συνδικαλισμού και στη δημιουργία συνδικαλιστικής αριστοκρατίας.
  • Έχουν νεκρώσει κάθε διαδικασία βάσης, έχουν συμβάλει στην απογοήτευση και αδιαφορία των εργαζομένων για τις συλλογικές διαδικασίες (ΕΑΚ, νομαρχ. παραρτήματα, συνελεύσεις), δεν κάνουν ούτε τα αυτονόητα για την οργάνωση και περιφρούρηση των απεργιών.
Συνάδελφοι, η στιγμή είναι κρίσιμη. Η κλαδική σύμβαση έληξε. Οι τραπεζίτες θέλουν νέες μειώσεις μισθών και αύξηση ωραρίου. Η εθελουσία και η συγχώνευση απειλούν τις θέσεις εργασίας. Δεν μας ταιριάζει η παθητικότητα, η παραίτηση, η απογοήτευση. Δεν πρέπει να συνεχίσουμε να αναθέτουμε σε κάποιους «φωτισμένους» να μας εκπροσωπούν. Να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση των εργατικών μας δικαιωμάτων. Να αναζωογονήσουμε τη διαδικασία της Γ. Συνέλευσης με τη συμμετοχή μας.  Από μας εξαρτάται τι συνδικαλιστικό κίνημα θέλουμε. Έχουμε ανάγκη ένα άλλο σωματείο - εδώ και τώρα να προχωρήσουμε σε καταψήφισή τους και νέες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: