Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις 20 Φλεβάρη!

Η επέλαση των βαρβάρων στη ζωή μας συνεχίζεται με ακόμη πιο δραματικό τρόπο. Αν δεν τους σταματήσουμε, οι άνεργοι θα ξεπεράσουν τα 2 εκατομμύρια, οι μισθοί και οι συντάξεις θα γίνουν 300-500 ευρώ, εκατοντάδες χιλιάδες θα μείνουν χωρίς ρεύμα και σπίτι λόγω φόρων και χαρατσιών, ελάχιστοι προνομιούχοι θα χουν πρόσβαση σε υγεία και παιδεία,  και ο κατάλογος δεν έχει τέλος..
Όχι, δεν είναι ταινία τρόμου επιστημονικής φαντασίας. Ούτε κινδυνολογία. Η εξαθλίωση και η φτώχεια έχει χτυπήσει την πόρτα μεγάλου κομματιού του λαού. Και φυσικά τα μέτρα και τα μνημόνια συνεχίζονται από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, όπως επιτάσσει η Ε. Ένωση και το ΔΝΤ, όπως προστάζουν οι κεφαλαιοκράτες σε Ελλάδα και διεθνώς. Για να σωθούν τα κέρδη τους, θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές. Με τρομοκρατία περνούν νομοθετικά διατάγματα με τα οποία ξεπουλιέται ο δημόσιος πλούτος και καταργούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις. Με βία, καταστολή, ΜΑΤ και επιστρατεύσεις απεργών επιβάλουν τη θέλησή τους και προσπαθούν να κυβερνήσουν, αφού πια δεν έχουν νομιμοποίηση από το λαό για αυτήν την πολιτική.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες :
·        Στις 14 Φλεβάρη λήγει η κλαδική σύμβαση ΟΤΟΕ-τραπεζιτών. Στις 14 Μάη λήγει η μετενέργεια και αν δεν υπογραφεί καινούρια σύμβαση μέχρι τότε, η παλιά παύει να ισχύει οριστικά. Μένουμε ξεκρέμαστοι, χωρίς κλαδική, με ατομικές συμβάσεις, βορά στις ορέξεις των τραπεζιτών που αναμένεται να τα βάλουν όλα πια στο τραπέζι: βασικά επιδόματα, ωράριο, θεσμικές κατακτήσεις κλπ.
·        Ο κ. Τουρκολιάς στην τελευταία συνάντηση με το Σύλλογο έβαλε όλα τα θέματα στο τραπέζι: επικουρικό ταμείο, κανονισμός εργασίας, συγχώνευση, μειώσεις μισθών μέσω κλαδικής κλπ. Ζήτησε να «αλλάξουμε νοοτροπία».. Δεν του φτάνουν οι  μειώσεις μέσω επιχειρησιακής.
·      Η αναδιάταξη του τραπεζικού συστήματος δείχνει τι πραγματικά θέλουν οι τραπεζίτες: να παίρνουν τα δις της ανακεφαλαιοποίησης και ταυτόχρονα να επιβάλουν μέσω εξαγορών-συγχωνεύσεων εθελουσίες, απολύσεις, νέες μειώσεις μισθών (βλ. Ταχ. Ταμιευτήριο, Κύπρου, Αγροτική κλπ). Το παράδειγμα του Σάλλα τα λέει όλα.
Γι αυτό και εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να απεργήσουμε στις 20 Φλεβάρη:
Γιατί δεν δεχόμαστε νέα μείωση μισθών, νέα περικοπή στο εφάπαξ, το ΤΥΠΕΤ και τις συντάξεις, νέους φόρους και χαράτσια, απολύσεις ή εθελούσιες, με τις αντίστοιχες ζημιές για τα ταμεία μας.
Γιατί διεκδικούμε κλαδική συλλογική σύμβαση με αυξήσεις μισθών, απαγόρευση απολύσεων, λύση  για ασφαλιστικό και υγεία, κατάργηση ελαστικών εργασιακών σχέσεων, διασφάλιση εργ. δικαιωμάτων.
Ας αναρωτηθούμε όλοι τι μήνυμα θα στείλουμε με τη μαζική συμμετοχή. Είναι πραγματικά κίνδυνος γι αυτούς. Αποδείχτηκε ότι οι απεργίες με συμμετοχή 100% πραγματικά τους απειλούν και έχουν κόστος (μετρό, ναυτεργάτες). Η Απεργία δεν είναι υπόθεση λίγων. Μας αφορά όλους. Τα τελευταία ποσοστά απεργών (20-30%) δεν μας αντιστοιχούν, δίνουν το ελεύθερο στους τραπεζίτες να επιβάλουν την εργασιακή ζούγκλα που θέλουν. Κάτι ξέρει η κυβέρνηση που θέλει να φέρει νόμο που θα καθιστά την απεργία εξαιρετικά δύσκολη. Γι αυτό τις κηρύσσουν παράνομες και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ στρέφονται ενάντια στους απεργούς και όσους αγωνίζονται.
Ας χρησιμοποιήσουμε το μεγάλο μας όπλο και τη δύναμή μας. Όχι στις ατομικές επιλογές, όλοι μαζί μια γροθιά έχουμε ελπίδα για νίκη. Ας κάνουμε πέρα τις ηγεσίες ΣΥΕΤΕ - ΟΤΟΕ που τα βρίσκουν με τους εργοδότες και βάζουν πλάτη στην κυβέρνηση. Με καλά οργανωμένες απεργίες, με Γενικές Συνελεύσεις, με ένα άλλο συνδικαλιστικό κίνημα και με τον αγώνα στα δικά μας χέρια μπορούμε να τους ανατρέψουμε! Ήρθε η ώρα να πάρουμε πίσω τον κλεμμένο μας πλούτο. Δεν τα φάγαμε μαζί.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: